قانون حمایت از کارگران جنسی در بلژیک – سیاوش آذری

مندرج در ژورنال شماره ۹۰۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

“مجبور بودم در حالی که ۹ ماهه باردار بودم، کار کنم.” این را سوفی، یک کارگر جنسی در بلژیک می‌گوید و می‌افزاید: “یک هفته قبل از زایمان با مشتری‌ها رابطه جنسی داشتم.”

تحت یک قانون جدید در بلژیک که در جهان بی‌سابقه است حق مرخصی زایمان با پرداخت هزینه و بازنشستگی کارگران جنسی به رسمیت شناخته شده است. ازاین‌پس “کارگران جنسی حق قراردادهای رسمی کاری، بیمه سلامت، حقوق بازنشستگی، مرخصی زایمان و مرخصی‌های استعلاجی خواهند داشت.”

در جامعه‌ای انسانی که نه بر مبنای سودآوری سرمایه بلکه بر اساس تأمین نیازهای تک ‌تک آحاد جامعه و دسترسی همگان به‌تمامی مصنوعات و محصولات جامعه بشری استوار باشد روابط میان انسان‌ها، از جمله روابط جنسی، نه کالاهایی برای خرید و فروش بلکه اشکال تحقق موجودیت اجتماعی-انسانی افراد خواهد بود. در چنین جامعه‌ای اشکال مختلف ستم که  شامل کار جنسی نیز می‌شود ریشه‌کن‌ خواهد شد. بااین‌همه و در شرایط اجتماعی موجود تمامی کارگران از جمله کارگران جنسی نیاز به برخورداری از حقوقی هستند که معیشت و منزلت آنها به‌عنوان یک انسان را تأمین نماید.

احتمالاً اکثریت ‌قریب به‌اتفاق کارگران بخش جنسی از روی ناچاری و اجبار به این حرفه روی آورده‌اند. اما در سطحی کلان‌تر، این شکلِ “انتخاب” هر شغلی  در سیستم سرمایه‌داری است. مبنای اقتصاد سرمایه‌داری جدایی تولیدکنندگان بلافصل از ابزار تولید و متعاقب آن کالا شدن نیروی کار است. کنه “انتخاب” حرفه در سیستم سرمایه‌داری انتخاب میان فروش نیروی کار، چه یدی و چه فکری و چه در عرصه تولید یا خدمات، در قبال مزد و یا مرگ از گرسنگی است. به این اعتبار “اجبار” به انتخاب حرفه جنسی مختص به این بخش از خدمات نیست.

به‌رسمیت‌شناسی حقوق کارگران در دیگر بخش‌ها، از جمله در کارهای سخت و پرخطر مانند بخش معدن، ساختمان و توزیع شهری، حمایت قانونی از آنان در مقابل دست‌درازی‌های سرمایه‌داران و کارفرمایان را امکان‌پذیر می‌سازد؛ بخش خدمات جنسی که از جمله کارهای سخت و پرخطر است نیز باید شامل چنین حمایت‌های قانونی باشد.

بعلاوه شناسایی حقوق کارگران جنسی گامی بزرگ در مبارزه با اخلاقیات و باورهای واپسگرا در جامعه که کار، بویژه نوع یدی آن را تقدیس و رابطه و به ‌تبع آن حرفه جنسی را تحقیر و تکفیر می‌نماید است.

باید از این پیشروی استقبال کرد و برای تحقق شرایط و حقوقی انسانی‌تر در این عرصه و در تمامی کشورها پرچم مبارزه را برافراشت.

اینرا هم بخوانید

زن‌کشی و رژیم خشونت اسلامی – سیاوش آذری

مندرج در ژورنال شماره ۸۹۶ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده …