قطعنامه آمریکا به شورای امنیت در حمایت از طرح آتش‌بس غزه

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ حمایت از طرح توافقنامه سه مرحله‌ای آتش‌بس در غزه را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد. آمریکا می‌خواهد حمایت شورای امنیت را از این طرح به دست آورد. کشورهای گروه ۷ از توافقنامه غزه حمایت کردند.

آمریکا روز دوشنبه ۳ ژوئن (۱۴ خرداد) قطعنامه مربوط به طرح آتش‌بس را به شورای امنیت، قدرت‌مندترین نهاد سازمان ملل ارائه کرد. در این قطعنامه از پایان درگیری‌ها در نوار غزه از طریق‌ آتش‌بس و توافق بر سر آزادی گروگان‌ها حمایت شده است.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای گفته است که بسیاری از سران کشورها و دولت‌ها، از جمله در منطقه از طرح آتش‌بس غزه حمایت کرده‌اند و آمریکا از شورای امنیت می‌خواهد خواستار اجرای فوری و بی‌قید و شرط این توافق شود.

در بخشی از بیانیه سفیر آمریکا در سازمان ملل تاکید شده است که طرح پیشنهادی برای آتش‌بس در غزه یک “نقشه راه برای پایان دادن به بحران” ارائه می‌کند که شامل بازسازی چند ساله غزه با حمایت و کمک‌های بین‌المللی است.

لیندا توماس گرینفیلد در پایان بیانیه‌ خود تاکید کرده است با تصویب پیش‌نویس قطعنامه، شورای امنیت باید اصرار داشته باشد که گروه حماس توافقنامه غزه از جمله آزادی گروگان‌ها، آتش‌بس کامل، فعال کردن کمک‌های بشردوستانه در مقیاس بزرگ و طرح بازسازی غزه را بپذیرد.

او همچنین تاکید کرده است که اعضای شورای امنیت نباید فرصت به دست آمده را از دست بدهند.

طرح سه مرحله‌ای بایدن برای آتش‌بس در نوار غزه

روز جمعه ۳۱ مه (۱۱ خرداد) جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا جزئیات پیش‌نویس توافقنامه جامع غزه را در سه مرحله ارائه کرده بود که به گفته دولت آمریکا، اسرائیل قبلا با آن موافقت کرده است.

بایدن در یک سخنرانی در کاخ سفید گفت که اسرائیل در مذاکرات بر سر آتش‌بس در نوار غزه و آزادی گروگان‌ها، یک توافقنامه جامع جدید ارائه کرده است. او همچنین تاکید کرد “زمان پایان دادن به جنگ فرا رسیده و فرصت صلح را نباید از دست داد”.

رئیس جمهور آمریکا افزود: «پیشنهاد جدید اسرائیل “نقشه راه برای آتش بس دائمی و آزادی همه گروگان ها” است و حماس باید این توافق را بپذیرد».

آمریکا نزدیک‌ترین متحد اسرائیل است و در ماه‌های اخیر چندین قطعنامه آتش‌بس غزه را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرده است. اما با افزایش انتقادهای بین‌المللی از اقدامات اسرائیل در نوار غزه رویکرد دولت بایدن نیز تغییر کرده است.

علاوه بر آمریکا اتحادیه اروپا، سازمان ملل و کشورهای منطقه نیز خواستار پایان نبردهای غزه شده بودند. 

استقبال کشورهای گروه هفت از پیشنهاد آتش‌بس جامع غزه

سران شش کشور دیگر صنعتی بزرگ جهان (کانادا، ژاپن، ایتالیا، فرانسه، آلمان، بریتانیا) امیدوارند که بحران دائمی غزه اکنون با ارائه طرح آتش‌بس بایدن پایان یابد.

در بیانیه‌ای که در این رابطه منتشر شده گفته می‌شود طرح توافقنامه جامع آتش‌بس منافع اسرائیل و امنیت غیرنظامیان در نوار غزه را تضمین می‌کند.

گفتگوی تلفنی بایدن با امیر قطر

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه ۳ ژوئن در تماس تلفنی با امیر قطر خواست تا با فشار به گروه حماس و انجام “تمام اقدامات لازم”، این گروه را وادار به پذیرش طرح آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی بکند. 

در بیانیه کاخ سفید در این ارتباط گفته شده است که رئیس جمهور آمریکا “آمادگی اسرائیل” برای اجرای شروطی را که به حماس پیشنهاد شده است، تایید می‌کند. دویچه وله

1 ساعت پیش1 ساعت پیش

اینرا هم بخوانید

۳۵ کشته و بیش از ۴۵۰ زخمی‌ها ر موج دوم انفجارها در لبنان

*یورونیوز:وزیر بهداشت لبنان روز پنجشنبه تعداد کشته‌های موج دوم انفجارهای لبنان را ۳۵ نفر و …