مقامات قضایی آلمان در رابطه با پرونده یک افسر متهم به اقدامات تروریستی با انگیزه نژادپرستانه، یکی دیگر از همدستان او را دستگیر کردند. رهبری ارتش آلمان به دلیل فعالیتهای نژادپرستانه افسران دونپایه به شدت تحت فشار است.
روز سهشنبه (۹ مه / ۱۹ اردیبهشت) دادستانی فدرال آلمان اعلام کرد که در رابطه با پرونده “فرانکو آ.” یک افسر دیگر به نام “ماکسیمیلیان ت.” دستگیر شده است.
این مرد ۲۷ ساله متهم است که همراه “فرانکو آ.” و “ماتیاس ف.” اقدام به برنامهریزی عملیات تروریستی کرده است. انگیزه او نیز نژادپرستانه بوده است.
روز ۲۷ آوریل “فرانکو آ.” در شهر کوچکی در ایالت بازداشت شد. به گفته مقامات قضایی آلمان، او قصد ترور چند سیاستمدار از جمله “یوآخیم گاوک”َ، رئیس جمهور پیشین آلمان، و “هایکو ماس”، وزیر دادگستری این کشور را داشته است.
بیشتر بخوانید: رسوایی فعالیت راستگرایان افراطی در ارتش آلمان
این افسر ۲۸ ساله آلمانی تلاش کرده بود به عنوان یک پناهجوی سوری در آلمان پناهنده شود و عملیات تروریستی خود را با نام جعلی سوری خود و برای بدنام کردن پناهجویان انجام دهد.
کارشناسان قضایی آلمان معتقدند که در راستای اقدامات تروریستی “فرانکو آ.”، علاوه بر “ماتیاس ف.” و “ماکسیمیلیان ت.” افراد دیگری نیز بازجویی و احتمالا دستگیر خواهند شد.
اورزولا فون در لاین، وزیر دفاع آلمان، خواستار شفافسازی کامل در این زمینه شده و معتقد است که این رسوایی بیانگر ضعف رهبری در میان نیروهای نظامی آلمان است.
بیشتر بخوانید: بازرسی پادگانهای آلمان به خاطر ادوات متعلق به ارتش نازی
رادیو آلمان