فعالین دانشجویی با شیوه‌نامه جدید انضباطی کنار نخواهند آمد

دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با تاکید بر این‌که با اجرای “شیوه‌نامه جدید انضباطی دانشجویان” شرایط دانشجویان سخت می‌شود، گفت: این شیوه‌نامه فعالیت‌ها و آزادی‌های دانشجویان را محدود می‌کند و مطمئناً فعالین دانشجویی با اجرای شیوه‌نامه جدید کنار نخواهند آمد.

علی صنعتی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مهمترین مطالبات و خواسته‌های دانشجوی امروز، با تاکید بر اینکه یکی از دغدغه‌های ما در حوزه فعالیت‌های دانشجویی به فعالیت فعالین این حوزه مربوط می‌شود، افزود: در حال حاضر بیشترین دانشجویانی که بازداشت شده‌اند، فعالین صنفی دانشجویی هستند. بنابراین با این وضعیت بازداشتی و محدودیت‌هایی که برای فعالیت دانشجویان صنفی ایجاد می‌کنند، تنها یک برداشت می‌توان داشت و آن هم این است که قطعاً به دنبال ایجاد شرایط سخت برای دانشجویان هستند.

وی “شیوه‌نامه جدید انضباطی دانشجویان” را یکی از نگرانی‌های دیگر امروز دانشجویان دانست و اظهار کرد: در واقع با اجرای این شیوه‌نامه شرایط دانشجویان برای انجام هر فعالیتی بسیار سخت می‌شود؛ اگر چه اخباری مربوط به اصلاح این شیوه‌نامه منتشر می‌شود و بسیاری از مسئولین بر اصلاح این شیوه‌نامه تاکید دارند، ولی از سوی دیگر شاهدیم که همین مسئولانی که ادعای ناراضی بودن از شیوه‌نامه جدید را داشتند، آن را امضاء کردند و این سوال مطرح می‌شود اگر مسئولان قصد اصلاح این شیوه‌نامه را دارند، چرا باید آن را تصویب کنند. به نظر می‌رسد منظور آنها از اصلاح شیوه‌نامه، ویرایش نگارشی آن بوده است، به طور کلی من دید مثبتی در زمینه اصلاح شیوه‌نامه ندارم.

صنعتی ادامه داد: ما فعالین دانشجویی اعم از شوراهای صنفی و سایر تشکل‌ها و دانشجویان فعال با هر گرایش فکری و فرهنگی کاملا با این شیوه‌نامه مخالف هستیم؛ چرا که این شیوه‌نامه فضای دانشجویی را کاملا محدود می‌کند.

محروم کردن دانشجویان از حق وکیل

دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، به بیان موارد مورد نقد شیوه‌نامه جدید انضباطی دانشجویان پرداخت و گفت: “گرفته شدن حق وکیل از دانشجویان” یکی از موارد مورد نقد در شیوه‌نامه جدید انضباطی دانشجویان است. بر این اساس دانشجویان حق گرفتن وکیل در جلسات کمیته انضباطی را ندارند. این در حالی است که ممکن است بسیاری از دانشجویان از حقوق خود اطلاع نداشته باشند، دانشجویی که به کمیته انضباطی فراخوانده می‌شود، نمی‌تواند همراه و یا وکیل برای دفاع از خود به جلسات کمیته انضباطی ببرند.

به گفته وی، در تمام دنیا داشتن وکیل برای مجرم‌ترین فرد نیز یک حق محسوب می‌شود، اما دانشجویان از این حق بی‌بهره‌ هستند.

احضار تلفنی دانشجو به کمیته انضباطی!

صنعتی، احضار دانشجو به صورت تلفنی را از دیگر موارد نقد درباره این شیوه‌نامه ذکر کرد و ادامه داد: در گذشته نامه کتبی حاوی دلیل احضار و تاریخ حضور در کمیته انضباطی برای دانشجو به صورت محرمانه ارسال می‌شد، ولی امروزه به صورت تلفنی دانشجو احضار می‌شود و اگر دانشجو مراجعه نکند نیز در غیاب او پرونده بسته و حکم صادر خواهد شد.

اینرا هم بخوانید

وخامت سلامتی راحله راحمی‌پور، از مادران دادخواه دهه ۶۰ و مسن‌ترین زن زندانی در زندان اوین

گزارش‌ها حاکی از وخامت سلامتی راحله راحمی‌پور، از مادران دادخواه دهه ۶۰ و مسن‌ترین زن …