یک مقام ارشد دولت آمریکا روز جمعه ۲۸ مرداد به شبکه خبری «سیانان» گفت، ایران رسماً از یک خواست و شرط کلیدی «خط قرمز» خود که یک مانع بزرگ در تلاشها برای احیای توافق هستهای موسوم به برجام بود، صرفنظر کرده است.
در آخرین دور از مذاکرات احیای برجام در وین بر سر متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای این توافق گفتوگوهایی بین کشورهای حاضر در این توافق انجام شد و هیئتهای مذاکرات کننده ۱۷ مرداد برای مشاوره به کشور خود بازگشتند. ایران دوشنبه پاسخ خود را به «متن نهایی» پیشنهادی اتحادیه اروپا ارائه کرده است.
این مقام ارشد آمریکایی گفته است، ایران در این متن درخواست حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی وزارت امور خارجه ایالات متحده را مطرح نکرده است.
این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است با اشاره به اینکه ایالات متحده مکرراً و به طور مداوم این درخواست را رد کرده است، اظهار داشت: در نسخه فعلی متن و آنچه آنها مطالبه میکنند، با توجه به آنچه را کنار گذاشتهاند «اگر ما به توافق نزدیکتر هستیم، به همین دلیل است.»
این مقام آمریکایی در ادامه تصریح کرده است، ایران همچنین از درخواستهای مربوط به حذف چندین شرکت مرتبط با سپاه پاسداران از فهرست تحریمی صرفنظر کرده است.
این مقام مسئول اضافه کرده است، «رئیسجمهور [جو بایدن] قاطع و ثابت قدم تاکید کرده بود نام سپاه پاسداران را از فهرست تروریستی حذف نخواهد کرد.»
این مقام آمریکایی با این حال گفته است، در حالی که حصول توافق اکنون «نزدیکتر از دو هفته پیش است، اما نتیجه همچنان نامشخص است زیرا برخی اختلافات باقی مانده است. رئیس جمهوی بایدن فقط توافقی را تایید میکند که منافع امنیت ملی ما را تامین کند.»
سیانان میگوید، جمهوریخواهان همچنان قویا مخالف بازگشت آمریکا به برجام هستند حتی اگر دیگر حذف سپاه از فهرست گروههای تروریستی بخشی از توافق نباشد. این مخالفتها در هفتههای اخیر با طرح اتهامات وزارت دادگستری علیه یک ایرانی به دلیل توطئه برای قتل جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و همچنین حمله به سلمان رشدی، نویسنده کتاب «آیات شیطانی»، افزایش یافته است.
جمهوریخواهان همچنین میگویند، تلاش خواهند کرد هرگونه کاهش تحریمهایی را که ممکن است ایران برای بازگشت به برجام دریافت کند، مسدود کنند. رادیو فردا