جنایت یا مقاومتی مشروع؟! حسن صالحی

متأسفانه جنایات بی‌شمار دولت نژادپرست اسرائیل در غزه و نسل‌کشی ارتش جنایتکار این کشور باعث شده عده‌ای به دفاع از حماس برخیزند و جنایتی را که این گروه مرتجعِ فاشیستی از نوع اسلامی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مرتکب شد، توجیه کنند. می‌گویند این «دفاعی مشروع» بوده است. حتی عملکرد حماس را با جنبش مقاومت مسلحانه در ویتنام در برابر تهاجم نظامی آمریکا یا با مبارزه مسلحانه کنگره ملی آفریقا در آفریقا جنوبی مقایسه می‌کنند.

در اینکه دولت اسرائیل حتی پیش از شکل‌گیری حماس با زورگویی علیه مردم فلسطین مرتکب جنایات متعدد شده است، شکی نیست. من عمیقاً معتقدم مبارزه مسلحانه علیه زور و سلطه‌گری و برای تحقق اهداف انسانی، می‌تواند مشروعیت داشته باشد و بر حق باشد. خودِ من نزدیک به ده سال به‌صورت مسلحانه علیه جمهوری اسلامی در کردستان مبارزه کرده‌ام.

اما  حماس نه دغدغهٔ مردم فلسطین را دارد و نه اهداف انسانی را دنبال می‌کند؛ و کشتار مردم بی‌دفاع و غیرنظامی را نمی‌توان دفاع مشروعِ مسلحانه نامید. حماس یک گروه مرتجعِ اسلامی است که فقط از مسئلهٔ فلسطین برای تغذیهٔ اهداف ارتجاعی خود استفاده می‌کند و در این راه ابایی ندارد که با ایدئولوژی یهودی ستیزانه خون مردم بی‌گناه را بریزد. در حمله تروریستی هفتم اکتبر ۶۹۵ غیرنظامی اسرائیلی (از جمله ۳۸ کودک) توسط حماس به قتل رسیدند و حدود ۲۵۰ غیرنظامی و سرباز اسرائیلی به عنوان گروگان به نوار غزه برده شدند. از لحاظ محتوایی، حماس دقیقاً مشابه همان نیروهای راست افراطی در اسرائیل است. این‌ها از همدیگر تغذیه می‌کنند و باعث شده‌اند مسئلهٔ فلسطین از راه‌حل انسانی خود دور شود.

اگر می‌خواهید حماس را بهتر بشناسید، بهتر است به جمهوری اسلامی نگاه کنید؛ سال‌ها این حکومت با هزینه‌کردن از منابع مردم ایران به این گروه تروریستی کمک کرده است. بیش از چهار دهه حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران انبوهی از درد و رنج را برای مردم ما رقم زده است؛ منجر به کشتار و نسل‌کشی گسترده علیه کردها، عرب‌ها، غیرمسلمانان، بلوچ‌ها و مخالفان سیاسی شده و آپارتایدِ جنسیتی را در ایران برقرار کرده است. حماس در حالت معمولی مشابه فاشیسم اسلامی در ایران است.

جنگِ جمهوری اسلامی علیه مردمِ ایران به همان اندازه ضدانسانی و جنایتکارانه است که کشتنِ مردمِ بی‌دفاعِ یهودی در اسرائیل توسط حماس. اگر حماس امروز نمی‌تواند جنایاتِ بیشتری علیه شهروندانِ اسرائیلی مرتکب شود، به این خاطر است که از توانِ نظامیِ لازم برخوردار نیست و از حمایتِ دولتی مانند آمریکا نیز بی‌بهره است؛ در غیر این صورت، شک نداشته باشید که امروز علاوه بر غزه، تل‌آویو و دیگر شهرهای اسرائیل نیز در خون غلتیده و یا ویران شده بودند.

خلاصه اینکه، جنایات حماس در عملیات تروریستی هفتم اکتبر،  مطلقا نسل کشی و جنایات هولناک دولت اسرائیل در غزه را توجیه نمی‌کند؛ همانطور که نسل‌کشی مردم فلسطین نیز توسط ارتش و دولت جنایتکار اسرائیل، هیچ مشروعیتی به حماس و جریان‌های اسلامی‌ای که از مسئلهٔ فلسطین تغذیه می‌کنند، نمی‌دهد.

اینرا هم بخوانید

اعتراضات کارگران رسمی نفت در شرکت نفت فلات قاره در بهرگان و تجمع و تحصن کشاورزان در زابل

ادامه اعتراضات کارگران رسمی نفت در شرکت نفت فلات قاره در بهرگان و تجمع و تحصن …