رای مثبت مجلس نمایندگان آمریکا به پایان حمایت از عربستان در جنگ یمن

مجلس نمایندگان آمریکا روز پنج‌شنبه (۴ آوریل/۱۵ فروردین) طرحی تصویب کرد که بر اساس آن این کشور باید به حمایت خود از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان در جنگ یمن، پایان دهد.

مخالفت با فعالیت‌های عربستان در یمن از حدود شش ماه پیش و در پی قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد محمد بن سلمان آغاز شد و به تصویب این طرح انجامید.

این طرح که با رای مثبت نمایندگان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات روبه‌رو شد، برخلاف نظر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تصویب شد.

این طرح با ۲۴۷ رای موافق و ۱۷۵ رای مخالف تصویب شد.

در این طرح از رئیس‌جمهور خواسته شده تا ظرف ۳۰ روز “تمامی نیروهای نظامی آمریکا را از نبردهایی که در جمهوری یمن رخ می‌دهد یا بر روی این کشور اثر می‌گذارد” خارج کند.

این طرح ماه گذشته میلادی در مجلس سنای آمریکا تصویب شده بود و با رای مثبت مجلس نمایندگان، راهی کاخ سفید خواهد شد.

انتظار می‌رود که این قانون از سوی دونالد ترامپ، وتو شود. کاخ سفید از این طرح انتقاد کرده و آن را طرح “ناقصی” خوانده که به روابط دوجانبه آمریکا با کشورهای منطقه، از جمله عربستان سعودی آسیب می‌زند.

جنگ یمن نتیجه غیرمستقیم وقایعی است که از سال ۲۰۱۱ به عنوان “بهار عربی” آغاز شد. در پی اعتراض‌های ناشی از آن دوران، علی عبدالله صالح رئیس‌جمهوری وقت یمن بعد از سه دهه که در قدرت بود، سقوط کرد.

عبد ربه منصور هادی، جانشین آقای عبدالله صالح نیز از سال ۲۰۱۴ با گروه انصارالله (شبه‌نظامیان حوثی شمال یمن) اختلاف نظر پیدا کرد و در پی شورش مسلحانه این گروه، به عربستان گریخت.

از آن زمان، ریاض با تشکیل یک ائتلاف منطقه‌ای، در حمایت از عبد ربه منصور هادی با گروه حوثی‌ها وارد جنگ شد.

عربستان و متحدینش می‌گویند که شورشیان حوثی که شیعه هستند، از حمایت‌های مالی و تسلیحاتی ایران برخوردارند. اما ایران می‌گوید که تنها به شکل معنوی از حوثی‌ها حمایت می‌کند.

ارسال سلاح به یمن از سوی شورای امنیت سازمان ملل ممنوع شده است.

اینرا هم بخوانید

تجمع بازنشستگان فولاد در چند استان

بازنشستگان فولاد روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه، در استانهای تهران، اصفهان، دامغان، خوزستان، شاهرود، قائمشهر …