روسیه: «اهداف جغرافیایی» بیشتری را در اوکراین دنبال می‌کنیم

وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه ۲۹ تیر گفت که «اهداف جغرافیایی» روسیه در تهاجم به اوکراین دیگر محدود به منطقه شرق دونباس نیست، بلکه شامل خرسون و زاپوریژیا در جنوب اوکراین و همچنین «تعدادی از مناطق دیگر» هم هست.

به گزارش خبرگزاری دولتی ریانووستی، سرگئی لاوروف در ادامه نیز گفت که اگر متحدان غربی کی‌یف به اوکراین تسلیحات دوربرد بدهند، «اهداف» روسیه فراتر از مناطق یادشده گسترش خواهد یافت.

این گفته وزیر خارجه روسیه در حالی بیان می‌شود که در زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، هرگونه قصد اشغال خاک اوکراین را رد کرد و گفت که هدف او غیرنظامی کردن و «نازی‌زدایی» این کشور است.

ارتش روسیه در هفته‌های اول تهاجم نظامی دو ناحیه خرسون و زاپوریژیا در جنوب اوکراین را تصرف کرد و سعی در کامل کردن تصرف شرق اوکراین توسط نیروهای خود دارد.

تهاجم نظامی روسیه به اوکراین که از زمستان گذشته (۲۴ فوریه) آغاز شده، همچنان در مناطق مختلف این کشور ادامه دارد و بمباران‌ها تنها محدود به بازه جغرافیایی مورد اشاره سرگئی لاوروف نبوده و حتی مناطقی در غرب اوکراین را هم شامل شده است.

یک نوع از سامانه‌های موشکی پیشرفته‌ای که ایالات متحده روانه اوکراین می‌کند، سامانه موشکی چندپرتابی هیمارْس با برد حدود ۸۰ کیلومتر است که می‌تواند به‌طور هم‌زمان چندین موشک هدایت‌شونده دقیق را پرتاب کند.

اوکراین تاکنون ۸ قبضه از این نوع موشک‌ها را دریافت کرده اما می‌گوید برای دفاع مؤثر نیاز به ۱۰۰ قبضه هیمارس دارد.

پوتین: اوکراین تمایلی به اجرای توافقات اولیه صلح ندارد

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه روز چهارشنبه گفت مسکو معتقد است اوکراین تمایلی به اجرای توافقات اولیه صلح که در ماه مارس مطرح بود، ندارد.

آقای پوتین در پی بازگشت از تهران در گفت‌وگو با خبرنگاران مدعی شد که «عملاً به دست آمده بود» اما کی‌یف به آن پایبند نماند. مقام‌های اوکراینی هنوز به این اظهارات واکنش نشان نداده‌اند.رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

ترامپ می‌گوید جمهوری اسلامی با بازرسی‌ها و توقف غنی‌سازی موافقت نکرده است

 ترامپ می گوید جمهوری اسلامی با بازرسی از برنامۀ هسته‌ای خود یا دست کشیدن از …