وزیران خارجه سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا اقدام اسرائیل در مورد مسدود کردن ارسال کمکهای انسانی به نوار غزه را محکوم کردند. نهادهای امدادرسان میگویند این منطقه با بدترین بحران انسانی از زمان آغاز جنگ روبهرو است.
اقدامات دولت اسرائیل در نوار غزه خشم و انزجار بینالمللی را به همراه داشته است. به گفته سازمان ملل متحد، بهویژه ممانعت از ورود کمکهای بشردوستانه باعث تشدید بحران انسانی به شکل چشمگیری شده است. وضعیت در منطقه فاجعهبار توصیف میشود. افزون بر این، برنامههای آینده اسرائیل نیز به گفته وزیران خارجه کشورهای غربی چشمانداز امیدوارکنندهای را نشان نمیدهد.
وزیران خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا در بیانیهای مشترک از اسرائیل خواستند به محاصره ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه پایان دهد. آنها همچنین اظهارات اسرائیل درباره امکان حضور دائمی نظامی در این منطقه را به شدت مورد انتقاد قرار دادند. در این بیانیه آمده است: «تصمیم اسرائیل برای مسدود کردن دسترسی کمکهای بشردوستانه به غزه غیرقابل قبول است.»
آنها برنامههای اسرائیل برای باقیماندن در نوار غزه پس از پایان جنگ و نیز “اظهارات اخیر” یسرائیل کاتس، وزیر دفاع این کشور را “غیرقابل قبول” توصیف کردند.
کاتس پیشتر گفته بود عدم ارسال کمکهای انسانی “ابزار فشاری” علیه سازمان اسلامگرای فلسطینی حماس است که بر غزه حکومت میکند.
به گفته وزرای خارجه این سه کشور اروپایی برنامهریزی اسرائیل برای باقیماندن در غزه و همچنین اظهارات کاتس، به “چشمانداز صلح” آسیب میزند. آنها افزودند: «کمکهای بشردوستانه هرگز نباید به عنوان ابزار فشار سیاسی به کار رود و سرزمین فلسطینی نباید کوچکتر شود یا با تغییرات جمعیتی مواجه گردد.»
وزیران خارجه همچنین حملات اخیر ارتش اسرائیل به “امدادگران، زیرساختها، ساختمانها و مراکز درمانی” را به شدت محکوم کردند. آنها گفتند: «اسرائیل باید اقدامات بیشتری برای حفاظت از غیرنظامیان، زیرساختها و امدادگران انجام دهد.» دویچه وله