حزب مکرون پیروز انتخابات پارلمانی فرانسه

 

رادیوفرانسه:جنبش تازه تاسیسِ «جمهوری در حرکت» که تنها یکسال پیش از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه به ابتکار امانوئل ماکرون بنیاد گذاشته شد، در دور دوّم انتخابات پارلمانی، یکشنبه ١٨ ژوئن/ ٢٨ خرداد، اکثریّتِ مطلقِ کرسی‌های مجلس ملّی این کشور را بدست آورد. بر اساس نتایج کلی، این جنبش به تنهائی ٣١١ کرسی و همراه با متحد خود «جنبش دموکرات – مودِم» ٣٥٥ کرسی از مجموع ٥٧٧ کرسی مجلس را از آنِ خود کرد.

—————

بی بی سی:حزب امانوئل مکرون در آستانه پیروزی

بر اساس نخستین پیش‌بینی‌ها حزب امانوئل مکرون، در آستانه پیروزی در انتخابات پارلمانی فرانسه قرار گرفته و اکثریت قاطع پارلمان به خود اختصاص خواهد داد.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند حزب “جمهوری به پیش”، حزب تازه تاسیس و میانه رییس جمهور فرانسه و حزب متحد آن “مو دم” از ۵۷۷ کرسی پارلمانی بین ۳۵۵ تا ۴۲۵ کرسی را به دست خواهند آورد.

در چند روز گشته تصور می‌شد این ائتلاف تا ۴۷۰ کرسی را کسب کند اما اگر این نتایج درست باشند پیروزی آقای مکرون به این بزرگی نخواهد بود.

با این حال این اکثریت قاطع باعث تحکیم موقعیت رییس جمهور جوان فرانسه خواهد شد تا با اطمینان خاطر طرح‌های خود را از تصویب پارلمان بگذراند.

بر اساس تخمین اولیه مشارکت مردم در این دور از انتخابات پارلمانی بسیار پایین بوده (۴۲ درصد) که از زمان آغاز جمهوری پنجم فرانسه و ریاست جمهوری شارل دو گل در سال ۱۹۵۸ بی‌سابقه بوده است. این بزرگترین تغییر در ترکیب نمایندگان پارلمان فرانسه از سال ۱۹۵۸ هم هست.

اگر این نتایج درست باشد فلوریان فیلیپو معاون خانم مارین لوپن، رهبر جبهه ملی از راه یافتن به مجلس باز مانده است. خانم لوپن رقیب نهایی آقای مکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بود.

در دور اول انتحابات پارلمانی فرانسه که یکشنبه گذشته (۱۱ ژوئن) انجام شد حزب آقای مکرون و حزب متحد آن بیش از ۳۲ درصد آرا را به دست آورد که فاصله زیادی با دیگر احزاب داشت.

حزب آقای مکرون تقریبا یک سال پیش تاسیس شد و بسیاری از نامزدهای این حزب، چهره‌های تازه‌وارد یا کم تجربه در عرصه سیاست فرانسه هستند و از طبقات مختلف جامعه، دانشجویان، بازنشستگان و حتی یک گاوباز تشکیل شده است.

نتایج اولیه این انتخابات حاکی از ضربه بزرگی بر پیکره احزاب سنتی راست و چپ این کشور است که همواره بازیگران اصلی در صحنه سیاست فرانسه بوده‌اند.

مشارکت در دور اول این انتخابات (۴۸.۷ درصد) از دوره گذشته کمتر بود (۵۷.۲ درصد) که شاید به این علت باشد که مخالفان آقای مکرون از مبارزه ناامید شده و در انتخابات شرکت فعال نداشته‌اند.

انتخابات پارلمانی فرانسه دو مرحله‌ای است و کسانی که در دور اول کمتر از ۱۲.۵ درصد کل واجدان شرایط رای آورده بودند حذف شدند و بقیه به دور دوم آمدند. در دور دوم هر کسی که بیشترین رای را داشته باشد نماینده پارلمان می‌شوند.

آقای مکرون، تقریبا یک ماه پیش با شکست قاطع مارین لوپن، نامزد حزب راست‌گرای افراطی جبهه ملی، در ۳۹ سالگی، جوان‌ترین رییس جمهور تاریخ فرانسه شد.

اینرا هم بخوانید

 دستگیری بیش از۵۰ نفر به اتهام “جاسوسی” در مناطقی از جنوب سیستان و بلوچستان

رسانه های حکومتی از  دستگیری بیش از ۵۰ نفر به اتهام”جاسوسوسی” در مناطقی از جنوب …