فاجعه سیل در استان لرستان.

موسی خادمی استاندار لرستان ساعت 7 عصر روز دوشنبه 12 فروردین به شبکه خبر رژیم  گفته است: هنوز نتوانسته‌ایم امکاناتی را به  پلدختر ارسال کنیم.سیل در شهرهای پلدختر و معمولان بیش از نقاط دیگر لرستان خسارت بار بود و بسیاری از روستاها و مناطق این شهرها را به زیر آب برد، به شکلی که مردم سیل زده به ارتفاعات و کوه‌ها و پشت بام منازل پناه بردند.تخریب تأسیسات برق و مخابرات و راه نیز از سوی دیگر باعث شد تا همه راه‌های دسترسی و ارتباط با پلدختر قطع شود و همچنان هیچکس خبری از وضعیت مردم سیل زده در دست نداشته باشد

سیروس ابراهیمی نماینده ویژه استاندار و ستاد بحران حکومت بعد از ظهر روز دوشنبه 12 فروردین به خبرگزاری حکومتی تسنیم در شهرستان پلدختر گفته است: سیلاب شهر پلدختر را از دسترس خارج کرده و در حال حاضر هیچ خبری از حال روز مردم نیست.وی گفته است: بر اساس اعلام هواشناسی تا ساعت 5 صبح بارندگی است، شدت بارندگی به‌گونه‌ای است که علی‌رغم نیاز به امدادرسانی از طریق بالگرد ولی امکان پرواز بالگرد به دلیل شرایط جوی وجود ندارد.

مدیرعامل هلال احمر رژیم در استان لرستان گفته است: در شهرستان پلدختر به دلیل شرایط جوی برای ارسال آذوقه به روستاهای گرفتار سیلاب امکان پرواز بالگرد وجود ندارد. اوضاع کوهدشت، پلدختر، رومشکان، شول‌آباد الیگودرز، نورآباد و شهرستان خرم‌آباد وضعیت بسیار بحرانی است.

سیل اکثر شهرهای استان لرستان را در برگرفته است. تمام شهرها و  روستاهای استان لرستان درگیر سیل ویرانگر می باشند. شهرهای خرم آباد، پلدختر، دلفان، معمولان زیر آب رفته اند. هر آن احتمال ورود آب به شهر دورود میرود. دهها هزار نفر از مردم آواره و به کوهها و تپه های اطراف پناه برده اند. مدیریت بحران حکومت با وقاحت وبی شرمی در توجیه عدم کمک رسانی به موقع به مردم می گوید: “شرایط جوی مساعد نیست و نیروهای امدادی نمی توانند کاری بکنند”. این اوج بی مسئولیتی و  و اتخاذ سیاست جنایتکارانه توسط جمهوری اسلامی در جریان این فاجعه می باشد. ارتباط تلفنی با مناطق سیلزده لرستان قطع می باشد. قاجعه ای در حال روی دادن می باشد. مسئول این فاجعه جمهوری اسلامی می باشد. باید فورا به یاری سیلزدگان شتافت.

بیشترین خسارات و ویرانی ها دراستان لرستان و در شهرهای پلدختر،خرم آباد، بروجرد و دلفان بوده است. برخی اخبار دوشنبه 12 فروردین در این این فاجعه بعدز اظهر دوشنبه

*مردم دلفان در لرستان نیازمند امداد رسانی فوری هستند / کمبود امکانات و تجهیزات
*وضعیت بحرانی در دره شهر لرستان / نیاز مردم به آب معدنی و مواد غذایی
*سد خمه الیگودرز هم سرریز کرد .

اخبار قبل از ظهر

*سیلاب شهر پلدختر را از دسترس خارج کرد؛ هیچ خبری از حال روز مردم نیست
*پلدختر نیازمند امکانات امدادی کشور؛ برای نجات مردم به قایق و بالگرد نیاز است
*ارتباط تلفنی شهرستان پلدختر، کوهدشت و رومشکان قطع شد؛ اختلال در شهر خرم‌آباد
*سد «مروک» دورود سر ریز کرد خطر سیل در شهرستان دورود
وضعیت قرمز در لرستان؛ مردم خرم آباد به پشت بام‌ها پناه بردند.
اینها برخی اخبار تکان دهنده از اوضاع بحرانی در استان لریتان و بخشا ایلام می باشد. هر آن احتمال وقوع یک فاجعه ای بزرگ میرود. حکومت جنایتکاران اسلامی در عمل کاری نمی کند. باید به یاری سیلزدگان ستافت.

واقعیت این است که حکومت دزدان و اختلاسگران بدون اعتراض و فشار و زور مبارزه مردم کمکی به مردم مصیبت دیده و سیلزده نخواهند کرد. در نتیجه امروز در این شرایط بحرانی و حساس که یک فاجعه بزرگ کل مناطق سیلزده را تهدید می کند، جان و زندگی میلوینها نفر مستقیما بواسطه سیل ویرانگر در معرض خطر قرار گرفته، یک همبستگی سراسری و منطقه ای برای کمک رسانی و یاری رساندن به سیلزدگان بیش از هر زمانی نیاز و امر مهم  و فوری امروز می باشد.

باید دست به کار سازماندهی کمک های سراسری؛ راه انداختن کاروانهای امدادرسانی مردمی به سیلزدگان شد. در شهرها و محلات باید تشکل های همیاری مردمی برای کمک به سیلزدگان را سازمان داد و مستقیما وارد عمل شد. تحربیات تاکنونی مردم در این چهار دهه گذشته هم این را ثابت کرده که انتظار  کمک رسانی از حکومت بیهوده بود و باید مستقیما مردم دست به کار کمک رسانی به سیلزدگان بشوند.همزمان باید اعتراضات گسترده و سراسری را در مقابل مراکز دولتی بر علیه سیاست های کثیف حکومت وبی مسئولیتی اش در عدم تامین نیازهای فوری مردم، بر پا داشت، فشار بر حکومت وارد کرد تا کمک های فوری به سیلزدگان برساند.فقط با زور اعتراض،تشکل؛ مبارزه و همبستگی سراسری و یکدل و یک صدای همه مردم کشور است که میشود از ابعاد این فاجعه کاست.

محمد شکوهی

١٢ فروردین ١٣٩٨، اول آوریل ٢٠١٩

اینرا هم بخوانید

نگاهی به آمار و ارقام بودجه سال ۱۴۰۴

محمد شکوهی پزشکیان روز سه‌شنبه اول آبان لایحه بودجه ۱۴۰۴ را برای بحث‌وبررسی به مجلس …