خودسوزی یک کارگر و ناامنی شغلی – سیاوش آذری

مندرج در ژورنال شماره ۸۹۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

سید اصغر موسوی، کارگر اخراجی ذوب‌آهن اصفهان با آغشته کردن خود به بنزین و سپس به‌آتش‌کشیدن خود اقدام به خودسوزی کرد. این کارگر با تلاش دیگران از مرگ نجات یافت اما متأسفانه آتش موجب سوختگی شدید وی گشته است. معالجه این کارگر مجروح ادامه دارد و وضعیت سلامتی وی “پایدار” گزارش شده است.

اصغر موسوی یکی از کارگران پیمانی سابق شرکت طرف قرارداد با مجموعه ذوب‌آهن بوده که بعد از پایان قرارداد شرکت مذکور کار خود را ازدست‌داده است. کار پیمانی یعنی ناامنی و بی‌ثباتی شغلی؛ یعنی چرخاندن شمشیر اخراج، بیکاری و فقر و فلاکت بر فراز سر کارگران برای به تمکین واداشتن و تحمیل شرایط برده‌وار کاری بر آنان. بنا بر آمار نهادهای رسمی رژیم، در ایران قریب به ۹۶ درصد از کارگران قراردادهای موقت دارند و این در حالی است که آمار دقیق و قابل اتکایی از کارگران غیررسمی و قرارداد سفید امضا و سفته گذاری وجود ندارد. به‌علاوه، بنا بر آمار رسمی رژیم تعداد بیکاران در ایران سه تا سه و نیم‌میلیون نفر است اما کارشناسان معتقدند که تعداد بیکاران در ایران بیش از چهار میلیون نفر است. همچنین بنا بر آمار غیررسمی، نرخ بیکاری جوانان بین ۱۵ تا ۲۵ سال در ایران نزدیک به ۸۰ درصد است.

این شرایط جهنمی است که رژیم سرمایه‌داری اسلامی و اقتصاد مافیایی – دزدسالار آن برای مردم و توده‌های کارگر و مزدبگیر رقم زده. چنین شرایطی یعنی تحمیل مرگ تدریجی و چندین‌باره به کارگران؛ این یعنی تحمیل شرایطی که در آن مرگ یکباره و خودخواسته در مقایسه با ادامه حیات و تحمل فشار و تحلیل بدنی و روحی ناشی از شدتِ کار، ناامنی شغلی و بیکاری مزمن گزینه‌ای مطلوب‌تر می‌نماید، یعنی تقلیل زندگی به زیست مادون شأن انسان.

باید با تمام قوا در مقابل تحمیل و استمرار این شرایط برخیزیم. باید در تمامی اعتراضات خود پرچم مطالبه جایگزینی قراردادهای موقت با قراردادهای دائم را برافرازیم. باید همراه با کارگران، معلمان، پرستاران و بازنشستگان معترض خواست معیشت و منزلت و زندگی در شأن انسان و دستمزد و حقوق مکفی برای تمامی کارگران شاغل و بیکار را فریاد کنیم. تشدید مبارزه در این راستا اعتلای انقلاب و سرنگونی رژیم سرمایه اسلامی آخوندهای میلیاردر، آقازاده‌ها و مافیای حاکم اسلامی را تسریع خواهد کرد.

اینرا هم بخوانید

پذیرش حق پناهندگی زنان افغانستانی با حکم دیوان دادگستری اروپا – سیاوش آذری

مندرج در ژورنال شماره ۸۵۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده …