مخالفت “کشورهای اسلامی” با انتقال سفارتخانه‌های خارجی به اورشلیم

کشورهای اسلامی انتقال سفارتخانه‌های خارجی به اورشلیم را محکوم کردند

بیش از ۵۰ کشور اسلامی که در مکه گرد آمده‌اند، به رسمیت شناختن شهر اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل را اقدامی “غیرقانونی و غیرمسئولانه” دانستند. ترامپ اولین زمامداری بود که به انتقال سفارتخانه کشورش به اورشلیم فرمان داد.

سران ۵۶ کشوری که در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در مکه گرد آمده‌اند، انتقال پایتخت اسرائیل به شهر اورشلیم (بیت‌المقدس) را محکوم کردند. آنها این امر را “نقض خشن حقوق ملل و قوانین بین‌المللی” دانستند.

در قطعنامه پایانی اجلاس یادشده که بامداد شنبه (اول ژوئن) منتشر شده، آمده است، کشورهایی که سفارتخانه‌های خود را به اورشلیم منتقل کرده‌اند، به “اقدامی غیرقانونی و غیرمسئولانه” دست زده‌اند. در قطعنامه از کشورهای مزبور خواسته شده که در این تصمیم خود تجدیدنظر کنند.

در بیانیه نهائی همچنین آمده است: «مردم فلسطین باید از حق حاکمیت ملی برخوردار شوند تا بتوانند دولت مستقل خود را پایه‌گذاری کنند».

در دسامبر گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و دستور داد که سفارتخانه کشورش از تل آویو به اورشلیم منتقل شود. دولت گواتمالا نخستین کشوری بود که از اقدام آمریکا پیروی کرد.

هم اسرائیل و هم فلسطینی‌ها اورشلیم را پایتخت خود می‌دانند.

فلسطینی‌ها که امیدوارند دولت آینده خود را در شرق بیت‌المقدس بر پا کنند، اعلام کردند که دیگر آمریکا را در منازعه خود با اسرائیل، واسطه‌ای بی‌طرف نمی‌دانند.

نشست سازمان همکاری اسلامی یکی از سه اجلاسی است که از روز پنجشنبه گذشته در مکه برگزار می‌شود.

پیش از آن اتحادیه کشورهای عربی و شورای همکاری‌های خلیج فارس طی بیانیه‌هایی جمهوری اسلامی ایران را متهم کردند که با مداخلات خود “ثبات منطقه” را به خطر انداخته است.آنها به تأکید از جمهوری اسلامی خواستند که به حاکمیت کشورهای منطقه احترام بگذارد.ایران به اجلاس‌های مکه دعوت نشده بود. رادیو آلمان

اینرا هم بخوانید

دادستان کل رژیم: ورود فراجا و دستگاه قضایی برای مقابله با بی‌بندوباری و بی حجابی ، ضروری است

حجت‌الاسلام محمد موحدی دادستان کل رژیم گفته است:”ورود فراجا و دستگاه قضایی برای مقابله با …