رهبران جدایی‌طلب کاتالونیا در برابر دادگاه حاضر شدند

بی بی سی:مقامات دولت محلی سابق در کاتالونیا برای پاسخگویی به اتهاماتی ناشی از اعلام یکجانبه استقلال در دادگاه حاضر شده‌اند.

در جلسه دادگاه ملی که روز پنجنشنبه، ۱۱ آبان (۲ نوامبر) در مادرید، پایتخت اسپانیا، تشکیل می شود پانزده تن از مقامات منطقه کاتالونیا به اتهامات وارد شده از سوی دادستانی اسپانیا در ارتباط با اعلام یکجانبه استقلال پاسخ خواهند داد. طبق قوانین دادرسی در اسپانیا، جرایم مهم در دادگاه ملی رسدگی می‌شود. شماری از اعضای دولت، رئیس و چند تن از نمایندگان پارلمان محلی از جمله کسانی هستند که به دادگاه احضار شده‌اند.

کارلس پوجدمان، رهبر دولت کاتالونیا هم با اتهامات مشابهی از سوی دادستانی اسپانیا مواجه است اما در حال حاضر در بلژیک به سر می‌برد. وکیل آقای پوجدمان گفته است موکل او برای حضور در دادگاه به اسپانیا نخواهد رفت اما حاضر است از طریق ارتباط ویدیوئی به اتهامات پاسخ دهد. کارلس پوجدمان گفته است که اتهاماتی که علیه او وارد شده “انگیزه سیاسی” دارد و او این محاکمه را به رسمیت نمی شناسد.

جلسه امروز دادگاه به این منظور تشکیل شده که قاضی تصمیم بگیرد که آیا اتهاماتی که از سوی دادستانی وارد شده است قابل پیگرد قضایی است و در چنین صورتی، رویه رسیدگی به آنها را مشخص کند. این جلسه فردا – جمعه – هم ادامه خواهد یافت و عمدتا با پرسش از متهمان و دادستانی اختصاص خواهد داشت.

روز ۱ اکتبر، دولت محلی کاتالونیا همه‌پرسی استقلال از اسپانیا را برگزار کرد که با اکثریت بزرگ رای دهندگان به تصویب رسید. دادگاه قانون اساسی اسپانیا این همه‌پرسی را غیرقانونی و نتیجه آن را فاقد اعتبار اعلام کرده بود اما هفته گذشته، دولت محلی کاتالونیا لایحه اعلام یکجانبه استقلال را در پارلمان محلی مطرح کرد که با اکثریت آراء به تصویب رسید. پیشتر ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا، هشدار داده بود که در صورت اعلام استقلال، طبق اصل ۱۵۵ قانون اساسی این کشور، دولت محلی را برکنار و پارلمان محلی را منحل خواهد کرد و دولت مرکزی به طور موقت اداره امور این منطقه خودگردان را در دست خواهد گرفت.

قرار است انتخابات پارلمان محلی کاتالونیا روز ۲۱ دسامبر برگزار شود و تا آن زمان، دولت محلی تشکیل نخواهد شد. دولت مرکزی امیدوار است مشارکت گسترده مخالفان جدایی از اسپانیا در کاتالونیا، که بسیاری از آنان در همه‌پرسی استقلال شرکت نداشتند، باعث شود دولتی با نگرشی معتدل‌تر نسبت به پذیرش اسپانیا در این منطقه بر سر کار بیاید.

نظام حکومتی اسپانیا مشروطه سلطنتی است و اگرچه رسما یک نظام فدرال خوانده نمی‌شود، اما ساختاری بسیار غیرمتمرکز دارد و دولت‌های محلی مناطق مختلف آن از اختیارات وسیعی در اداره امور خود برخوردار هستند.

منطقه کاتالونیا از ثروتمندترین مناطق اسپانیاست و اهالی آن معتقدند که کمک مالی دولت مرکزی به این منطقه به مراتب کمتر از عوایدی که از این منطقه به دست می آورد. همچنین، ملیگرایان کاتالونیا به طور سنتی با حکومت اسپانیا مخالف بوده‌اند.

اینرا هم بخوانید

تبهکاران؛ نیابتی‌های جدید جمهوری اسلامی برای آدم‌کشی در خارج از ایران

نشریه اسپکتیتور در گزارشی درباره روش جمهوری‌اسلامی برای قتل مخالفان در خارج از ایران، به …