اسپانیا که پس از ایتالیا بیشترین آمار جان باختگان ویروس کرونا ۲۰۱۹ را دارد اعلام کرده از شیب منحنی همهگیری کرونا در این کشور کاسته شده هر چند تعداد جان باختگان همچنان رو به افزایش است. ایتالیا هم گزارش مشابهی داده و در آمریکا، فرماندار نیویورک ضمن هشدار درباره ادامه بدتر شدن اوضاع، از کاهش شیب ابتلا در این شهر خبر داده است.
وزیر خارجه اسپانیا روز دوشنبه، ۳۰ مارس، به بیبیسی گفت ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۶۴۰۰ نفر دیگر به آمار مبتلایان کرونا اضافه شده و در همین مدت ۸۱۲ نفر هم جان خود را بر اثر بیماری کووید-۱۹ از دست دادهاند که به این ترتیب شما جان باختگان اسپانیا به ۷۳۴۰ نفر رسید.
اسپانیا با بیش از ۸۵ هزار نفر مبتلا به کرونا، اکنون سومین کانون این اپیدمی در جهان است و چین را که نقطه آغاز این بحران بود به رتبه چهارم فرستاده است.
این گزارش همزمان با تصمیمات جدید دولت اسپانیا مخابره شده که طی آن از کارمندان و کارگران بخشهای غیرضروری خواسته شده برای دو هفته دیگر در خانه بمانند.
آرانکا گونزالز، وزیرخارجه اسپانیا، روز دوشنبه ۳۰ مارس، گفت که آخرین آمارهای کرونا در اسپانیا از خوابیدگی منحنی ابتلا که در دو هفته گذشته با شیب بسیار تندی رو به بالا رفته بود حکایت دارد.
مقامها در اسپانیا امیدوارند کاهش نسبی آمارها از رسیدن به نقطه اوج بحران در این کشور حکایت داشته باشد و پس از آن از میزان ابتلا و جان باختگان بیماری کووید-۱۹ در این کشور به تدریج کاسته شود.
در جریان اپیدمی کرونا، منطقه کاتالونیا، باسک و مادرید متحمل بیشترین آسیبها شدهاند و مانند سایر نقاط اسپانیا از دو هفته پیش، ۱۴ مارس، در قرنطینه و منع آمد و شد به سر میبرند.
ماریا خوزه، از مقامهای بهداشتی اسپانیا با مقایسه آخرین آمارهای کرونا در کشورش گفته اکنون نرخ روزانه افزایش ابتلا به ویروس کرونا ۱۲ درصد است که در مقایسه با هفته گذشته، ۲۵ مارس، که ۲۰ درصد بود کاهش نشان میدهد.
با وجود این، اسپانیا محدودیتهای آمد و شد را برای ۱۰ روز دیگر، یعنی تا روز نهم آوریل، تمدید کرده است.
روز دوشنبه همچنین گزارش شد نتیجه تست بالاترین مقام بهداشتی اسپانیا مثبت بوده است؛ یعنی دکتر فرناندو سیمون، وزیر بهداشت که مسئولیت رهبری اقدامات مقابله با کرونا را بر عهده دارد و به طور مداوم با پدرو سانچز، نخست وزیر، هم در ارتباط است.
در مادرید، به احترام بیش از ۷۰۰۰ هزار قربانی کرونا همه شهر در راس ساعت ۱۲ ظهر یک دقیقه سکوت کردند.
آلمان که تاکنون توانسته آمار جان باختگان را نسبت به ایتالیا، اسپانیا و فرانسه بسیار پایینتر نگه دارد روز دوشنبه یک جهش در تعداد تازه مبتلایان گزارش کرد. این کشور با احتساب ۴۷۵۱ تازه مبتلا که روز دوشنبه شناسایی شدند جمع کل بیماران کووید-۱۹ را ۵۷ هزار نفر اعلام کرده است.
با وجود این، آلمان تاکنون تنها ۵۴۱ نفر را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده است که در قیاس با ایتالیا و اسپانیا و فرانسه، بسیار کمتر است.
البته سیستم بهداشتی آلمان هم که بسیار گسترده و منظم است توان مواجهه با تعداد بالای بیماران وخیم را دارد.
برای همین هم روز دوشنبه گزارش شد که چندین بیمار از فرانسه توسط هواپیما به آلمان اعزام شدند تا در بیمارستانهای این کشور بستری شوند.
در تحولات دیگر؛
- مسکو، پایتخت روسیه، که ۱۲ میلیون نفر جمعیت دارد از امروز وارد قرنطینه شد.
- در اتریش، با وضع محدودیتهای جدید همه کسانی که برای خرید به فروشگاهها میروند از این پس باید ماسک تنفسی به صورت بزنند.
- در مجارستان، پارلمان برای دادن اختیارات ویژه به ویکتور اوربان، نخست وزیر، تصمیمگیری خواهد کرد اما منتقدان میگویند این اختیارات به نخستوزیر راستگرای مجارستان اجازه خواهد داد آزادی بیان را محدود کند.
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان عصر روز دوشنبه به بیش از ۷۷۰ هزار نفر رسید. تعداد جان باختگان این اپیدمی هم اکنون به مرز ۳۷ هزار نفر رسیده است.
آمریکا با بیش از ۱۵۰ هزار مبتلا، همچنان کانون اصلی ابتلا به کرونا است. حدود نیمی از این موارد در نیویورک هستند. امروز یک ناو-بیمارستان ارتش آمریکا که حدود ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی دارد در نیویورک پهلو گرفت تا بلکه با پذیرش بیماران معمولی باری از دوش بیمارستانهای این ابرشهر جهان بردارد.
در همین حال، ایتالیا هم روز دوشنبه، ۳۰ مارس، با عبور از مرز ۱۰۰ هزار نفر، به دومین کشور جهان بدل شد که تعداد مبتلایان آن شش رقمی است و همچنان کانون اصلی کرونا در اروپاست.بی بی سی