مندرج در ژورنال شماره ۸۴۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
روز یکشنبه هشتم مهر جوانا طیمسی، ماریا محمودی، گلستان ارژنگی و بیان عظیمی همسران چهار زندانی سیاسی اعدام شده، محسن مظلوم، محمد فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی با اشاره به این موضوع که “حرکت دادخواهی” خود را آغاز کردهاند، در اولین امکان حقوقی پیش رو، با مساعدت وکیل خانوادهها، از جمهوری اسلامی در این گروه شکایت کردهاند و افزودند: “ما خانوادههای داغدار، تمامی سازوکارهای حقوقی موجود بینالمللی و ملی ولو پیچیده و دشوار را در مسیر دادخواهیمان طی خواهیم کرد” و تأکید کردند که میخواهند “صدای رسای عدالتخواهی” علیه جمهوری اسلامی ایران باشند.
علیرغم اعتراضهای گسترده بینالمللی این چهار زندانی سیاسی نهم بهمن سال گذشته در زندان قزلحصار اعدام شدند. آنها عضو حزب کومله کردستان بودند که در سال ۱۴۰۱ در ارومیه بازداشت و به “جاسوسی برای اسرائیل” متهم شدند؛ اتهامی که قویاً توسط خود این چهار تن رد شد. وکیل آنها نیز به روند بررسی پرونده و اتهام علیه آنان اعتراض کرده بود. آدمکشان اسلامی قول انتقال اجساد آنان به خانوادههایشان در کردستان داده بودند، اما از این کار خودداری کردند و تا کنون محل دفن آنها را به خانوادههایشان اطلاع ندادهاند.
در آستانه روز جهانی علیه اعدام، جنبش دادخواهی صدای رسای خود علیه قاتلان فرزندان مردم را بیشازپیش فریاد میزند. مردم در شهرهای کردستان و در سراسر کشور بخش بزرگی از جنبش دادخواهی علیه جمهوری اسلامی هستند. اقدامات پیگیرانه خانوادههای دادخواه در جنبش دادخواهی بخشی از تلاش دادخواهان در مجامع بینالمللی است که باید از سوی جنبش بینالمللی علیه اعدام مورد حمایت و پشتیبانی گسترده قرار گیرد. باید قاتلان اسلامی را در سراسر جهان مورد پیگرد قضایی قرار داد.
در داخل کشور جنبش علیه اعدام با جنبش انقلابی و سرنگونیطلبانه علیه جمهوری اسلامی درهمتنیده شده است. مردم آزاده و مبارز شهرهای کردستان قادرند و میتوانند وسیعاً در کنار همسران و خانوادههای دادخواه چهار زندانی سیاسی اعدام شده و در حمایت و پشتیبانی از تلاش آنان به اشکال مختلف صدای این دادخواهی باشند. در داخل و در سطح بینالمللی باید قاتلان و باندهای اسلامی حاکم بر ایران را که این روزها در اوج درماندگی بسر میبرند در منگنه حرکتهای اعتراضی و اقدامات قضایی بینالمللی قرار داد.