چند ساعت بعد از حمله موشکی آمریکا به پایگاه نظامی ارتش سوریه در نزدیکی حماس، کشورهای زیادی از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان از این حمله موشکی حمایت کردند.
فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه از حمله آمریکا به سوریه استقبال کرد و آن را پاسخ به استفاده از تسلیحات شیمیایی دانست
آقای اولاند خواستار اقدامات بیشتر علیه رژیم اسد از سوی سازمان ملل شد.
مایکل فالون، وزیر دفاع بریتانیا حمایت کامل این کشوررا از حمله موشکی اعلام کرد و گفت به ما درباره حمله اطلاع داده شد.
وزیر دفاع بریتانیا گفت از بریتانیا کمکی خواسته نشد و این اقدام محدود و مناسب بود.
همچنین آلمان و فرانسه در مورد حمله موشکی آمریکا به سوریه بیانیه مشترکی صادر کردند.
در این بیانیه رئیس جمهور اسد «تنها مسئول» وقایع سوریه معرفی شده و آمده که این دو کشور از سازمان ملل می خواهند اسد را برای جنایت حمله شیمیایی مسئول بداند.
روسای جمهوری فرانسه و آلمان همچنین خواستار اجرای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل شده اند که درباره انتقال قدرت در سوریه است.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز از حمله آمریکا به سوریه استقبال کرده است. وی با اعلام اینکه «مسئولیت کامل برعهده بشار اسد است»، گفت استفاده از تسلیحات شیمیایی در هر جایی غیرقابل قبول است.
آقای استولتنبرگ تایید رد که قبل از حمله از سوی وزیر دفاع آمریکا در جریان حمله قرار گرفته بود.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از این حمله برای هشدار به کره شمالی و ایران استفاده کرد.
آقای نتانیاهو در حمایت از حمله موشکی آمریکا به سوریه اعلام کرد که پرزیدنت ترامپ پیامی روشن و موثر با این مضمون فرستاد که استفاده از سلاح شیمیایی تحمل نمی شود.
وی با یاد کردن از ایران و کره شمالی گفت: اسرائیل امیدوار است که پیام اقدام پرزیدنت ترامپ، نه تنها در دمشق، بلکه در تهران و پیونگ یانگ و سایر نقاط نیز شنیده شود.
فکری ایشیک، وزیر دفاع ترکیه به عنوان همسایه سوریه نیز روز جمعه از حمله موشکی آمریکا به این کشور استقبال کرد.
فکری ایشیک گفت پرزیدنت ترامپ با حمله نظامی به سوریه نشان داد به تعهدات خود عمل کرده است. از جامعه جهانی می خواهیم که با آمریکا همراهی کنند.
از دیگر کشورهای اروپایی که از حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی سوریه استقبال کرد، لهستان بود. سخنگوی دولت این کشور در بیانیه ای اقدام اسد در حمله شیمیایی را «نقض قوانین» نامید و گفت امیدوار است با این اقدام آمریکا، اوضاع با ثبات شود.
در قاره آمریکا نیز، کانادا از حمله آمریکا به سوریه حمایت کرد. جاستین ترودو، نخست وزير این کشور در بيانيهاى گفت کانادا كاملا از حمله متمركز برای كاهش توانايى اسد در حمله شيميايى حمايت می كند.
واکنش کشورهای عربی
عربستان از جمله کشورهای عرب خاورمیانه بود که حمله آمریکا به سوریه را مورد حمایت کامل قرار داد.
در بیانیه وزارت خارجه عربستان سعودی از اقدام آمریکا حمایت شده و خواستار توجه جامعه جهانی برای برکناری اسد شده است.
انور بن محمد قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات هم حمایت کامل این کشور را از حمله آمریکا به سوریه اعلام کرد.
وی بشار اسد را مسئول اوضاع کنونی سوریه دانست و اقدام پرزیدنت ترامپ را «شجاعانه و عاقلانه» دانست.
وزارت خارجه بحرین نیز در بیانیهای از حمله موشکی آمریکا به سوریه استقبال کرد و گفت این حمله برای حفظ خون بیگناهان در سوریه لازم بود.
اردن نیز دیگر کشوری بود که از این حمله حمایت کرد. وزیر خارجه این حمله را ضروری و مناسب خواند.
در لبنان گروه های سیاسی دو واکنش متفاوت نشان دادند. جنبش «امل» لبنان حمله آمریکا به خاک سوریه را محکوم کرد و خواستار پایان دادن به مداخلات در سوریه شد. اما در مقابل حزب «المستقبل» به ریاست سعد الحریری از آن استقبال کرد.
امل که یک تشکل شیعی در لبنان است به ایران نزدیک است.
در مقابل حزب المستقبل لبنان در بیانیه خود ضمن تمجید از اقدام آمریکا، اعلام کرد: از هر گامی که جلوی دولت سوریه را بگیرد، استقبال میکنیم
کشورهایی که مخالفت کردند
روسیه مهمترین کشوری است که با حمله موشکی آمریکا به سوریه مخالفت کرده است.
شورای امنیت ملی روسیه آن را اقدامی تروریستی خواند که به روابط واشنگتن و مسکو آسیب میزند.
رسانه ها گزارش دادند که ولادیمیر پوتین با شورای امنیت ملی روسیه جلسه برگزار کرده است. روسیه تقاضای برگزاری جلسه ویژه شورای امنیت درباره حمله آمریکا به سوریه شده است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هم در واکنش به این حمله اعلام کرد تمام همکاریها بین آمریکا و روسیه در سوریه متوقف میشود.
درحالی که رئیس جمهوری چین در آمریکا به سر می برد، وزارت خارجه چین در واکنشی ضمنی، از همه طرفهای درگیر خواست به دنبال راهی سیاسی برای حل و فصل بحران سوریه باشند. سخنگوی وزارت خارجه چین گفت کشورها نباید تلاشهای سیاسی برای حل موضوع را رها کنند.رادیو آمریکا