سال گذشته ٥٧‌درصد مرگ مردان و ٤٩‌درصد مرگ زنان زودرس بوده

ملک‌زاده معاون تحقیقات وزارت بهداشت حکومت اعلام کرد:سال گذشته ٥٧‌درصد مرگ مردان و ٤٩‌درصد مرگ زنان زودرس بوده .
۱۰ علت عمده مرگ‌ومیر زودرس در زنان و مردان ایرانی

براساس آمار رسمی در ایران، تنها در‌سال گذشته ٥٧‌درصد مرگ مردان و ٤٩‌درصد مرگ زنان ایرانی زودرس بوده است. به‌گفته رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات وزیر بهداشت از مرگ‌ومیر در ایران در سال‌های ١٩٩٠ تا ٢٠١٦ نشان می‌دهد که تعداد ٣٦٠‌هزار مرگ (٢١٩‌هزار در مردان و ١٤١‌هزار در زنان) در‌سال ٢٠١٦ در ایران رخ داده است که معادل ٤٤٣ مورد مرگ به ازای هر ١٠٠‌هزار نفر بوده است. این درحالیست که در‌ سال ١٩٩٠، ٣٤٠‌هزار مرگ رخ داده که معادل ٦٠٦ در هر ١٠٠‌هزار نفر بوده که روندی کاملا طبیعی را طی کرده است. معاون تحقیقات وزیر بهداشت در ادامه به روند مرگ‌ومیر زنان و مردان در سال‌های ١٩٩٠ تا ٢٠١٦ پرداخت: «شمار مرگ‌ومیر مردان در‌سال ١٩٩٠، ٢٠٠‌هزار نفر و زنان ١٤٠‌هزار نفر بوده که در‌سال ٢٠١٦ به ترتیب به ٢١٩‌هزار مرگ در مردان و ١٤١‌هزار مرگ در زنان رسیده است و مجموع مرگ‌ها از ٣٤٠‌هزار در ١٩٩٠ به ٣٦٠‌هزار در‌ سال ٢٠١٦ افزایش یافته است. این افزایش، طی ٢٦‌سال کاملا طبیعی است اما اگر نرخ مرگ‌ومیر را در مقیاس استاندارد شده سنی در ایران بررسی کنیم، این نرخ، ٢٧‌درصد کاهش یافته است.»

«در‌ سال ٢٠١٦، مجموعه سرطان‌ها عامل بیش از ٥٤‌هزار مرگ در دو جنس و تمامی سنین بوده‌اند که سرطان معده دهمین علت مهم مرگ‌ومیر ایرانی‌ها و عامل ٩‌هزار مرگ و مرگبارترین سرطان بوده است.»
ملک‌زاده سپس به تشریح مرگ‌های زودرس در ایران پرداخت: «نگاهی به آمار مرگ‌های زودرس در ایران در‌ سال ١٩٩٠ نشان می‌دهد: از بین ٣٤٠‌هزار مرگ، ٢٧٧‌هزار مرگ، معادل ٨١‌درصد مرگ‌ها، زودرس (زیر ٧٠سال) بوده است. به عبارتی، ٨٢‌درصد مرگ‌های مردان ( معادل ١٦٤‌هزار مرگ) و ٨٠‌درصد مرگ‌های زنان ( معادل ١١٣‌هزار مرگ) زودرس بوده است. همچنین در‌سال ٢٠١٦، از مجموع ٣٦٠‌هزار مرگ، ١٩٣‌هزار مرگ معادل ٥٣‌درصد از کل مرگ‌ها زودرس (زیر ٧٠ سال) بوده است که از این تعداد مرگ زودرس، ١٢٤‌هزار مرگ مردان ( ٥٧‌درصد از کل مرگ‌های مردان)، و ٦٩‌هزار مرگ زنان ( ٤٩‌درصد از کل مرگ‌های زنان) زودرس بوده است.»  به گفته او، ایسکمیک قلبی، بیماری‌های مغز و اعصاب، فشار خون بالا، آلزایمر، دیابت، تصادفات جاده‌ای، سایر بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های مزمن کلیوی، نواقص مادرزادی و تولدهای زودرس از مهمترین علل مرگ‌های زودرس در بین زنان ایرانی است اما رتبه‌بندی مهمترین علل مرگ‌های زودرس مردان ایرانی نشان می‌دهد ایسکمیک قلبی، تصادفات جاده‌ای، بیماری‌های مغز و اعصاب، فشار خون، آلزایمر، بیماری‌های مزمن انسدادی ریوی، سرطان معده، بیماری‌های مزمن کلیوی و تولدهای زودرس، ١٠علت مهم مرگ‌ومیرهای زودرس در بین مردان ایرانی طی‌سال ٢٠١٦ بوده است. برگرفته از فارس

اینرا هم بخوانید

عراقچی: برای مذاکره باید مطمئن شویم آمریکا دیگر حمله نظامی به ما نخواهد کرد

عراقچی در گفتگو با شبکه سی‌بی‌اس،در باره مذاکرات گفته: تهران باید ابتدا اطمینان یابد که …