ایسنا به نقل از سلاح ورزی نایب رییس اتاق بازرگانی ایران گزارش داد: با توجه به این که افزایش نرخ ارز منطق اقتصادی نداشت، باید روند کاهشی به خود میگرفت. وی پیشبینی کرد که دلارهای خانگی بیشتری به بازار وارد شوند و روند افت قیمت دلار ادامهدار باشد و در محدوده قیمت بازار ثانویه قرار گیرد که متعادلترین قیمت برای آن است.
لذا بیشترین دلیل افزایش قیمت ناگهانی دلار، عوامل غیراقتصادی، روانی و هجوم برای خرید دلار بود که منجر به نگهداری دلارهای خانگی و در واقع افزایش تقاضای بیمورد شد؛ بنابراین روند جهشی غیر منطقی داشتیم که دلار را به آن حد رساند.
وی با اشاره به این که در سامانه نیما تقاضا برای دلار با ۸۰۰۰ تومان شروع شد و بعد تا ۱۰ هزار تومان هم پیش رفت، گفت: پیش بینی این بود که قیمت دلار حداکثر در محدوده بازار ثانویه به تعادل برسد، لذا با توجه به کاهش التهابات و جو روانی، روند کاهشی قیمت دلار شروع شده است.
اگر عرضه دلارهای خانگی تداوم داشته باشد و فروشندگان خانگی دلار بیشتر شوند، پیش بینی میشود که روند افت قیمت دلار ادامهدار باشد و در محدوده قیمت بازار ثانویه قرار بگیرد.
به گفته وی، پیام هایی که از سوی اروپا در ارتباط با توافق سازوکار خرید نفت از ایران میرسد، میتواند به روند کاهشی قیمت دلار کمک کند.
همه عوامل تاثیرگذار در کاهش نزولی قیمت دلار مستلزم این است که بانک مرکزی و دولت از تصمیمگیری ناگهانی و غیر مرتبط پرهیز کنند.