دیده‌بان حقوق بشر: هشت مهر «جمعه خونین» زاهدان،‌ مرگبارترین سرکوب سال بود

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد که نیروهای امنیتی ایران با به کار بستن نیروی قهریه کشنده غیرقانونی در روز ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲ (هشت مهر) ده‌ها معترض را کشته و زخمی کردند، و بالاترین رقم کشته‌شدگان در یک روز در این «جمعه خونین» ثبت کردند.»

گروه‌های حقوق بشری بلوچی نام ۸۵ تا ۹۷ نفر از جمله ۹ کودک را جمع‌آوری کرده‌اند که بین ۳۰ سپتامبر و ۵ اکتبر در زاهدان کشته شده‌اند.

این نهاد در بیانیه‌ای تاکید کرد که «هیأت حقیقت‌یاب سازمان ملل درباره ایران که اخیراً تشکیل شده‌است باید توجه ویژه‌ای به جنایات نیروهای امنیتی در مناطق با اکثریت اقلیت‌ها مثل زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان معطوف کند که اکثریتی بلوچ دارد.»

دیده‌بان حقوق بشر با تأیید صحت ۵۲ ویدیو و عکس منتشر شده توسط حال‌وش، یک گروه حقوق بشری ایرانی، پژوهش متن باز، و مصاحبه با ۱۳ شاهد و خانواده کشته‌شدگان در ۳۰ سپتامبر و اکتبر، شلیک به معترضان و ناظران را مستند کرده است.

تارا سپهری‌فر، پژوهشگر ارشد ایران در دیده‌بان حقوق بشر گفت «تعداد معترضان و ناظران هدف گرفته‌شده به دست نیروهای امنیتی ایران در روز «جمعه خونین» بالاترین عدد کشته‌شدگان در یک روز در این سال است اما هیچ فرد مسئولی دستگیر نشده است». یورونیوز

اینرا هم بخوانید

عراقچی: برای مذاکره باید مطمئن شویم آمریکا دیگر حمله نظامی به ما نخواهد کرد

عراقچی در گفتگو با شبکه سی‌بی‌اس،در باره مذاکرات گفته: تهران باید ابتدا اطمینان یابد که …