مسمومیت ۷۰۰ نفر در شهرستان سپیدان به علت آلودگی آب و توجیهات حکومتی

وب سایت خبر جنوب:آمارها با هم فرق می کند؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز شمار کسانی که در سپیدان مسموم شده اند، 489 نفر بوده. فرمانده انتظامی شهرستان سپیدان، آمار بیشتری ارایه داده است؛ 700 نفر.

 سرهنگ سلطان محمدی، فرمانده نیروی انتظامی این شهرستان سپیدان می گوید مراجعه شهروندان سپیدانی به بیمارستان ها از بامداد پنج شنبه شروع شده البته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز عدد کوچک تری ارایه می دهد، 489 نفر و تاکید می کند که از این شمار، تنها 16 تن نشانه های اسهال داشته و بقیه با دل درد و دل پیچه به بیمارستان مراجعه کرده اند. عبد الرسول همتی ادامه می دهد که همه بیماران سرپایی درمان شده و هیچ کدام بستری نشده اند. معمایی که این داستان را پیچیده می کند اما در جای دیگری است.
معمای آب آلوده
احتمال داده می شود که علت این پدیده، آلودگی آب باشد البته برخی می گویند به خاطر حضور گردشگران یا ویروس فصلی هم ممکن است چنین اتفاقی رخ داده باشد ولی بحث جدی بر سر آلودگی آب است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز می گوید که هم از آب منطقه و هم از بیماران نمونه برداری شده و جواب نمونه برداری تا 48 ساعت دیگر مشخص می شود: «هنوز نمی توانیم به دقت بگوییم دلیل این وضع چیست، حدس ما این است که اگر از آب آلوده نباشد، ممکن است به خاطر آلودگی ویروسی این اتفاق رخ داده باشد».
آنچه داستان را پیچیده تر می کند این است که پارسال هم اتفاق مشابهی در سپیدان رخ داده و از قضا در آن رویداد، کار، کار آب آلوده بوده است: «پارسال به خاطر شکستگی شبکه آب رسانی و مشکل کلر این اتفاق رخ داده. حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم که جواب نمونه برداری ها چه می شود».
فرمانده انتظامی سپیدان هم اتفاقاً دست روی همین نکته می گذارد. سرهنگ محمدی می گوید: «شایعاتی درباره آلودگی منابع آب وجود دارد که هنوز صحت و سقم آن مشخص نشده».
در عین حال، رییس کل دادگستری فارس می گوید که دادستان دستور لازم برای بررسی این موضوع را صادر کرده است. علی القاصی مهر می گوید: «در این رابطه مقرر شد که آب مربوطه آزمایش شود گویی منبع آب کلرزدایی نشده و این امر منجر به مسمومیت افراد شده است».وی با اشاره به اینکه این پرونده در دادگستری سپیدان تحت رسیدگی است، بیان کرد: «اگر اداره آب مقصر این ماجرا باشد و نسبت به کلرزدایی آب اقدام نکرده باید پاسخگو باشد».
به گفته وی پس از اعلام نتیجه آزمایش در صورتی که سهل انگاری از سوی اداره آب صورت گرفته باشد دستگاه قضایی با مسببان آن برخورد می کند.
—————
ایسنا:مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس:مسمومیت 1000 نفر با آب آلوده در سپیدان کذب است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب (آبفا) فارس گفت: تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر مسمومیت ناشی از آلودگی آب توسط دستگاه‌های رسمی نظیر شبکه بهداشت به این شرکت اعلام نشده است.

در پی انتشار خبری مبنی بر مسمومیت بیش از 1000 نفر بر اثر نوشیدن آب آلوده در شهرستان سپیدان در استان فارس، محمدرضا قلندی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، ضمن تکذیب این خبر، تصریح کرد: آب شرب این شهرستان کنترل شده و کاملا بهداشتی است.

وی با بیان اینکه تمام آزمایش‌های میکروبیولوژی و شیمیایی انجام شده بر روی شبکه‌های آب شهرستان سپیدان گویای سلامت آب شرب قابل استفاده مردم است، تاکید کرد: سلامت آب شرب سپیدان قابل بررسی است.

قلندری خاطرنشان کرد: به‌دلیل وجود چشمه‌های متعدد در کنار تفرجگاه‌های طبیعی در این شهرستان، شاهد استقبال گردشگران و تجمع افراد در ایام مختلف سال، خصوصا تعطیلات از این منطقه هستیم. برخی گردشگران بدون توجه به مسائل بهداشتی از آب چشمه‌ها استفاده کرده و می‌کنند. ممکن است آلودگی مطرح شده ناشی از مصرف آب چشمه‌ها باشد، اما تاکید می‌کنیم که هیچ گزارشی در این خصوص ارائه نشده است.

وی با بیان اینکه فارس از عقب‌ماندگی در موضوع ایجاد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب برخوردار است، تصریح کرد: با تلاش آبفای استان فارس، موافقت‌نامه‌ای با بانک توسعه اسلامی با هدف ساخت 6 تصفیه‌خانه، در استان منعقد شده است. یکی از تصفیه‌خانه‌های مورد نظر در شهرستان سپیدان ساخته می‌شود.

شهرستان سپیدان یکی از مناطق گردشگری مهم در استان فارس است که جاذبه‌های طبیعی بسیاری را در خود جای داده است. هرساله در فصول مختلف سال و به‌واسطه ویژگی‌های کم نظیر طبیعی، گردشگران بسیاری به این شهرستان سفر می‌کنند. آبشار مارگون، تنگ چله‌گاه، تنگ‌ تیزآب، پیست اسکی زمستانه و تابستانه از جمله گردشگاه‌های این شهرستان است.

—————-
گزارس صدا و سیمای رژیم در این باره
فرماندار سپیدان در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: شیوع ویروس فصلی در سپیدان ۱۳۷ نفر را راهی بیمارستان کرد.
شبیر زارع خفری افزود: از بامداد دیروز تاکنون  ۱۳۷  بر اثر ابتلا به این ویروس به بیمارستان امام حسین سپیدان مراجعه کرده و سرپایی مداوا شده اند.
وی گفت: حالت تهوع و درد در ناحیه شکم از عوارض این ویروس است.
فرماندار شهرستان سپیدان گفت: مدیریت بحران این شهرستان با حضور کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی استان تشکیل شده است.
زارع خفری شایعات مبنی بر آلودگی آب در این شهرستان را تکذیب کرد و گفت: اگر چنین فرضیه‌ای درست بود باید طیف وسیع تری را در بر می‌گرفت.

اینرا هم بخوانید

تورم خوراکی‌ها به بیش از ۶۴ درصد رسید. قیمت نان و میوه در یک‌سال، دوبرابر شد

وب سایت حکومتی خبر آنلاین تیتر زده:تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها بیش از ۶۴ درصد رسید/ زنگ …