مندرج در ژورنال شماره ۹۵۳ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
اداره آموزشوپرورش استان کردستان احکام سنگینی را علیه ۴۷ معلم فعال صادر کرده است. این احکام شامل قطع رتبهبندی برای ۲۷ معلم، اخراج ۱۰ نفر، انفصالازخدمت دولتی برای ۶ نفر، بازنشستگی اجباری ۴ نفر، توبیخ کتبی ۴ نفر، کاهش حقوق ۴ نفر، تبعید ۲ نفر و محرومیت از پستهای حساس و مدیریتی برای ۱ نفر است. ۱۳ معلم زن و ۳۴ معلم مرد هدف این احکام قرار گرفتهاند. در حال حاضر، شماری از فعالان صنفی معلمان به اتهامات امنیتی در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبرند و تعدادی دیگر با وثیقه آزاد هستند.
معلمان کردستان در نامهای سرگشاده به تاریخ ۶ بهمن ۱۴۰۳، به سرکوب گسترده معلمان پس از این خیزش اشاره کرده و گزارشهایی از ۷۰۰ مورد کسر حقوق، ۴۷ مورد محرومیت از حق رتبهبندی، اخراج و صدور احکام انفصال، تبعید و بازنشستگی اجباری برای معلمان ارائه دادهاند. آنها در این نامه به وضعیت بحرانی آموزش در استان و فشارهای شدید بر فعالین صنفی معلمان پرداخته و از مسئولین خواستهاند تا به این احکام سرکوبگرانه رسیدگی کنند.
این احکام پس از خیزش زن زندگی آزادی در راستای سرکوب فعالیتهای معلمان و محدودکردن اعتراضات آنها به وضعیت آموزشوپرورش در استان کردستان صادر شده است.
مطالبات معلمان که عمدتاً حول محور بهبود شرایط کاری، افزایش حقوق، و تأمین کیفیت آموزشی است، در سالهای اخیر بارها با واکنشهای شدید جمهوری اسلامی مواجه شده است.
برای مبارزه با احکام صادر شده و آزادی معلمان زندانی، سازماندهی یک جبهه متحد از معلمان شاغل و بازنشسته در سطح سراسری ضروری است. همبستگی دانشآموزان و والدین و آگاهسازی آنها درباره پیامدهای احکام صادر شده، مانند پایین آمدن کیفیت آموزشوپرورش، را در فضای مجازی و جلسات معلمان با والدین را سازماندهی کنیم. رسانهها و فعالان اجتماعی باید این احکام سنگین را به گوش مردم و جامعه بینالمللی برسانند. سازماندهی تجمعات اعتراضی در سطح سراسری، اعتراض میدانی به احکام صادر شده و جلب حمایتهای بینالمللی برای فشار به صادرکنندگان احکام ظالمانه و جمعآوری امضای چندمیلیونی از معلمان، دانشآموزان، دانشگاهها، کارگران و والدین و مردم در تمامی شهر و روستاها. در سطح بینالمللی تعدادی از اتحادیههای معلمان همواره از مدافعین پیگیر معلمان و مبارزات آنها بودهاند؛ گسترش این عرصه اهمیتی اساسی دارد.