رژیم طالبان تحصیل زنان را در موسسه‌های پزشکی ممنوع کرد

منابعی در وزارت صحت عامه/بهداشت حکومت طالبان در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی «ممنوعیت تحصیل دختران در انستیتوت‌های علوم پزشکی در افغانستان» را تایید کردند.

تصاویری از اعتراض دختران دانشجو و حضورشان در مقابل درهای بسته این موسسه‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و به دست بی‌بی‌سی فارسی رسیده است. در تصاویر دیده می‌شود که شماری از این دانشجویان پس از شنیدن این خبر اشک می‌ریزند.

شماری از دانشجویان این انستیتوت‌ها هم در گفتگو با بی‌بی‌سی فارسی گفتند که مسئولان موسسه‌ها به آنها امروز (سه‌شنبه ۱۳ قوس/آذر) گفته ‌اند که «تا اطلاع ثانی کلاس‌های درسی تعطیل است.»

انستیتوت‌های پزشکی که شامل رشته‌های قابلگی/مامایی، پرستاری، آزمایشگاه، دندان و داروسازی است، تنها مراکز تحصیلات عالی و نیمه‌عالی بود که دختران در افغانستان پس از بسته شدن دانشگاه‌ها، فرصت تحصیل در آن را داشتند. بسیاری از دختران پس از محرومیت از تحصیل در رشته‌های دیگر به سراغ این انستیتوت‌ها رفته بودند.

خسرو یوسفزی، معاون پیشین شورای پزشکی افغانستان، به بی‌بی‌سی گفته است که در سراسر این کشور ۱۷۵ انستیتوت طب نیمه عالی خصوصی فعالیت دارند.

او می‌گوید آمار دقیق دانشجویان در دست نیست، اما تخمین زده می‌شود که در هر انستیتوت حداقل ۱۰۰ دختر مشغول آموزش باشند.

او که به عنوان معاون شورای طبی در حکومت طالبان هم مدتی کار کرده، می‌گوید در ۱۲ ولایت هم انستیتوت‌های دولتی طب نیمه عالی است.

به گفته او، «افغانستان عملا با کمبود شدید دکتر زن و پرستار و قابله روبرو است و مسدود کردن این مراکز تحصیلی می‌تواند افغانستان را با کمبود شدید کارمندان صحی روبرو کند.»بی بی سی

اینرا هم بخوانید

مجمع عمومی سازمان ملل از تشکیل یک کشور فلسطینی حمایت کرد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه با درخواست از اسرائیل به خروج از اراضی …