سازمان بهداشت جهانی قطعنامه کمکرسانی «فوری و مستمر» به غزه را تصویب کرد.
هیئت عامل این نهاد بهداشت و درمان سازمان ملل که ۳۴ عضو دارد، این قطعنامه را با اکثریت آرا در نشستی اضطراری در ژنو به تصویب رساند که خواستار «گذر فوری، مستمر و بدون مانع کمکهای انساندوستانه» به غزه شده است.
این قطعنامه را افغانستان، قطر و یمن پیشنهاد کرده بودند. اجازه خروج بیماران و همچنین تهیه و دسترسی به دارو و خدمات و تجهیزات پزشکی از درخواستهای قطعنامه است.قطعنامه از «ویرانی وسیع» در غزه ابراز «نگرانی بسیار عمیق» کرده و خواستار محافظت از غیرنظامیان شده است.
با اینکه آمریکا جمعه قطعنامه آتشبس فوری را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد، اما با وجود ملاحظات جدی که داشت با این قطعنامه سازمان بهداشت جهانی، موافقت کرد.سفیر آمریکا گفت: «با وجود ملاحظات جدی و ابراز تاسف از اینکه قطعنامه متوازن نیست، واشنگتن موافقت کرد با این قطعنامه مخالفت نکند.»
کانادا هم گفت بر سر متن قطعنامه «مصالحه» شده هر چند که میشد نقش حماس در این منازعه، گروگانگیری و استفاده از سپر انسانی» را هم به متن آن اضافه کرد.استرالیا هم از این انتقاد کرد که قطعنامه به حمله هفتم اکتبر حماس بعنوان مرجع اصلی وضعیت وخیم کنونی مشخصا اشاره نکرده است.
یش از این نشست، تدروس آدانوم گبرهیسوس، رئیس این سازمان، تأثیر جنگ بر سلامت ساکنان غزه را «فاجعهبار» خواند و گفت: «سیستم درمانی غزه به زانو درآمده و در حال فروپاشی است.»او وضعیت بهداشتی غزه را بشدت مستعد شیوع بیماریهای عفونی دانست و گفت از ۳۶ بیمارستان اصلی تنها ۱۴ بیمارستان، آن هم تا حدی امکان پذیرش بیمار را دارند.
سازمان بهداشت جهانی این نشست اضطراری در ژنو برگزار کرد تا تاثیر جنگ بر سیستم بهداشت و درمان در غزه را بررسی کند.پیش از این نشست، تدروس آدانوم گبرهیسوس، رئیس این سازمان، تأثیر جنگ بر سلامت ساکنان غزه را «فاجعهبار» خواند و گفت: «سیستم درمانی غزه به زانو درآمده و در حال فروپاشی است.»
او وضعیت بهداشتی غزه را بشدت مستعد شیوع بیماریهای عفونی دانست و گفت از ۳۶ بیمارستان اصلی تنها ۱۴ بیمارستان، آن هم تا حدی امکان پذیرش بیمار را دارند.
سازمان بهداشت جهانی از حدود ۴۵۰ حمله به کادر بهداشت و درمان در غزه خبر داده است.
سفیر اسرائیل چنین نشستی را از اساس زیر سوال برده و گفته بود نیروهای حماس در بیمارستانها حضور دارند و سازمان بهداشت جهانی و دیگر نهادهای امدادرسان را متهم کرد که چشم خود را به این موضوع بستهاند.
معاون برنامه غذای سازمان ملل یکشنبه گفت نیمی از جمعیت غزه در قحطی هستند و نود درصد مردم در جنوب این باریکه حتی روزی یک نوبت هم نمیتوانند غذا بخورند.کارل ساکو گفت به دلیل ادامه جنگ، امدادرسانی «تقریبا غیرممکن» شده و فقط اندکی از کمک مورد نیاز به غزه میرسد.بی بی سی