گزارشات دیدار ترامپ و کیم

رادیو آمریکا:دیدار تاریخی دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ساعت ۹ صبح روز سه‌شنبه به وقت محلی در هتل «کاپلا» در جزیره سنتوزا در سنگاپور برگزار شد. این نخستین دیدار سران دو کشور پس از پایان جنگ کره در سال ۱۹۵۳ میلادی است.

رهبران دو کشور در ابتدای این دیدار با یکدیگر دست دادند و پیش از آغاز مذاکرات خود، که پشت درهای بسته و تنها در حضور مترجمان برگزار شد، برای دقایقی کوتاه در برابر دوربین رسانه‌های مختلف جهان قرار گرفتند و با خبرنگاران گفت‌وگو کردند.

ترامپ ضمن ابراز امیدواری از ثمربخش بودن دیدار امروز، پیش بینی کرد که «رابطه فوق العاده‌» ای را با کیم جونگ اون برقرار کند. رهبر کره شمالی نیز گفت امیدواریم بتوانیم تمامی سوء تفاهم هایی که قبلا میان دو کشور وجود داشته است را برطرف کنیم.

پس از پایان دیدار خصوصی دو رهبر، که تنها با حضور دو مترجم،‌کمتر از یک ساعت به طول انجامید، پرزیدنت ترامپ این دیدار را «خیلی خیلی خوب» نامید و گفت رابطه عالی خواهد شد.

بعد از ملاقات خصوصی پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی به همراه هیأت‌های عالیرتبه دو کشور این گفت‌وگوهای بی‌سابقه را ادامه دادند. پس از این دیدار، ضیافت ناهار کاری برگزار شد.

هنوز از جزئیات این مذاکرات خبری منتشر نشده است. با این حال، انتظار می‌رود که پرزیدنت ترامپ ساعاتی بعد، و پیش از ترک سنگاپور به مقصد واشنگتن، در یک نشست خبری شرکت کند و اطلاعاتی را از مذاکرات امروز در اختیار رسانه‌ها قرار دهد.

پرزیدنت ترامپ پیش از این دیدار در گفت‌وگو با خبرنگاران با تاکید بر این که کره شمالی باید به سمت خلع سلاح کامل، غیرقابل بازگشت و قابل راستی‌آزمایی هسته‌ای گام بردارد، گفته بود این دیدار باید به شکل‌گیری «چارچوب اقداماتی سخت که باید پیگیری شوند» بیانجامد.

وی پیش از این نیز تاکید کرده بود که هدف از این دیدار توقف تهدیدهای موشکی و هسته‌ای کره شمالی است و مایک پمپئو وزیر خارجه دولت او هم پیشتر در روز دوشنبه گفت، خواسته ما خلع سلاح کامل کره شمالی است و حاضر هستیم در مقابل آن تضمین امنیتی بدهیم.

این دیدار تاریخی در حالی برگزار شد که حدود یک سال پیش و در پی افزایش آزمایش‌های موشکی وهسته‌ای کره شمالی، تنش‌ها بین واشنگتن و پیونگ یانگ چنان بالا گرفت که نگرانی‌های جهانی از وقوع یک درگیری نظامی در شبه نظامی کره به شدت افزایش یافت.

جنگ لفظی بین رهبران کره شمالی و ایالات متحده چنان بالا گرفت که طرفین علاوه بر حملات شخصی، تهدید به حمله نظامی هم کردند؛ تا جایی که پرزیدنت ترامپ در مرداد ۱۳۹۶ هشدار داد اگر کره شمالی به تهدید ادامه دهد، با «آتش و خشم» آمریکا روبرو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: فراز و فرود روابط آمریکا و کره شمالی در دولت پرزیدنت ترامپ

پس از این تهدید آمریکا، کره شمالی اعلام کرد در حال نهایی کردن طرح شلیک چهار موشک بالیستیک به جزیره گوآم، قلمرو ایالات متحده در اقیانوس آرام، است. این با واکنش قاطع پرزیدنت ترامپ روبرو شد که گفت اگر پیونگ یانگ بی‌عقلی کند، گزینه نظامی آماده است.

با این حال، رهبر کره شمالی در اسفند ماه و در یک چرخش ناگهانی از رئیس جمهوری آمریکا برای دیدار مستقیم دعوت کرد، و پرزیدنت ترامپ از آن استقبال کرد. هر چند نخستین دیدار سران دو کشور در مقطعی لغو شد، اما در نهایت اعلام شد در تاریخ مقرر برگزار می‌شود.

پس از پایان جنگ کره و امضای توافق ترک مخاصمه در ژوئیه ۱۹۵۳، شبه جزیره کره همچنان در وضعیت «نه جنگ نه صلح» قرار دارد و توافق صلح دائمی هنوز حاصل نشده است. در حال حاضر، حدود ۲۸ هزار و پانصد نیروی نظامی آمریکایی در کره شمالی مستقر هستند.

*****

گزارش رادیو فردا:

دیدار تاریخی دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، بامداد روز سه شنبه ۲۲ خردادماه آغاز شد.

این نخستین بار است که یک رئیس‌جمهور در مسند قدرت آمریکا با یک رهبر کره شمالی دیدار می‌کند. محور اصلی مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای پیونگ‌یانگ و تلاش‌ها برای خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره اعلام شده است.

ابتدا گفت‌وگوی دو نفره دونالد ترامپ و کیم جونگ اون فقط با حضور دو مترجم برگزار شد. سپس مذاکرات با حضور مشاوران ارشد دو طرف ادامه یافت.

مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا، جان کلی رئیس دفتر کاخ سفید، و جان بولتون، مشار امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا، در ادامه مذاکرات صبح روز سه‌شنبه در کنار دونالد ترامپ حضور داشتند.

دونالد ترامپ، ساعاتی پیش از دیدار تاریخی خود با کیم جونگ اون، گفته بود، به زودی متوجه خواهیم شد که آیا یک توافق واقعی با پیونگ یانگ قابل حصول است یا نه.

۰۹:۱۷

دونالد ترامپ و کیم جونگ اون پس از نهار به سمت خبرنگاران حرکت کردند. دونالد ترامپ به خبرنگاران گفت که پیشرفت های خوبی حاصل شده است و ما تا لحظاتی دیگر آماده مراسم امضا خواهیم شد. با این حال، رییس جمهوری آمریکا نگفت چه چیزی امضا خواهد شد و توضیح بیشتری در این باره ارائه نکرد.

۰۹:۱۴

بنا بر گزارش ها ترامپ و کیم پس از صرف نهار، با هم پیاده روی کرده اند.

۰۸:۴۲

«نهار کاری» سران آمریکا و کره شمالی و هیات های همراه در هتل کایپلا در جزیره سنتوزا .

توماج طاهباز، سئول: خبرگزاری کیودو تصاویری را از پیونگ‌یانگ منتشر کرده‌است، که مردم کره شمالی را در حال رفتن سر کار و امور روزانه نشان می‌دهد. هرچند تاریخ انتشار ویدئو مربوط به روز گذشته می‌شود، کیودو می‌گوید «روز سه‌شنبه ۱۲ ژوئن» همه چیز در کره شمالی عادی است.

************

گزارش رادیو آلمان:

کیم جونگ اون و دونالد ترامپ روز سه‌شنبه (۱۲ ژوئن/۲۲ خرداد) در ساعت ۹ صبح به وقت محلی در سنگاپور با یکدیگر دیدار کردند تا به این ترتیب رخدادی تاریخی برای هر دو کشور را رقم بزنند. رهبر کره شمالی و رییس جمهور آمریکا وقتی برای نخستین بار با هم چشم در چشم شدند، در حالی‌که پرچم‌های هر دو کشور در پشت سرشان ردیف شده بود، به سمت یکدیگر رفته و با هم دست دادند.

کیم با لبخندی بر لب خطاب به ترامپ گفت: «از دیدن شما خوشوقتم، آقای رییس‌جمهوری.»  ترامپ نیز در مقابل با چهره‌ای جدی روی شانه کیم زده و با او دست داد.

کیم جونگ اون و دونالد ترامپ سپس شانه به شانه چندین قدم در کنار هم برداشتند و ترامپ در حالی که لبخندی دوستانه بر لب داشت، چندین کلمه با کیم صحبت کرد.

رییس‌جمهوری آمریکا اندکی بعد در مقابل دوربین‌های خبرنگاران که لحظه به لحظه این دیدار تاریخی را به صورت زنده گزارش می‌کردند، گفت: «ما رابطه‌ای فوق‌العاده خواهیم داشت.»

رهبر کره شمالی نیز گفت مسیر دیدار با رییس‌جمهوری آمریکا “راحت نبوده” و اضافه کرد: «اقدامات و تعصبات قدیمی علیه ما کار کرده‌اند. اما ما از پس همه آنها برآمدیم و حالا اینجا هستیم.»

ترامپ و کیم سپس پشت درهای بسته با یکدیگر گفت‌وگو کردند. این مذاکره حدود ۴۵ دقیقه و تنها با حضور دو مترجم و بدون همراهی مشاوران هر دو طرف صورت گرفت. پیش از آن منتقدان نسبت به این دیدار که نخستین نشست رهبران دو کشور بوده و در آن هیچ شاهدی حضور نداشته و صحبت‌های دو طرف پروتکل نمی‌شوند، هشدار داده و آن را خطرناک ارزیابی کرده بودند.

ترامپ بعد در گفتگو با خبرنگاران گفت این مذاکره خصوصی “بسیار بسیار خوب” پیش رفته و بر “رابطه‌ای فوق‌العاده” تأکید کرد.

بعد از آن کیم و ترامپ همراه با مشاوران‌شان بر سر میز بزرگی نشستند تا به این ترتیب مذاکرات رو در رویی که از ماه‌ها پیش بحث و خبر در مورد آن جریان داشت، آغاز شود. مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا، جان بولتون مشاور امنیت ملی و جان کلی رییس کارکنان کاخ سفید در کنار ترامپ حضور داشتند. در سمت دیگر میز گروهی از مشاوران از جمله کیم یونگ چول رییس پیشین سرویس‌های اطلاعاتی کره شمالی رهبر این کشور را همراهی می‌کردند.

هنوز مشخص نیست که آیا یک توافق اساسی در مورد خواست آمریکا مبنی بر خلع سلاح کامل اتمی کره شمالی یا دست‌کم توافقی بر سر نقشه راه برای پیشبرد این هدف صورت می‌گیرد یا خیر، اما با این حال مذاکره‌کنندگان هر دو طرف تا آخرین دقایق برای توافق‌نامه احتمالی تلاش کردند

مناقشه اتمی کره شمالی یکی از خطرناک‌ترین بحران‌های جهان به شمار می‌رود و چشم‌های امید زیادی به نخستین دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی دوخته شده است.

آینده نامشخص مذاکرات

رسانه‌های آمریکایی همچنان نسبت به این موضوع تردید دارند که ایالات متحده بتواند در مذاکرات با کره شمالی به موفقیت برسد. در حالی‌که کاخ سفید گزارش داده صحبت‌های مقدماتی بهتر از آنچه انتظار می‌رفته، بوده‌اند، رسانه‌ها همچنان احتمال می‌دهند که آمریکا ممکن است در نهایت به در بسته بخورد.

ترامپ پیش از دیدار با کیم گفته بود، شامگاه سه‌شنبه سنگاپور را به مقصد واشنگتن ترک خواهد کرد. در برنامه‌ریزی‌های پیشین گفته شده بود رییس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه سنگاپور را ترک خواهد کرد.

آمریکا در مذاکره با کره شمالی در کنار خلع سلاح کامل اتمی به دنبال حل و فصل مناقشات میان کره شمالی و متحد نزدیک آمریکا یعنی کره جنوبی است. در سال ۱۹۵۳ پس از پایان جنگ دو کره، میان دو کشور تنها یک توافقنامه آتش‌بس به امضا رسید.

کره شمالی نیز در مذاکرات با آمریکا افزون بر تضمین‌های امنیتی مستحکم به دنبال رفع تحریم‌های شدیدی است که آمریکا و سازمان ملل متحد به تلافی آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای پیونگ یانگ وضع کرده‌اند.

اینرا هم بخوانید

دویچه وله:بیانیه تشکل‌های دانشجویی به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری

تعدادی از تشکل‌های دانشجویی ایران به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری پس از کشته شدن …