عمر شغلی کارگر ساختمانی ۱۵ سال است/ مرگِ ناشی از مشکلاتِ استخوانی و ریوی بیشتر از حوادث کار است

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی مطرح کرد:عمر شغلی کارگر ساختمانی ۱۵ سال است/ مرگِ ناشی از مشکلاتِ استخوانی و ریوی بیشتر از حوادث؛ جان کارگران را می‌گیرد

اکبر شوکت، رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی به خبرگزاری «ایلنا» گفته است: کارگران ساختمانی با مشکل «بالا بودن آمار نقص عضو و مرگ» به خاطر «عدم ایمنی در محیط کار و سقوط» مواجه هستند.

او با اعلام اینکه «نیمی» از آمار حوادث شغلی به کارگران ساختمانی تعلق دارد، افزوده است: یکی دیگر از مشکلات در این صنف، ناشی از مساله «بهداشت حرفه‌ای و شغلی» و «سلامت نیروی کار» است.وی با تاکید بر اینکه «عمر مفید» اشتغال در بخش ساختمانی ایران برای کارگر «۱۵ سال» برآورد می‌شود، افزوده است: بعد از این مدت کوتاه معمولا «فرد از کار می‌افتد.»

اصلی‌ترین علتی که امر ساخت ساختمان در ایران تخصصی نشده است، این است که هر فردی بدون تخصص در این زمینه تبدیل به بساز بفروش یا خرده انبوه ساز می‌شود. از آنجا که قوانین بیمه، مالیات، مزد و… در ایران همگی به نفع کارفرمای ساختمانی است و بسیاری موارد شاهد آن هستیم که تصمیم‌گیران گاه سیاسی در نهادهای مختلف برای قانون‌گذاری در این حوزه (خواه خودشان یا نزدیکانشان) در این بخش فعال هستند، لذا ورود همگان به این بخش بدون تخصص آزاد شده است. 

مواردی از قبیل «بهداشت حرفه‌ای» و سلامت در محیط کار اگر در مشاغلی مثل کارگران ساختمانی رعایت نشود، مصداق مرگ خاموش است. یعنی درست است که فرد مانند سقوط از ساختمان یا فروریختن مصالح بر سرش دچار مرگ و نقص عضو نمی‌شود، اما به مرور در اثر فشار ناشی از بار روی بدن و فیزیک استخوان و اندام، یا استنشاق مواد به کار رفته در تولید، به مرور دچار بیماری شدید و مرگ زودرس می‌شود. اما از آنجا که برخی تصمیم‌گیران در این حوزه خود کارفرمای بخش ساختمانی هستند یا به مافیای ساخت و ساز نزدیک‌اند، امکان تغییر و قانون‌گذاری در حوزه بهداشت شغلی کارگر ساختمانی مثل ماجرای بیمه و مزد آنان دشوار شده است. 

اینرا هم بخوانید

بازتاب خروج خامنه‌ای از پناهگاه در برخی رسانه‌ها

گزارشی از رادیو فردا نشریۀ نیوزویک نوشت حضور دوبارۀ علی خامنه‌ای در انظار عمومی نشان‌دهندۀ …