عزیزه لطف الهی: اخبار و گزارشات هفتگی از وضعیت زنان

۲۶اردیبهشت ۹۷ / ۱۶مه ۲۰۱۸

تهیه وتنظیم عزیزه لطف الهی

 

وضعیت جسمانی زهرا زارع در زندان اوین روبه وخامت گذاشته است

زهرا زارع در بازداشت پیشین خود در ۱۹ فروردین سال گذشته و حبس در سلول انفرادی به بیماری حملات عصبی و تشنج مبتلا می‌شود که پیش از بازداشت هرگز سابقه نداشته است.

او در بازداشت اخیرش، مسئولان بند امنیتی ۲۰۹ و پس از انتقال به بند عمومی، مسئولان ‌مربوطه زندان را در جریان بیماری خود قرار می‌دهد تا با مراجعه به پزشک و استفاده از داروهای لازم، مانع بروز تشنج و حملات عصبی شود که به‌دلیل بی‌توجهی مسئولان، در تاریخ ۲۹فروردین، دو بار در داخل بند و یک بار در داخل آمبولانس در حال اعزام به بیمارستان، دچار تشنج شدید شده است.

طی ۴ روز از بستری شدن زارع در بیمارستان، به‌دلیل استفاده مأموران نظامی از دستبند و پابند و بستن زندانی به تخت، پزشکان معالج بیمارستان که نگران تشدید بیماری اعصاب وی بودند، از سر ناچاری اقدام به ترخیص او می‌کنند.

زهرا زارع پس از بازگشت به زندان، ۲ بار از پله‌های بند افتاده‌ که به بهداری برده شده و معالجه مورد نیاز انجام نشده است. او دچار تاری دید و عدم تعادل شده و علی‌رغم اصرار خانواده و متهم برای تبدیل قرار بازداشت موقت به وثیقه و آزادی موقت جهت مداوا، هنوز اقدامی در این‌خصوص صورت نگرفته است.

 

نامه نرگس محمدی از زندان اوین

قسمتی از نامه نرگس محمدی از زندان اوین در رابطه با فعالان مدنی در سلول های انفرادی با اتهامات بی اساس. متن قسمتی از این نامه به شرح زیر است:

فعالان محیط زیست ۱۰۰ روز است که در سلول‌های انفرادی بندهای امنیتی- نظامی و در سکوت و بی‌خبری به حبس کشیده شده اند. اتهام آنها جاسوسی عنوان شده است. خانواده‌ها بیمناک، وکلا نگران و جامعه حیران است. خبرها حکایت از فاجعه‌ای تلخ دارد. یکی چون کاووس سید امامی به سلامت به سلول پا نهاد و از سلول به گور شد. تلخ‌تر آنکه سند جاسوسی امامی خصوصی‌ترین عکس‌های زندگیش بود که صدا و سیمای حکومتی از نمایش تن برهنه نیز فرو گذار نکرد.

اما ۱۳ انسان و فعال مدنی محیط زیست در شرایطی قرار دارند که خانواده‌ها حتی به شنیدن صدایشان و وکلا حتی به نشستن انگشت سبابه شان پای وکالتنامه راضی‌اند اما دریغ …

الف- شکنجه سلول انفرادی، هنوز در بندهای امنیت جان و سلامت انسان ها را تهدید می‌کند. سلول انفرادی، غیرقانونی و مصداق بارز شکنجه و ابزاری برای اعتراف گیری است. این در حالی است که رأی وحدت رویه دیوان، سلول را غیرقانونی و مصداق شکنجه و فشار مضاعف به زندانی دانسته و قانون اساسی شکنجه را ممنوع اعلام کرده است. اما نه قانونگذاران، نه نظارت کنندگان، و نه سوگند یادکنندگان به حفظ قانون، اعتنایی به آن نمی‌کنند

ب- اتهام فعالان محیط زیست جاسوسی” عنوان شده است. سازمان امنیتی- نظامی و قوه قضاییه، نیک یقین دارند که افکار عمومی اتهام “جاسوسی” فعالان شناخته شده محیط زیست را باور نخواهند کرد و حتی سازمان رسمی اطلاعات حکومت این اتهام را رد کرده است.

داستان چیست؟

هدف ایجاد تصویر و باور هولناک و مأیوس کننده‌ای در جامعه است که افراد جامعه دریابند هیچ نوع فعالیتی حتی مسالمت‌آمیز و مدنی، و هیچ صدایی حتی غیراعتراضی، در هیچ زمینه‌ای حتی محیط زیست، تحمل نمی‌شود. سالهاست فعالان مدنی با اتهامات بی اساس و واهی به حبس در سلول های انفرادی کشیده می‌شوند و نزد دستگاه قضا واقعی بودن اتهامات و باورپذیری جامعه، فاقد هر گونه اهمیتی بوده و اعتراف زیر شکنجه و فشارهای سلول انفرادی، سند کافی و محکمی علیه زندانی در دادگاهها شده است.

 

قهرمانی دختران و شکستی جدید برای رسانه ملی

شما هاکی نشان دادید و مردم با فیلترشکن‌ها دیدند!

بازی تاکتیکی و سرعت بالای دو تیم و حساسیت رقابت نشان از رشد کیفیت فوتسال زنان دارد. فوتسال زنان ژاپن و زنان ایران؛ هر دو در بالاترین کیفیت. همین حالا در تیم ایران فرزانه توسلی را باید ستاره بازی نامید یا فهیمه زارعی یا فرشته کریمی و یا باقی تیم؟ نتیجه اما این بار باور نکردنی بود. نتیجه ۵ بر ۲!

این نمایش زیبا اما تماشایش باز از سیمای ملی ناممکن شد و ممنوع بود

 

این ۳ گروه از دختران ایرانی دیگر برای ازدواج به اجازه پدر نیاز ندارند!

سیده حمیده زرآبادی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح ماده ۱۰۴۳ و ۱۰۴۴ قانون مدنی در خصوص اذن پدر برای ازدواج تقدیم مجلس شد.

وی گفت: طبق تبصره ای که اضافه شده است دیگر نه حکم دادگاه و نه اذن پدر برای کسانی که شرایط زیر را دارا هستند برای ازدواج نیاز است :

۱: سن ۲۸ سال به شرط احزاز رشد از سوی مرجع قضایی

۲: دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد

۳: دارای ۵ سال سابقه کار و بیمه بازنشستگی

عضو فراکسیون زنان با بیان اینکه این طرح یک فوریتی است و دوشنبه این هفته تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد گفت : افرادی که شرایط بالا را نداشته و نیاز به حکم دادگاه دارند ظرف مدت ۱ ماه تعیین تکلیف می شوند.

زرآبادی با اشاره به طولانی بودن روند دادگاه برای تعیین تکلیف ازدواج افزود: یکسال طول می کشید تا دادگاه تعیین تکلیف کند که زمانی طولانی بود . در صورت تصویب مجلس ؛مدت زمان رسیدگی دادگاه کاهش خواهد یافت.

۳۷ هزار ازدواج زیر ۱۵ سال در کشور ثبت شد

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: آمارها نشان می دهد که سال گذشته ۳۷ هزار ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در کشور ثبت و در این مدت ۲ هزار زن نیز طلاق گرفته اند.

 

بيانيه والدين دختران شين آبادي در مورد خبر اعزام فرزندانشان به آمریکا جهت مداوا

پیرو مراجعات و پیگیری‌های والدین و وکلای ما، روز يكشنبه ٢٣ ارديبهشت ٩٧ دكتر فاطمي رئيس تيم پزشكي دختران شين آباد، طي تماس و ارتباط تلفني با آقاي شادكام، احد از والدين دختران شين آبادي و حسين احمدي نياز وكيل اين دختران ستمديده خبر از نهايي شدن اعزام اين دختران به خارج از كشور بعد از اتمام امتحانات درسی آنها در ٢٢ خرداد ٩٧ داد و اعلام نمود مدارك و اسناد پزشكي اين دختران براي تيمي از  پزشكان ايراني مستقر در آمريكا ارسال شده است تا با بهره مندي از توان و دانش آنان بتوانيم نسبت به بهبودي درمان آنان اقدام شود. اما شوربختانه نماينده محترم سردشت و پيرانشهر، بنابه دلايل خاص، ضمن مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری کردپرس مبادرت به تكذيب اين خبر نموده است كه  لازم است در راستای روشن شدن واقعیت مطالبی به شرح زیر جهت استحضار عموم مردم و اصحاب رسانه  بیان شود:

۱- در طول شش سال پس از حادثه تلخ شين آباد، اين كودكان و والدینشان بدون كمك نماينده شهر، پيگير درمان و احقاق حقوق خود بوده‌اند و اگر نماينده مزبور اقدامي هم انجام داده باشد صرفا در راستاي وظايف و تكاليف نمايندگي بوده است و هيچ منتي نبايد باشد. در حالیکه اقدامات مختصر ایشان فقط محدود به حضور در رسانه‌ها بوده و اقدام عملی یا پیگیری چندانی از سوی ایشان صورت نگرفته و پاسخگوی مراجعات والدین به دفتر نماینده در تهران یا پیرانشهر نبوده‌اند.

٢- بار اصلی پیگیری‌ها به عهده والدین، وکلا و تنی چند از افراد دلسوز بوده و حتی جناب نماینده مخالف ورود وکلا و رسانه‌ای شدن مشکلات خانواده‌ها بوده و معتقد بودند که باید با دریافت نصف دیه این موضوع خاتمه یابد که ۷ تن از والدین ادعای وی را پذیرفته اما ۸ خانواده دیگر با ارشاد حقوقی وکلا موفق به دریافت کل دیه متعلقه شدند. از نظر جناب نماینده دیه دختر حتی در حوادث هم نصف دیه مرد است که این در تعارض با نص قانون و برابری انسان‌هاست. حال مسئول و پاسخکوی نصف شدن دیه آن ۷ دانش آموز که به توصیه جناب نماینده عمل کرده اند کیست؟

٣- دولت داراي اين تكليف است كه دختران شين آباد را براي درمان به بهترين مراكز درماني در خارج اعم از آمريكا يا هر كشور ديگري اعزام نمايد و هيچ فردي اعم از نماينده يا نهاد دولتي حق ندارد مانع تراشي كند یا ساز مخالف بزند. مگر در شش سال گذشته چه بهبودی در درمان آنها ایجاد شده است؟

۴- نماينده محترم پيرانشهر بهتر بود بجاي سیاه‌نمایی و تكذيب واقعيت‌ها، از همان روزهای اولیه براي درمان اين كودكان تلاش می‌کردند و با مانع تراشي‌هاي كذايي، از تضييع حقوق اين دختران ستمديده دست بردارد. حال که با پیگیری‌‌های مختلف، محملی برای درمان آنها در خارج از کشور ایجاد شده چرا ایشان با سنگ‌اندازی خواستار تداوم تحمل دردهای دختران‌مان است؟

۵- دختران مظلوم شين آباد ذيحق هستند و بايد احقاق حق شوند و نه اينكه مستحق منت و التماس نماينده سردشت و پيرانشهر باشند.

۶- اعزام اين دختران به آمريكا طبق تشخيص كميسيون پزشكي و موافقت پزشكان ايراني مقيم آمريكا خواهد بود و يك موضوع انسانی و بشردوستانه است و فرمانهاي مهاجرتي ترامپ و برجام هرگز نمي‌تواند مانعي براي صدور ويزاي اين دختران مظلوم شود.

 

۷- نبايد اين دختران را وارد مسايل سياسي كنيم و بايد با نگاه نوعدوستی به مقوله نگاه كنيم كه بلاشك مسايل بشردوستانه و درمان اين دختران در آمريكا مستثني از فرمانهاي ترامپ خواهد بود.

٨- اميدواريم نماينده محترم در خدمت به موكلين خود باشند و برای رضاي خدا گام بردارند.

در خاتمه ضمن اظهار تشکر از زحمات پزشکان، حقوق‌دانان، وکلا خصوصا آقاي حسين احمدي نياز ، وكيل دلسوز اين دختران، اصحاب رسانه و مطبوعات و مسئولان محترم مجدانه خواستار اقدام عاجل برای درمان دختران خود در خارج و جلوگیری از نابود شدن جوانی و آتیه آنان هستیم.

والدین دختران شین آباد

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷

 

ایسکرا ۹۳۶

اینرا هم بخوانید

روز جهانی زن را هر چه باشکوهتر برگزار کنیم!

هشت مارس برابر با ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ در شرایطی برگزار میشود که جنبش برابری طلبانه زنان مهر انقلاب زن …