کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی با انتشار گزارشی از «قطع بیمه درمانی پناهجویان و پناهندگان ایرانی» در ترکیه از سوی اداره مهاجرت شهرهای محل سکونت آنها خبر داده است.
این نهاد حقوق بشری از قول چندین پناهجوی ایرانی گزارش داده است اداره مهاجرت که وظیفه رسیدگی به پروندههای پناهجویان را در دست دارد، پیش از این در موارد معدودی، بیمه برخی افراد را که به ظن خودشان توان مالی داشتند قطع میکرد، اما این بار خبر رسیده که بیمه درمانی بیشتر پناهجویان قطع شده یا دیگر تمدید نشده است.
سازمان ملل متحد در ترکیه بخش زیادی از وظایف خود از قبیل ثبت نام، رسیدگی به پروندهها، مصاحبهها و … را به اداره مهاجرت شهرهای مختلف ترکیه واگذار کردهاست.
هنوز معلوم نیست چرا دولت ترکیه بیمه درمانی پناهندگان ایرانی را قطع کرده و آیا این موضوع تنها مربوط به ایرانیها است، یا پناهندگان دیگر کشورها نیز با این مشکل مواجه شدهاند.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی احتمال میدهد که افزایش شمار مهاجران خارجی، بهویژه سوریها باعث شده ترکیه بیمه درمانی پناهجویان را قطع کند.
ترکیه با بیش از ۴٫۱ میلیون نفر، بیشترین شمار پناهندگان و پناهجویان در جهان را دارد و به تازگی سیل مهاجران سوریه به این کشور به خاطر افزایش بحران در منطقه ادلب فزونی گرفته است.
آمارهای سازمان ملل نشان میدهد که تعداد پناهندگان خارجی در ترکیه طی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ از ۳٫۱ میلیون نفر به حدود ۴ میلیون نفر رسیده و بودجه دولتی برای آنها به رقم بیسابقه ۴۳۶ میلیون دلار اوج گرفته، اما در سال ۲۰۱۹ دولت ترکیه ۳۹۱ میلیون دلار بودجه برای پناهجویان در نظر گرفت و در سال جاری این رقم را به ۳۵۰ میلیون دلار کاهش داده است.رادیو فردا