امروز در اتاقی در “کلاب هاوس” بودم که به ابتکار اصلاح طلبان حکومتی راه افتاده بود و موضوع بحثش نقد حجاب اجباری بود. در این اتاق عبدالکریم سروش حزب اللهی سابق و اصلاح طلب امروز هم شرکت داشت و در باره مضرات حجاب اجباری صحبت کرد. اینکه این خانم ها و اقایان اصلاح طلب حکومتی بعد از چهل و چند سال تازه به صرافت این افتاده اند که حجاب اجباری خوب نیست هیچگونه جای شگفتی ندارد. به دلیل اعتراضات زنان علیه حجاب اسلامی و رویگردانی مردم ایران از مذهب چنان زمین زیر پای این جماعت داغ شده که حالا کمی صریح تر از لغو حجاب اجباری حرف می زنند. این جماعت حالا معتقدند که حجاب اجباری در ایران توفیقی نداشته و به ضد خودش تبدیل شده و به اعتبار این تحمیلات اجباری مردم هم از دین برگشته اند. این جماعت چون می خواهند گلیم اسلام را از آب بیرون بکشند به فکر این افتاده اند که قدری زورگویی را کنار بگذارند تا شاید آبروی نداشته اسلام را بخرند.
من متاسفانه فرصت صحبت کردن در این جلسه بحث را پیدا نکردم. ولی می خواستم به این جماعت بگویم که ریدم به آن دین و اسلامتان که می خواهید نجاتش بدهید. حدود چهل و سه سال پیش یعنی در اسفند ۱۳۵۷ زنان ایران در حرکتی وسیع و گسترده به حجاب اسلامی شما اعتراض کردند و شما در مقابل آنها ایستادید. آنها فریاد زدند “نه روسری، نه توسری” و شما بر پیشانی آنها پونز کوبیدید تا آنها را وادارید که حجاب بر سر کنند. حالا بعد از این سال ها که اینهمه سر مسئله حجاب بلا بر سر زنان آورده اید تازه به این نتیجه می رسید که حجاب اجباری خوب نیست؟!! باید بگویم خفه شوید و حرف نزنید. شما در ظلم بزرگی که به زنان اعمال شده است شریک جرم هستید و در مقام شریک حکومت باید جوابگو باشید. کم کمش باید قبل از وارد شدن به مبحث حجاب یک غلط کردم به زنان ایران تحویل دهید.
در ثانی بگذارید از بحث اجباری بودن حجاب فراتر برویم و از شما بپرسیم چرا حجاب برای زنان مسلمان خوب است؟! گیرم که حالا شما به زورکی حجاب کردن بر سر زنان غیر مسلمان معترض باشید. اما این فلسفه حجاب اسلامی بر سر چیست که شما چه اصولگرا و چه اصلاح طلب حاضر نیستید یک ذره از آن کوتاه بیائید؟ مسئله اصلی بر سر این است. اینکه حجاب نباید اجباری باشد دیگر اظهر من الشمس است ولی چرا حجاب؟ چرا به توصیه شما زنان باید حجاب داشته باشند؟ اسلامی ها از هر جنسی که باشند همگی در پاسخ به این سئوال از یک فلسفه ضد زن پیروی می کنند. در نزد اسلام زن یک کالای جنسی محسوب میشود. یک کالای جنسی که در اخلاقیات اسلامی و در ارتجاع مذهبی موجب گمراهی شناخته میشود. زن یک کالائی است که تا وقتی ازدواج نکرده متعلق به پدر و برادر و مردان خانواده است و بعد از ازدواج متعلق به شوهر است و شوهر حق انحصاری استفاده از این کالا را دارد. حجاب فلسفه اش همین است. یعنی زن را ابتدا کالای جنسی معرفی کردن و بعد او را در یک بسته بندی سیاهی پیچیدن برای اینکه بقول خودشان چشم نامحرم به آن نیفتد. برای اینکه این کالا فقط متعلق به کسی باشد که شرعا حق استفاده انحصاری آنرا دارد. حجاب اعلام اینست که جامعه اسلامی مردانه است و وقتی از فعالیتهای اجتماعی و حضور اجتماعی صحبت میشود، وقتی از مقامات و مناصب صحبت میشود، وقتی از ورزش و تفریح صحبت میشود اینها همه متعلق به مرد است و زن به تبع مرد موجودیت پیدا میکند. از نظر اسلام و حکومت اسلامی شما بعنوان یک زن یا خواهر کسی هستید یا همسر کسی هستید یا دختر کسی هستید و در هر حال حقوق و مکان اجتماعی تان در رابطه با مردها تعریف میشود. و زن باید طوری زندگی کند که این جامعه مردانه بهم نریزد و دچار گناه و معصیت نشود.
ما می خواهیم زیر این نگاه مردانه و زن ستیز بزنیم. از این نظر ما مخالف نفس حجاب اسلامی هستیم. تازه به این هم باید اشاره کنم که وقتی بحث بر سر حجاب کودکان می شود این باید مطلقا ممنوع باشد. حجاب کردن بر سر کودکان از حجاب اجباری برای بزرگسالان بمراتب ضد انسانی تر است. حجاب اینجا دیگر در هیچ شکلی انتخاب کودک نیست. انتخاب والدین مذهبی و یا دولتی است که برای کودکان مقرر کرده که حجاب بر سر کنند. کودکان مذهبی ندارند و باید از این تحمیلات مذهبی در امان باشند تا بتوانند در شادی و رفاه و بدور از هر تبعیض جنسیتی زندگی کنند. کودکان با قدم گذاشتن به سن بزرگسالی می توانند مذهب و یا بی مذهبی را بنا به تصمیم آگاهانه خود اختیار کنند.
زنان ایران تاکنون نشان داده اند که ضد حجاب هستند و از هر فرصتی برای به دور انداختن حجاب ها استفاده کرده اند. حجاب سمبل بردگی زن است و همان بهتر که به دور انداخته شود و زنان خود را از این قفس رها سازند.
۲۴ اکتبر ۲۰۲۱