محمدباقر قالیباف شهردار تهران با حضور در صحن علنی سیصد و بیست و ششمین جلسه شورای شهر تهران سخنان خود را با تبریک ایامالله دهه فجر آغاز کرد و در ادامه گفت: شهادت مظلومانه قهرمانان ملی و مجاهدین عرصه خدمت و تلاش را به خانوادههای معظمشان و همه همکارانشان و ملت ایران تسلیت میگویم.
وی افزود: از همه دستگاهها و سازمانها از جمله دولتی، غیردولتی و مردمی با توجه به اینکه این حادثه یک نمادی از همکاری همه سطوح و دستگاهها بود، تقدیر و تشکر میکنم. روزهای یکشنبه جلسه غیرعلنی است ولی خواهش بنده از اعضای شورای شهر با توجه به دعوتی که از بنده شد حضور پیدا کردم و تشکر میکنم از این فرصتی که برای بنده فراهم کردند.
قالیباف درباره حادثه پلاسکو، گفت: همه ما دو مسئولیت داریم؛ یک مسئولیت براساس قوانین و مقررات است که قانون برای هر دستگاه مسئولیتی درنظر گرفته و در آن جایگاه باید پاسخگو باشد. مسئولیت دیگر مسئولیت اجتماعی است که همه نسبت به آن مسئولیم و در مقابل هر حادثه ای در هر جا باید احساس مسئولیت و وظیفه کنیم. باید دقت داشته باشیم که این دو مسئولیت نافی هم نباشد.
قالیباف گفت: قبل از حادثه، بحث پلاسکو را بر اساس وظایف دستگاهها شروع میکنم؛ بر اساس بند 14 ماده 55 مسئولیتی بر عهده شهرداری است که این قانون در سال 1334 تصویب و مجدداً اصلاحیهای داشته است.
شهردار تهران ادامه داد: در بند 14 ماده 55 دو موضوع سیل و حریق را آوردهاند که شهرداری باید اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق را داشته باشد. در این بخش و در دهه اخیر شهرداری تهران اقدامات خوبی را انجام داده است.
وی افزود: بیش از چند صد کیلومتر کانال و تونل برای آبهای سطحی ایجاد کردهایم. روزهایی در تهران در هر بارندگی بالای 1800 مورد آبگرفتگی داشتهایم، الان به 150 مورد آبگرفتگی در بارندگیهای شدید رسیدهایم. در رود درهها نیز اقدامات خوبی انجام شده است و چندین حوضچههای آرامش آب در سطح شهر ایجاد کردهایم و این حوضچهها جلوی سیلابهای بزرگ را میگیرد.
شهردار تهران گفت: ما روزی که در سال ۸۴ کار را شروع کردیم تنها ۷۱ ایستگاه آتش نشانی داشتیم که از این تعداد ۲۱ ایستگاه دارای کیفیت و ساختمان لازم نبودند به همین حهت ۲۱ ایستگاه را تماما تخریب و نوسازی کردیم و بیش از ۵۰ ایستگاه دیگر در شهر تهران ساخته ایم، امروز ۱۲۳ ایستگاه آتش نشانی برای همین ماموریت جلوگیری از حریق ایجاد شده است. به عبارتی ما در این مدت ۷۰ ایستگاه نوسازی و تجهیز جدید داشتیم و این به تعداد کل ایستگاه های تاریخ آتش نشانی شهر تهران است.
وی گفت: عمر متوسط خودروها ۱۸ سال بوده است و حدود ۲۸۰ خودرو داشتیم امروز عمر متوسط به ۶ سال رسیده و بیش از ۹۳۰ خودروی عملیاتی در آتش نشانی داشتیم.
مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور سیصد و بیست و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، گفت: در ابتدا باید از مقام معظم رهبری تشکر کنیم و تاکنون سابقه نداشته است که رهبر انقلاب برای یک حادثه، 2 بار پیام بدهد.
وی افزود: آتشنشانان در خط مقدم این حادثه بودند و باید از تمامی نیروهای خدماتی و رفاهی، نیروی انتظامی و قرارگاه خاتم در این حادثه تشکر کنیم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر تلاش رسانههای جمعی در این حادثه نبود شاید فضای جریانسازی که ایجاد شده بود بیشتر تخریب افکار عمومی را در پی داشت.
طلایی افزود: بنده پیشنهاد میدهم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دعوت کنیم در صحن شورا حضور داشته باشد و رؤسای مجامع امور صنفی در جلسه حضور داشته باشند.
وی بیان داشت: همه نمایندگان امروز اجازه سؤال داشته باشند و باید امروز کاملاً به پاسخ شهردار اختصاص داده شود و جلسه در نوبت دوم نیز برگزار شود.
تندگویان یادآور شد: درباره حادثه پلاسکو شایعات بسیاری مطرح شده است که باید ابهامات موجود در این خصوص رفع شود و به سؤالات نیز پاسخ کامل داده شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: در کنار پاسخ به سؤالات شهردار تهران نیز گزارش حادثه پلاسکو را بدهد.