قالیباف: نحوهٔ عملیات اسرائیل در ساعت‌های اول جنگ ما را غافلگیر کرد.مذاکره هم یک روش مبارزه است

قالیباف در تلویزیون حکومت گفته است: «نحوه عملیات» اسرائیل در بامداد ۲۳ خرداد که منجر به کشته شدن فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی شد، باعث غافلگیری و شوک در ایران شد.«ما در نحوه عملیات آنها غافلگیر شدیم… در همان لحظه اول فرماندهان ما را زدند، یعنی حدود ساعت ۳ صبح کار خود را با زدن فرماندهان ما آغاز کردند.»

در ساعت 3 بامداد، حمله با هدف قرار دادن رئیس ستاد کل آغاز شد. آن‌ها مغزهای طراحی و فرماندهی ما را هدف گرفتند، سپس با حملات موشکی و پهپادی به مراکز راداری، عملاً چشم ما را زدند. این بخش از عملیات، طراحی‌شده و با دسترسی به اطلاعات ماهواره‌ای انجام شد.»

بخشی از صحبتهای وی برگرفته از تسنیم

قالیباف:*آن‌ها سه هدف مشخص را دنبال می‌کردند: اول، ضربه به ساختار سیاسی جمهوری اسلامی و تلاش برای تغییر نظام؛ دوم، از کار انداختن توانمندی‌های هسته‌ای ایران؛ و سوم، تضعیف قدرت موشکی کشور. این اهداف به‌صورت رسمی توسط مقامات صهیونیستی از جمله نتانیاهو، وزیر جنگ و وزیر دارایی آن رژیم نیز مطرح شده و رسانه‌های وابسته به آن‌ها نیز به طور گسترده آن را بازتاب داده‌اند.اما آنچه مهم است، این است که دشمن در تحقق هر سه هدف خود با شکست مواجه شد

یکی از اصلی‌ترین پرسش‌ها این است که آیا ایران در برابر حمله آن شب غافلگیر شد؟ پاسخ این است که در اصل جنگ نه، اما در شیوه عملیات غافلگیر شدیم. این شیوه عملیات، ذات رژیم صهیونیستی است؛ رژیمی تروریست که نه محدودیت انسانی می‌شناسد، نه قوانین بین‌المللی. از همان دقایق اولیه، رأس فرماندهی ما را هدف قرار داد.

در ساعت 3 بامداد، حمله با هدف قرار دادن رئیس ستاد کل آغاز شد. آن‌ها مغزهای طراحی و فرماندهی ما را هدف گرفتند، سپس با حملات موشکی و پهپادی به مراکز راداری، عملاً چشم ما را زدند. این بخش از عملیات، طراحی‌شده و با دسترسی به اطلاعات ماهواره‌ای انجام شد.»

*«در چنین شرایطی، رهبری معظم انقلاب به‌عنوان فرمانده کل قوا، با تصمیمی هوشمندانه، در ساعات اولیه شوک جنگ، با صدور احکام لازم و تعیین فرماندهان جدید، نیروهای مسلح را به سرعت از شوک خارج کردند؛ مشابه آنچه در دفاع مقدس در سال 59 اتفاق افتاد.

وی افزود: در پی این تصمیمات سریع، ظرف تنها چند ساعت، پاسخ قدرتمندی داده شد. 1050 موشک و 350 پهپاد به سمت مواضع دشمن پرتاب شد؛ حمله‌ای که در این سطح و سرعت، پیش‌بینی نمی‌شد. دشمن تصور می‌کرد با زدن مراکز راداری و فرماندهی، ایران از کار خواهد افتاد، اما محاسبه‌اش اشتباه بود.

*قالیباف با اشاره به اهداف سه‌گانه اعلام‌شده رژیم صهیونیستی—تغییر نظام، نابودی قدرت هسته‌ای و مهار برنامه موشکی ایران—گفت: آن‌ها به هیچ‌یک از اهداف خود نرسیدند. از سوی دیگر، ملت ایران انسجام اجتماعی بی‌نظیری از خود نشان داد؛ چه ایرانیان داخل کشور و چه ایرانیان خارج از کشور. این وحدت و حرکت عمومی، در جنگ شناختی، از هر موشک و پهپادی مؤثرتر بود.

*قالیباف با اشاره به توانمندی موشکی کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان قدرت ملی گفت: «در تمام مذاکراتی که از گذشته تاکنون با آمریکا انجام شده، همواره سه محور اصلی مطرح بوده: هسته‌ای، موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران. ما فقط در چارچوب موضوع هسته‌ای وارد مذاکره شدیم و همواره تأکید کردیم که ایران، عضو ان‌پی‌تی است و در چارچوب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فعالیت می‌کند. ما هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیستیم، اما غنی‌سازی را حق مسلم خود می‌دانیم.

وی در باره مذاکره با آمریکا گفته:ما مذاکره را نیز یک روش مبارزه می دانیم تا به دنیا نشان دهیم آمریکا اهل صلح یا مذاکره نیست و هر کجا منافع یکطرفه آنها برقرار شود آن را قبول می کند؛ آنها نه به قوانین بین المللی معتقدند و نه بویی از انسانیت و شرف برده اند؛ فقط به خواسته های یکطرفه خود با هر کسی معتقد است. درباره مذاکره با آمریکا گفت: زمانی این سؤال مطرح می شد که چرا با آمریکا گفتگو و مذاکره نمی کنید. دیدیم که برجام فارغ از خوب یا بد، ضعیف یا قوی، محاسن یا معایب خود، به تصویب رسید اما سال 2016 و زمانی که ترامپ روی کار آمد، آن را پاره کرد و از بین برد. با این حال ما باز هم امسال با آنها پای میز مذاکره(غیرمستقیم) آمدیم و زمان دور ششم هم تعیین کرده بودیم. در این میان اسرائیل به ما حمله کرد و آمریکا نمی تواند بگوید آنها حمله کرده و به من ارتباطی ندارد چرا که اسرائیل بدون اجازه آمریکا کاری نمی کند و در نهایت خودش هم به صورت مستقیم وارد جنگ شد و بعد خودش هم آن را متوقف کرد.

وقتی از صداقت آمریکایی می گوییم منظورمان همین است البته این به معنای حرف نزدن نیست. ما معتقدیم خود دیپلماسی هم یک روش مبارزه است همانطور که موشک نیز خود، یک روش مبارزه است چرا که ما با دشمن طرف هستیم و اعتماد به آنها ناشی‌گری است اما به معنای صحبت نکردن هم نیست. اما دیدیم که در برجام هم صحبت کردیم و در نهایت آن را پاره کردند. در حال حاضر نیز اگر موضوع گفتگو مطرح می شود این را بدانید همانطور که ما جنگ تحمیلی را نمی پذیریم، صلح تحمیلی را نیز نمی پذیریم. چرا امروز همه ملت ما پای کار آمده اند و دنیا حمایت می کند به خاطر اینکه می دانند اگر گفتگو می کنیم، حرف حساب داریم. وی بیان کرد: مذاکره برای آمریکایی ها به این مفهوم است که هرچه آنها می گویند را انجام دهیم و این همان یکجانبه گرایی است که آن را قبول نداریم.

******************

اینرا هم بخوانید

حملات پهپادی به اقلیم کردستان عراق، توقف فعالیت میدان نفتی سرسنگ

شرکت آمریکایی اچ‌کی‌ان انرژی، که مدیریت میدان نفتی سرسنگ را در اقلیم کردستان عراق بر …