بی بی سی:دیده بان حقوق بشر سوریه میگوید شورشیان سوری که با حمایت ارتش ترکیه به شهر عفرین حمله کردهاند،این شهر را “غارت کردهاند”.
این نهاد مستقل که مقر آن در بریتانیا است و شبکه ای از منابع محلی دارد می گوید “مغازهها و ساختمانهای نظامی و دولتی” غارت شدهاند.
گزارشگران خبرگزاری فرانسه هم میگویند شاهد بودهاند که شورشیان به مغازهها، رستورانها و خانهها یورش برده و غذا، لوازم برقی، پتو و وسایل دیگر را از این اماکن به خارج شهر منتقل کرده اند.
در همین حال رسانه های ترکیه خبر می دهند انفجار بمبی که نیروهای کرد پیش از ترک شهر کار گذاشته بودند باعث کشته شدن یازده نفر شده است.
عفرین و مناطق اطراف آن که عمدتا کردنشین هستند از دو ماه پیش هدف حمله ارتش ترکیه و شورشیان سوری قرار داشته اند. دیروز این نیروها توانستند کنترل شهر را از دست یگان های مدافع خلق – شبه نظامیان کرد- خارج کنند.
رهبران کرد گفتهاند که تا زمانی که “وجب به وجب عفرین را پس نگیرند” این شهر را به “کابوس دائم” ترکیه و متحدانش بدل خواهند کرد.
دولت ترکیه می گوید یگانهای مدافع خلق در واقع شاخه حزب کارگران کردستان هستند که دولت ترکیه و آمریکا و اتحادیه اروپا آن را سازمانی تروریستی می دانند.
این گروه از سه دهه پیش در جنوب شرقی ترکیه برای استقلال کردستان می جنگد.
یگانهای مدافع خلقی هر ارتباطی را با حزب کارگزان کردستان تکذیب میکنند. آمریکا هم از این موضوع حمایت می کند. آمریکا برای این گروه و نیروهای عرب متحد آنها در جنگ با داعش تسلیحات و پوشش هوایی فراهم کرد.
شورشیان سوری که عفرین را تسخیر کردند میگویند وقتی وارد شهر شدند مقاومتی چندانی ندیدند. گفته میشود یگانهای مدافع خلق به همراه ۲۵۰ هزار نفر از اهالی آن، هفته گذشته شهر را ترک کرده بودند.

تصاویری که از این شهر منتشر شده نشان می دهد پرچم ترکیه بر فراز ساختمانی در مرکز شهر به اهتزاز در آمده و شورشیان مجسمه کاوه آهنگر را سرنگون میکنند.
رهبران شورشیان مخالف بشار اسد این غارتگری را محکوم کردهاند از جمله محمد علوش، رهبر جیش الاسلام -یک گروه شبه نظامی قدرتمند که از حمایت عربستان برخوردار است- در توئیتر نوشته است “غارت و دزدی اموال عمومی و خصوصی جرم است. کسانی که در این فساد شرکت می کنند باید محکم بر دستشان زد.”