سازمان بهداشت جهانی: همه‌گیری هنوز جهانی نشده

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید ویروس جدید کرونا هنوز به مرحله “همه‌گیری جهانی” نرسیده است.

این ویروس که ابتدا در چین شایع شد اکنون به ۲۳ کشور دنیا رسیده و جان ۴۲۷ نفر را گرفته است. مقامات چین مرگ ۶۴ مبتلا به کرونا ویروس را در ۲۴ ساعت گذشته تائید کرده‌اند.

سیلوی برایاند مدیر پیشگیری از بیماری‌های عفونی سازمان بهداشت جهانی امروز گفت: “ما فعلا در مرحله همه‌گیری جهانی نیستیم. ما در مرحله اپیدمی چند کانونی هستیم و سعی می‌کنیم سرایت بیماری‌ را در این کانون‌ها متوقف کنیم.”

خانم برایاند همچنین گفت استفاده از ماسک برای افراد بیمار “الزامی” است چرا که ویروس از راه قطرات بسیار ریزی سرایت می‌کند اما ماسک در افراد سالم محافظت صد در صد ایجاد نمی‌کند و باید اقدامات دیگر از جمله شستن مکرر دست‌ها را در نظر گرفت.

او همچنین گفت بر خلاف آنچه مطرح شده هنوز شواهدی از جهش در این ویروس دیده نشده و ویروسی “کاملا باثبات” است.

در همین حال کمیته دائمی پلیتبوروی حزب کمونیست چین پذیرفته که در مقابله با ویروس کرونا “کوتاهی‌ها و نواقصی” صورت گرفته است.

این کمیته که از ارشدترین مقام‌های حکومت چین تشکیل شده، با این اذعان کم‌سابقه خواستار بهبود نظام مدیریت بحران کشور شده است.

ین کمیته همچنین دستور به مبارزه “شدید” با بازارهای غیرقانونی فروش حیوانات داده است، جایی که گمان می‌رود منشا شیوع ویروس جدید کرونا باشد.

دولت چین متهم به پرده‌پوشی در مورد شیوع این ویروس شده و با افزایش شمار مبتلایان و جان باختگان، کار به جدال‌های سیاسی هم کشیده است.

امروز سه‌شنبه ۱۵ بهمن (۴ فوریه)، مقامات چینی اعلام کردند که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آن کشور از مرز ۲۰ هزار نفر فراتر رفته و تعداد بیمارانی که در آن کشور جان خود را از دست داده اند به ۴۲۷ نفر رسیده است. تمامی تلفات این بیماری از استان هوبی گزارش شده است. شهر ووهان، مرکز این استان محل آغاز شیوع این بیماری بوده است.

همچنین، موارد جدید از ابتلای بیماری در سایرکشورها نیز گزارش شده است. براساس این گزارش‌ها، تا کنون ابتلای بیش از ۱۵۰ نفر در بیست و سه کشور جهان گزارش شده که بیشترین موارد مربوط به تایلند، سنگاپور، کره جنوبی، ژاپن و هنگ‌کنگ بوده است.

یکی از مبتلایان به ویروس کرونا در هنگ‌کنگ جان خود را از دست داده و با احتساب فرد دیگری که پیشتر در فیلیپین جان داده بود، شمار تلفات این بیماری در خارج از چین به دو نفر رسیده است.

در ایالات متحده نیز یازده مورد ابتلای به بیماری دیده شده است. مقامات ایران هنوز هیچ مورد ابتلای به این بیماری در داخل کشور را گزارش نکرده‌اند.

همزمان، گزارش‌هایی در رسانه های غربی منتشر شده حاکی از اینکه مقامات چینی مدت‌ها قبل از اعلام شیوع ویروس کرونا در آن کشور از آن آگاهی داشتند اما از انتشار این خبر جلوگیری می‌کردند.

در گزارش‌هایی که در سایت بی‌بی‌سی منتشر شده و شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان‌ان آمریکا نیز آن را پخش کرده، گفته شده که در اواخر دسامبر یا اوایل ژانویه، پزشکی به نام لی ون لیانگ که در بیمارستان مرکزی ووهان خدمت می‌کرد با معاینه موارد ابتلای به نوعی بیماری شبیه سارس و انجام آزمایش‌های مربوطه، شیوع نوع جدیدی ویروس را به اطلاع همکارانش رساند.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

چهاردهمین روز اعتراض کارگران کاغذسازی پارس به همراه بازنشستگاه هفت تپه مقابل فرمانداری شوش

اعتراضات و تجمعات کارگران کاغذسازی پارس امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) به چهاردهمین روز رسید. …