مردم در آمریکا در اعتراض به اعمال خشونت پلیس به خیابان آمدهاند؛ اما در آلمان نیز مواردی از مرگ به ضرب گلوله پلیس وجود دارد. بنا بر یک گزارش، در سال گذشته در آلمان ۱۴ نفر با گلوله پلیس کشته و ۲۹ نفر زخمی شدهاند.
نا به گزارشی تازه مأموران پلیس آلمان در سال گذشته ۶۷ بار به سوی افراد تیراندازی کردهاند که در اثر آن ۱۴ نفر کشته و ۲۹ نفر زخمی شدهاند. بنا به گزارش نسخه یکشنبههای نشریه بیلد (بیلد آم زونتاگ) که بر پایه آمار ایالتها و همچنین پلیس فدرال تنطیم شده، در سال ۲۰۱۸ نیز در آلمان روی هم یازده نفر بر اثر تیراندازی پلیس جان خود را از دست دادهاند.
روشن است که آمار قربانیان در ایالات متحده خیلی بالاتر است. آمریکا حدود چهار برابر آلمان جمعیت دارد و سالانه نزدیک هزار نفر بر اثر شلیک مأموران پلیس جان میدهند.
درخواستهایی برای بررسی گرایش به نژادپرستی یا بیگانهستیزی در پلیس آلمان نیز وجود دارد.
در همین راستا زاسکیا اِسکِن، رئيس حزب سوسیال دموکرات آلمان، خواهان تحقیقات مستقل درباره افراد پلیس شده است. خانم اسکن درباره گرایش به نژادپرستی و آمادگی به خشونت در میان مأموران پلیس ابراز نگرانی کرده است.
منابع وابسته به پلیس این اتهامها را رد میکنند. دیتمار شلیف، معاون ریاست سندیکای فدرال پلیس آلمان، به پایگاه اینترنتی نشریه اشپیگل گفته است که چنین انتقاداتی ناوارد است، زیرا وقایعی که در آمریکا روی میدهد “به شرایط ما هیچ ربطی” ندارد.
نباید از خاطر برد که در سالهای اخیر گرایش به عقاید راست افراطی در محافل پلیس دیده شده است. برای نمونه در ایالتهای هسن و بایرن چندین مأمور پلیس به گروههای راست افراطی گرایش داشتند.
با وجود این، بنا به یک نظرخواهی اشپیگل، اکثریت شکنندهای از شهروندان آلمانی به وجود نژادپرستی در درون پلیس آلمان باور ندارد. در عین حال باور به وجود گرایشهای نژادپرستانه در پلیس با جمعیت محل ارتباط مستقیم دارد: ساکنان شهرهای بزرگ بیشتر از ساکنان مناطق کمجمعیت در پلیس گرایشهای نژادپرستانه میبینند.دویچه وله