عراقچی: ایران در روزهای اخیر پیامهایی مبنی بر آمادگی احتمالی آمریکا برای بازگشت به مسیر مذاکرات دریافت کرده/ تنها راه پایدار برای دستیابی به صلح، گفتوگوی محترمانه است، نه زورگویی بیمحابا/ در مذاکرات مسقط، بر پایان قطعی تحریمها و مشارکت ایالات متحده در همکاریهای اقتصادی گستردهای تمرکز کردیم که میتوانست فرصتی معادل یک تریلیون دلار را فراهم آورد. وی تصریح کرد: اکنون که ایران در روزهای اخیر پیامهایی مبنی بر آمادگی احتمالی ایالات متحده برای بازگشت به مسیر مذاکرات دریافت کرده، این پرسش بهدرستی مطرح است که ما چگونه میتوانیم به تعامل جدیدی اعتماد کنیم؟
عراقچی گفته: بینیاز از توضیح است که پیشرفتهای بهدستآمده در پنج دور گفتوگوی میان ایران و آمریکا، نه از سوی ایران بلکه به دستِ “بهظاهرمتحد” ایالات متحده، عملاً تخریب شد. افزون بر این، تصمیم مخرب آمریکا برای تن دادن به فشارها و نقض حقوق بینالملل و معاهدهٔ عدم اشاعهٔ سلاحهای هستهای (NPT) از طریق بمباران تأسیسات هستهای تحت پادمان، خود گویای همه چیز است. اکنون که ایران در روزهای اخیر پیامهایی مبنی بر آمادگی احتمالی ایالات متحده برای بازگشت به مسیر مذاکرات دریافت کرده، این پرسش بهدرستی مطرح است که ما چگونه میتوانیم به تعامل جدیدی اعتماد کنیم؟ باید به یاد داشت که ایران در سال ۲۰۱۵ یک توافق هستهای جامع با شش کشور، از جمله ایالات متحده، امضا کرد؛ توافقی که دولت آمریکا کمتر از سه سال بعد بهصورت یکجانبه از آن خارج شد. پس از آن نیز، زمانی که ایران با حسن نیت با آغاز دور جدیدی از مذاکرات موافقت کرد، این حسن نیت با حملهٔ دو ارتش مجهز به سلاح هستهای پاسخ داده شد.
وی در ادامه گفت: اگر چه ایران طبق اصول ثابت خود به دیپلماسی علاقهمند است، با این حال، دلایل قابلتوجهی برای بیاعتمادی نسبت به ادامهٔ گفتوگو با ایالات متحده وجود دارد. اگر واقعاً تمایلی برای حلوفصل مسالمتآمیز این موضوع وجود دارد، ایالات متحده باید آمادگی واقعی خود را برای دستیابی به یک توافق عادلانه نشان دهد. واشنگتن همچنین باید بداند که اقداماتش در هفتههای اخیر وضعیت و شرایط را کاملا دگرگون کرده است.انتخاب