معترضان به سیاستهای دولتی در ارتباط با تغییرات آبوهوایی و محیط زیست، خیابانها و مسیرهای مرکز شهر لندن را مسدود کردند و باعث ایجاد ترافیک سنگین در این مناطق شدند.
اعضای کمپین “شورش علیه انقراض” قایقی را در یکی از چهارراههای مرکز شهر لندن قرار دادند و تمام خیابانهای منتهی به این بخش مرکزی را مسدود کردند.
یکی از این معترضان میگوید: “این آخرین و بهترین راه ما برای نجات است”.
در جریان این اعتراضها پلیس سه نفر را به ظن دست داشتن در شکستن درِ شیشهای دفتر مرکزی شرکت نفتی شل در منطقه واترلو دستگیر کرد.
پلیس به کسانی که قصد رفت و آمد به لندن را دارند، توصیه کرده تا به دلیل شلوغی خیابانها برای سفر خود زمان بیشتری در نظر بگیرند.
برنامهریزان این تظاهرات میگویند که این اعتراضها در ۸۰ شهر در ۳۳ کشور برگزار شده است.
معترضان در لندن میگویند که تصمیم دارند در طول هفته به این کار خود ادامه دهند و “راهبندانهای متعددی را در اقصی نقاط پایتخت ایجاد کنند”.
این گروه میگوید که برنامه آنان “ایجاد توقف کامل در لندن به مدت دو هفته” است و از دولت میخواهند که هرچه سریعتر اقدامات لازم را درباره تغییرات آب و هوایی انجام دهد.
در میدان مجلس، معترضان پارچه نوشتهها و پرچمهای مختلفی را به اهتزاز در آوردند و افرادی نیز سخنرانی کردند.
“شورش علیه انقراض“ چه گروهی است؟
از سال گذشته که این گروه ایجاد شد، اعضایش دراعتراض به سیاستهای دولتی در ازتباط با محیط زیست، پلها را مسدود کردند، بستههای خون مصنوعی را در خیابانی که دفتر نخست وزیر د ران واقع شده ترکاندند، خروجیهای ساختمان بیبیسی را مسدود کردند و یکی از آنان در پارلمان نیمه عریان شد.
آنان سه درخواست اصلی دارند: از دولت میخواهند که حقیقت را درباره تغییرات آب و هوایی بگوید؛ تا سال ۲۰۲۵ ضایعات سوختهای کربنی را به صفر برساند و یک گروه از شهروندان نیز بر این فرآیند نظارت کند.
و به صورت بحث برانگیزی، این گروه به دنبال این است که تا جایی که امکان دارد معترضان دستگیر شوند.
یکی از موسسان این گروه میگوید، مشارکت زیاد و نافرمانی مدنی شانس آنان را برای تغییرات اجتماعی بالا میبرد.
اما منتقدان میگویند، ایجاد اختلالات غیرضروری موجب میشود تا پلیس انرژی و وقتش را در حالی که مشغله زیادی دارد، هدر دهد.
اعضای این گروه به صورت عامدانه به شرکت نفتی شل شش هزار پوند خسارت وارد کردند و امیدوارند که پروندهشان به دادگاه کشیده شده و در مقابل هیات منصفه بررسی شود.
سخنگوی شرکت شل میگوید: “ما حق اینکه افراد نظراتشان را بیان کنند را محترم میشماریم، ما تنها خواستار آن هستیم که ایمنی خودشان و ایمنی دیگران را رعایت کنند”.
یکی از این معترضان به بیبیسی گفت: “در حال حاضر ما در یک جامعه مریض زندگی میکنیم. مسائل بسیار زیادی وجود دارد و بیماریهای اجتماعی هم نیاز به درمان دارند”.
این معترض همچنین میگوید: “در حال حاضر بزرگترین تهدیدی که ما با آن روبرو هستیم، تغییرات آب و هوایی است”.
در ماه نوامبر این فعالان اقدام به مسدود کردن ساختمانهای ادارات و شرکتهای انرژی کردند و در پیادهروها خودشان را زنجیر کردند. در جریان آن اعتراضها ۸۵ نفر بازداشت شدند.بی بی سی