غلامرضا جمشیدیهارییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در باره وضعیت حجاب در این دانشگاه گفته است: «به عنوان یک فرد ایرانی مسلمان اصلا از وضعیت امروز حجاب راضی نیستم» و حجاب در این دانشگاه «رها شده است.» وی مدعی شد دیگر اصلا بحث روسری مطرح نیست، بلکه این وضعیت «بیحجابی و عریانیست و این وضعیت خوب نیست.»
وی در مورد راه اندازی «کلینیک ترک بیحجاب» گفته «کارهایی که قرار است انجام دهند را برای کسی توضیح نمیدهند، این رفتار خوبی نیست باید قبل از تاسیس درباره طرح برای مردم بیشتر توضیح دهند، چون یک امر عمومی است و اشکالی هم ندارد و باید اسم بهتری برای آن انتخاب میشد.»
حالا در هر حال با کلمهی کلینیک آدم یاد آدمهای مریض میافتد، اصلا انتخاب این عنوان کار درستی نبود و شاید بهتر بود اسم بهتری برای آن می گذاشتند، چون وقتی شما این کلمه را انتخاب میکنید، یعنی فرد مریض است که به اینجا آمده است و عنوان و برچسب مریض به او میدهید، در حالی که فرد بیحجاب میگوید من مریض نیستم و روحم هم مریض نیست.
وی در پاسخ به این سوال که ممکن است چنین طرحی به مقاومت اجتماعی ایجاد شود؟ گفت: ممکن است که فرد کمی مقاوتش بیشتر شود، اما لزوما به این معنا نیست که بخواهد مقابل نظام بایستد. میگوید من میخواهم اینگونه زندگی کنم باید بیشتر با آدمها و با این قشر حرف زد. ما تا به حال کمتر با این قشر صحبت کردهایم.
درباره وضعیت حجاب به دانشجوها چیزی نمیگویم، چون اصلا نمیخواهیم نظم و آرامش به هم بخورد
وی افزود: من خودم به لحاظ شخصی و تجربهای که دارم با این پوششی که امروز خانمها دارند، خیلی موافق نیستم. بخشی از مسئله ممکن است فرهنگی باشد، اما دلایل عمدهای از مسئله هم ممکن است سیاسی باشد چون غربیها روی این پروژه سرمایهگذاری کردهاند و وضعیت فعلی خوب نیست و در شان جمهوری اسلامی هم نیست. ما به دانشجوها چیزی نمیگویم، ولی خب ناراضی هستیم. چون اصلا نمیخواهیم نظم و آرامش به هم بخورد. دانشگاه هم به ما دستوری نداده که کاری کنیم.
درباره حل مسئله بیحجابی نباید عجله کرد
وی همچنین در پاسخ به این سوال که به نظر شما راهکار مناسب برای مسئلهای که مطرح میکنید، چیست؟ گفت: عجله نباید کرد. باید از گروههای مختلف دعوت کرد که نظرشان را بگویند و به یک جمعبندی برسند و دولت این جمعبندی را اجرایی کند. اما فرض کنید که من مثلا با یک نفر در دانشکدهام دعوا کنم، این اصلا خوب نیست، چرا که امام میفرمایند اصلاح از بالا شروع میشود نه از پایین. از همین رو اصلاح جامعه از بالا شروع میشود
وی در مورد دلایل تمایل مردم به انتخاب حجاب اختیاری نیز گفته «فرد در دنیای مجازی دنیای غرب را میبیند و بعد هم علاقهمند میشود، یا چون بنیانهای نظریاش ضعیف است ممکن است علاقهمند بشود یا ممکن است برخی از موارد واقعا رفتار سیاسی داشته باشند. نمیشود بگوییم که همهی موارد فرهنگی است.»برگرفته از وب سایت حکومتی انتخاب