تسنیم:محمد یونس حقانن شهردار کنارک گفت: مردم سیلزده این شهر از نحوه خدمترسانیهای صورت گرفته راضی نیستند و از وضعیت موجود گلایهمند هستند.
وی با اشاره به مشکلات مردم سیلزده شهر کنارک در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با وجود اینکه حدود یک ماه از بارندگیهای سیلآسا در شهر کنارک میگذرد ولی ما هنوز درگیر مشکلات آن هستیم و با تلاشهای صورت گرفته آبگرفتگی معابر برطرف شده ولی هنوز مشکل آبگرفتگی منازل ادامه دارد.
30 درصد از منازل شهر کنارک با مشکل آبگرفتگی مواجه شدند که با تلاشهای صورت گرفته مشکل 10 درصد منازل برطرف اما هنوز 20 درصد از منازل موجود در این شهر با مشکل آبگرفتگی دست و پنجه نرم میکنند که این امر مشکلات عدیدهای را برای ساکنان این منطقه به همراه دارد.
رئیس و نایبرئیس کمیسیون بحران مجلس و معاون اجرایی ریسجمهور در این ستاد حضور داشتند و قولهایی نیز برای مساعدت در این زمینه دادند که هنوز عملیاتی نشده است.
حقانی با بیان اینکه شهرداری کنارک به کمک ستاد بحران این شهر شتافته بیان داشت: وضعیت خدماترسانی مناسب نیست و مردم از این وضع گلایهمند بوده و اصلا رضایت ندارند.
حقانی با اشاره به نبود سیستم فاضلاب شهری در شهر کنارک خاطرنشان کرد: با توجه به بالا آمدن سطح آبهای زیرزمینی در این منطقه و عدم تمکن مالی شهروندان برای تخلیه مداوم چاههای فاضلاب با ماشین لجنکش، آنها به اجبار فاضلاب خانه خود را شبانه با پمپ در کانالها و جوبهای سطح شهر خالی میکنند که این امر از نظر سلامت و بهداشت مشکلات زیادی را ایجاد کرده و در صورت ادامه این روند بیماریهای واگیرداری نظیر وبا در انتظار مردم شهر کنارک خواهد بود.
شهردار کنارک گفت: ایجاد زهکش مناسب و سیستم اصولی جمعآوری آبهای سطحی و راهاندازی فاضلاب شهری تنها راههای برونرفت از مشکلات موجود است.
فاضلاب شهری شهر کنارک از سال 81 عملیات اجرایی آن آغاز شده و با وجود اینکه از پروژههای ملی بوده ولی بعد از گذشت 14 سال کمتر از 50 درصد پیشرفت داشته است.
حقانی با اشاره به مناطق حاشیهنشین کنارک گفت: در محلههای چادران و سیدآباد که حدود 2 هزار نفر ساکن هستند علیرغم سمپاشی، نبود برق و وجود پشههای زیاد وضع ساکنین این مناطق را نامناسب و در وضعیت نگران کننده قرار داده است.
وی افزود: سیل در شهر کنارک خسارتهای زیادی به کانالها و تاسیسات سطح شهر وارد کرده و طبق آخرین برآورد این میزان خسارتها بیش از 50 میلیارد ریال بوده است.
شهردار کنارک گفت: با توجه به خشکسالیهای اخیر همه مردم در مواقع بارندگی خوشحال میشوند ولی در شهر کنارک ما باید عزا بگیریم و وقتی هوا ابری میشود واقعا نگران خواهیم شد، امیدوارم اعتبارات لازم برای برطرف کردن مشکل جمعآوری آبهای سطحی و زیرزمینی تخصیص داده شود تا مردم این شهر نیز در مواقع بارندگی خوشحال شوند.
وی با بیان اینکه شهر 43 هزار نفری بدون سیستم فاضلاب شهری است افزود: تکمیل پروژه فاضلاب شهری و جمعآوری آبهای سطحی نیازمند 100 میلیارد تومان اعتبار است.وی گفت: کنارک یک شهر ساحلی است که سطح آبهای زیرزمینی در آن بالا است و حدود 30 درصد از محدوده شهر سطح آبهای زیرزمینی به 100 درصد رسیده و به صورت زهکشی آب از دل زمین بیرون میآید.وی ادامه داد: در همین محدوده تراکم جمعیت بالا است و حدود 15 هزار نفر در این منطقه که بافت فرسوده شهر است زندگی میکنند.