ذلول یکی از کنشگران فعال در عربستان برای برابری حقوق زنان و از جمله رانندگی آنها بود.
خانواده لجین هذلولی کنشگر زندانی و زن سعودی گفتهاند پرونده او به دادگاه مقابله با تروریسم عربستان منتقل شده است.
پیشتر لینا هذلولی خواهر این زندانی گفته بود امیدوار است روز چهارشنبه با از سرگیری دادگاه لجین در ریاض مقدمات آزادی او فراهم شود. با وجود این حالا به خانواده او خبر دادهاند که پرونده لجین هذلولی به دادگاه جرایم ویژه منتقل شده است.
لجین هذلولی و ۱۲ کنشگر حقوق زنان در عربستان متهم به همکاری با دولتهای خارجی علیه خاندان سلطنتی عربستان شده است.
این ۱۳ نفر بیش از دو سال پیش، در ماه مه سال ۲۰۱۸، چند هفته پیش از لغو ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان به دستور ملک سلمان پادشاه این کشور دستگیر شدند.
اجلاس گروه ۲۰ به میزبانی عربستان سعودی در هفته گذشته تحتالشعاع اعتراض سازمانهای بینالمللی حقوق بشری قرار گرفت که خواستار آزادی کنشگران زن و دیگر منتقدان زندانی در عربستان شدهاند.
عربستان سعودی این درخواستها را رد کرد و گفت به دیگران اجازه “موعظه” نمیدهد.
لیز دوست خبرنگار ارشد حوزه بینالملل بیبیسی که در ریاض است میگوید لجین هذلولی به نماد کنشگران زندانی در عربستان تبدیل شده است.
نام این زن ۳۱ ساله در ابتدا در پی فعالیتهایش برای لغو ممنوعیت رانندگی زنان در این کشور مطرح شد.
مقامهای عربستان اصرار دارند که دستگیری او با کارزار رفع ممنوعیت رانندگی زنان ارتباطی ندارد. به گفته آنها این دستگیری به تماس او با دیپلماتهای خارجی، رسانهها و گروههای کنشگر دیگر مرتبط است.
خانواده خانم هذلولی میگویند او در طول سه ماه بعد از دستگیری حق تماس با هیچ کس را نداشته و با برق و شلاق شکنجه شده و آزار جنسی دیده است. آنها درعین حال میگویند به او پیشنهاد شده اگر شکنجه شدن خود را تکذیب کند او را آزاد کنند. بر اساس این پیشنهاد به او گفته شده بعد از امضای بیانیه در انکار موضوع شکنجه و یا مصاحبهای تلویزیونی آزادی او عملی خواهد شد.
دولت عربستان اتهام شکنجه را تکذیب میکند.
خانواده خانم هذلولی پیش از دادگاه روز چهارشنبه نزدیک به یک ماه دخترشان بیخبر بودند. او از ۲۶ اکتبر در اعتراض با بدرفتاری زندانبان دست به اعتصاب غذا طده است.
لینا خواهر خانم هذلولی در حساب توییتریاش نوشته خواهرش روز چهارشنبه ضعیف به نظر میرسیده و به طور غیرقابل کنترلی میلرزیده است.
او از قول خواهرش نوشته که بعد از دو هفته دست از اعتصاب غذا کشیده است چرا که زندانبانها هر دوساعت یک بار او را از خواب بیدار میکردهاند و اجازه خواب به او نمیدادهاند.خانم هذلولی یکی از ۴ کنشگر زندانی است که روز چهارشنبه در دادگاه حاضر شدند.بی بی سی