سرکوب فرهنگی رژیم و بازی‌های اینترنتی – میلاد رسایی‌منش

مندرج در ژورنال شماره ۹۴۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، به‌عنوان یکی از ابزارهای سرکوب ایدئولوژیک جمهوری اسلامی، بار دیگر به صحنه آمده تا کنترل بیشتری بر زندگی مردم اعمال کند. ادعای محمدحسین طاهری، دبیر این ستاد، مبنی بر نظارت بر “بعد دینی” دستگاه‌ها و ترویج فریضتین، چیزی جز تلاش برای تحمیل ایدئولوژی پوسیده اسلامی نیست. این ستاد ، به دنبال بزرگ‌نمایی ارزش‌هایی است که تنها هدفشان توجیه سرکوب و محدودیت آزادی‌های فردی و اجتماعی است.

سخنان طاهری درباره “آموزش ۴۰ هزار نفر” و “طراحی بازی امربه‌معروف با ۲۰۰ مرحله”، نمودی آشکار از هدررفت منابع ملی در پروژه‌های تبلیغاتی حکومتی است. درحالی‌که جوانان ایران با بحران‌هایی چون بیکاری، فقر و سرکوب آزادی‌های بنیادین مواجه‌اند، حاکمیت به‌جای پاسخگویی، سرگرم تولید بازی‌هایی برای کنترل افکار عمومی است.

این رویکرد به‌وضوح نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی برای بقای خود مجبور به استفاده از ابزارهای سرکوب فرهنگی و دینی است. نشست‌های به‌اصطلاح “علمی” و تبلیغاتی در دانشگاه‌ها، تنها بخشی از تلاش‌های عبث حکومت برای خنثی‌کردن خواسته‌های آزادی‌خواهانه نسل جدید است.

اما این نسل آگاه و جسور سال‌ها است از این خزعبلات، از حکومت و اسلام و افکار پوسیده‌اش عبور کرده است. تلاش‌های حکومت برای بقای ایدئولوژی شکست‌خورده‌اش در میان اعتراضات گسترده مردم، به‌ویژه جوانان، بی‌ثمر است. تنها راه نجات، پایان‌دادن به این حکومت و برقراری نظامی مبتنی بر آزادی، عدالت و احترام به کرامت انسانی است.