درخواست از شرکت «متا» برای حمایت از جنبش «می تو» در ایران

گروه مدافع آزادی بیان «آرتیکل ۱۹» مستقر در بریتانیا از کمپانی متا به عنوان مادر شبکه اجتماعی اینستاگرام خواست از جنبش «می‌ تو» در ایران حمایت کند.

«آرتیکل ۱۹» در عین حال نوشته حامیان جمهوری اسلامی یا گروه‌هایی که به طور مستقیم به آنها وابسته هستند، روش‌های جدیدی را برای خفه کردن آزادی بیان مدافعان و فعالان حقوق بشر به کار گرفته‌اند که از جمله می‌توان به سانسور هشتگی که بیانگر همبستگی با خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی است، اشاره کرد.

بیانیه «آرتیکل ۱۹» پس از آن منتشر می‌شود که در هفته‌های اخیر شماری از مدافعان حقوق زنان ایرانی و فعالان فمینیست در شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام مورد حمله ربات‌ها و ترول‌ها قرار گرفتند.
«آرتیکل ۱۹» با اشاره به فالوئرهای (دنبال‌کننده‌های) جعلی که به حساب‌های این افراد سرازیر شده‌اند، از شرکت متا خواسته فوراً آنها را مورد بررسی قرار داده و حساب‌های کاربری آنها را حذف کند.

این گروه مدافع آزادی بیان با اشاره به اینکه این ربات‌ها و ترول‌ها بخشی از گروه‌هایی هستند که با دریافت پول، دست به این اقدامات می‌زنند، از شرکت متا خواسته برای محافظت از بیان آزادانه این مدافعان حقوق بشر، فعالان و افراد، اقدامات بیشتری انجام دهد.

بر اساس این بیانیه، جریانی که مدافعان مختلف حقوق زنان ایرانی و حساب‌های فمینیستی اینستاگرام را هدف قرار می‌دهد، از ماه مه ۲۰۲۲ از تاکتیک غرق کردن حساب‌ها با هزاران دنبال‌کننده جدید جعلی (تا سه هزار فالوئر در روز) استفاده می‌کند.
آرتیکل ۱۹ نوشته این دنبال‌کننده‌های جعلی تا شرکت‌هایی مستقر در پاکستان که برای تولید این دنبال‌کننده‌ها به آنها پول پرداخت شده، ردیابی شده‌اند.این دنبال‌کننده‌های جعلی با استفاده از ترفند درج شمار زیادی «اظهارنظر» برای ارعاب و ساکت کردن این کاربران، جریانی از آزار و اذیت ایجاد کرده‌اند.

فالوئرهای جعلی همچنین به اعتبار حساب‌هایی که هدف قرار داده‌اند آسیب رسانده و منجر به از دست رفتن قابل توجهی لایک و بیننده برای این حساب‌ها شده‌اند.
آرتیکل ۱۹ نوشته است این یک «روش جدید بسیار نگران‌کننده» علیه گروه‌های مدافع حقوق زنان در ایران است که به تازگی کارزارهای موفقی را علیه سوء استفاده جنسی به ویژه در صنعت سینمای ایران به راه انداخته‌اند.

این نهاد حقوق بشری از شرکت متا خواسته است تحقیقات درباره این ترول‌ها (اوباش اینترنتی) را در اولویت قرار داده و آنها را وادار به پاسخگویی کند. برگرفته از رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

به نامه ۱۳۰۰ نفر علیه رفتار غیر انسانی با افغانستانی‌ها بپیوندیم- اصغرکریمی

بیش از ۱۳۰۰ نفر از روزنامه‌نگاران، سینماگران و فعالین و شهروندان ایرانی و افغانستانی در …