پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا، به مرزبانان این کشور اختیار داده تا قایقهای پناهجویان را برانند و به آبهای فرانسه بازگردانند تا اجازه ورود آنها به قلمرو بریتانیا را ندهند.
در هفته جاری بیش از ۱۵۰۰ پناهجو با عبور از کانال مانش خود را از فرانسه به بریتانیا رساندهاند.روز چهارشنبه خانم پاتل با همتای فرانسوی خود گفتگو کرد اما آنها به توافقی برای چگونگی توقف قایقهای پناهجویان نرسیدند.مطابق قوانین دریانوردی بینالمللی باید کسانی را که در خطر جانی هستند نجات داد.
عقب راندن قایقهای پناهجویان سیاستی است که فعالان حقوق بشر به شدت از آن انتقاد میکنند و آن را تهدیدی برای جان پناهجویان میدانند. احتمال میرود که فرانسه با این سیاست جدید بریتانیا مخالفت کند.ریتی پاتل میگوید توقف “مهاجرت غیرقانونی” یک اولویت اساسی برای مردم بریتانیا است.پیش از این نمایندگان حزب حاکم محافظهکار از دولت خواستند تا پناهجویانی را که با عبور از کانال مانش به بریتانیا میرسند به فرانسه بازگردانند.
هرچند خانم پاتل گفتگوهایش با همتای فرانسوی خود جرالد دارمنن را “سازنده” خوانده، فرانسه تاکید کرده که موضعش در این باره تغییر نکرده است.
آقای دارمنن در نامهای قبل از ملاقات با خانم پاتل نوشت: “حفظ جان آدمی نسبت به ملاحظات تابعیت، وضعیت قانونی یا سیاست مهاجراتی اولویت دارد. این برآمده از احترام اکید به قوانین دریانوردی بین الملل درباره عملیات جستجو و نجات در دریا است.
وزارت کشور و دولت بریتانیا میگویند مقابله با “قاچاقچیان انسان” برایشان اولویت دارد.
وزیر کشور فرانسه گفته افزایش شمار پناهجویانی که از کانال مانش میگذرند به استفاده قاچاقچیان از قایقهای بزرگتر و همچنین شگردهایی چون قایق فریب برمیگردد.
او همچنین گفته تصمیم بریتانیا برای بازگرداندن پناهجویان میتواند تاثیری منفی بر همکاریهای دو طرف بگذارد.در یک ساله منتهی به مارس ۲۰۲۱ ایرانیتبارها بیش از هر گروه دیگری در بریتانیا درخواست پناهندگی کردهاند.بی بی سی