خسارت سیل به بیش از 6 هزار و 500 واحد مسکونی در مازندران

 

ایرنا،بر اساس آمارها، بر اثر سیل اسفند 97، بیش از 6 هزار و 500 واحد مسکونی در مازندران خسارت دید. البته این تعداد با سیل 12 فروردین سوادکوه و بلده بیشتر هم شد. نخستین برآورد اعلام شده از رقم ریالی خسارت سیل به مازندران هم یکهزار و 339 میلیارد تومان بود که پیش از سیل سوادکوه از سوی اداره کل مدیریت بحران مازندران اعلام شد. با این حال مهدی رازجویان معاون عمرانی استاندار اعلام کرده که میزان خسارت منازل سیل زدگان مازندران بار دیگر کارشناسی می شود تا میزان دقیق خسارت ها مشخص شود.
سیل 12 فروردین سوادکوه هم به 150 واحد مسکونی شهری و روستایی در این شهرستان خسارت وارد کرد. عمده خسارت ها نیز در بخش های کشاورزی، راه و مسکن بود. اما گستره بخش های آسیب دیده بسیار بیشتر از این سه حوزه است.
سیلاب بیشترین خسارت را به مهم ترین بخش اقتصاد مازندران، یعنی کشاورزی وارد کرد. این حادثه در کمتر از سه هفته بیش از 600 میلیارد تومان به بخش کشاورزی مازندران آسیب وارد کرد. خسارتی که به زمین های کشاورزی و باغ ها وارد شد و در سال جاری اثر آن ها روی بازار کشاورزی مازندران و کشور دیده خواهد شد.

در فریدونکنار که قطب تولید برنج مازندران است، حدود 60 درصد خزانه های شالی تخریب شد و در کیاکلا و بهنمیر بخش زیادی از محصول توت فرنگی، پیش از برداشت همراه با سیل از بین رفت.
علاوه بر حوزه کشاورزی که اصلی ترین ظرفیت شغلی مازندران محسوب می شود و با تخریب بخش هایی از آن توسط سیل، اشتغال افراد زیادی دچار چالش شد، سیل به بخش اشتغال سوادکوه با تخریب دو واحد معدنی نیز خسارت زد.
اشتغال بخش شیلات نیز از سیل اخیر خساراتی جدی متحمل شد. بنا بر اعلام محمد محمدزاده مدیرکل شیلات مازندران، سیل به 53 مزرعه پرورش ماهیان گرم آبی و سردآبی خسارت زد.
این سیل 300 واحد صنفی و صنعتی استان را نیز دچار چالش کرد ، به طوری که محمد محمدپور عمران رئیس سازمان صمت مازندران اعلام کرد برآورد اولیه میزان خسارت به واحدهای صنفی و تولیدی مازندران حدود 35 میلیارد تومان است.

آموزش و پرورش مازندران هم اعلام کرد که سیلاب 81 مدرسه مازندران در مناطق مرکزی و شرقی را دچار آسیب کرد. برآوردهای اولیه آموزش و پرورش نشان می دهد که بیش از یک میلیارد و 500 میلیون تومان خسارت به مدارس استان وارد شد. البته این رقم قطعا کمتر از آن چیزی است که اعلام شد. تخریب صددرصدی یک واحد پژوهشسرا و خسارت دیدن 23 مدرسه در شهرستان سیمرغ یا غیر قابل استفاده شدن موقت یک مدرسه نوساز در زیراب به خاطر نفوذ سیلاب و رودخانه تا زیر پله ها و پیِ این ساختمان اثبات می کند که حجم خسارت ها به مراکز آموزشی استان بیشتر از 15 میلیارد ریال است.

اینرا هم بخوانید

شرکت ارتباطات زیرساخت رژیم می گوید:”کندی اینترنت نشانه جنگ سایبری گسترده در کشور است”!

فارس نوشت طبق آمار رسمی شرکت ارتباطات زیرساخت، ایران در این روزها با موج بی‌سابقه‌ای …