موافقت حماس با آتش‌بس ۵۰ روزه پس از اعتراضات در غزه

حماس اعلام کرده است که با پیشنهاد آتش‌بس ۵۰ روزه از سوی مصر موافقت کرده و آماده است پنج گروگان را آزاد کند. اسرائیل اما با ارائه پیشنهاد متقابل، خواستار آزادی ۱۰ گروگان شده است. مذاکرات همچنان ادامه دارد.

حماس  در نوار غزه اعلام کرده است که با یک آتش‌بس ۵۰ روزه که به پیشنهاد مصر ارائه شده، موافقت کرده است. یک مقام ارشد این گروه اسلام‌گرا تأیید کرده که حماس آماده است در ازای این آتش‌بس، پنج گروگان را که در جریان حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به گروگان گرفته شده بودند، آزاد کند. این توافق قرار است هم‌زمان با عید فطر اجرایی شود.

پیشنهاد متقابل اسرائیل و تأخیر در دستیابی به توافق

در مقابل، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرده است که این کشور پس از دریافت پیشنهاد مصر، با هماهنگی ایالات متحده، یک پیشنهاد متقابل ارائه داده است.

طبق گزارش رسانه اسرائیلی «ynet»، اسرائیل در این پیشنهاد خواستار آزادی ۱۰ گروگان به جای پنج گروگان شده است.

 این مسئله ممکن است دستیابی به توافق نهایی را به تعویق بیندازد. بر اساس گزارش‌های رسانه‌های اسرائیلی، به دلیل پیشنهاد متقابل اسرائیل، احتمالاً توافق نهایی پس از پایان عید فطر حاصل خواهد شد.

وب‌سایت خبری «walla» به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش داد که بخشی از این توافق ممکن است شامل بازگرداندن اجساد گروگان‌های کشته‌شده نیز باشد.

فشار بر حماس و ادامه درگیری‌ها در رفح

رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که حماس به دنبال این است که با پذیرش آتش‌بس، از اعتراضات اخیر در غزه که علیه این گروه شکل گرفته، جلوگیری کند.

این اعتراضات به دلیل وضعیت وخیم انسانی و ادامه حملات اسرائیل در نوار غزه شدت گرفته است. در همین حال، ارتش اسرائیل اعلام کرده است که عملیات زمینی خود را در شهر رفح در جنوب نوار غزه  آغاز کرده است.

هدف این عملیات، گسترش منطقه امنیتی در جنوب غزه و افزایش فشار بر حماس برای آزادسازی گروگان‌ها عنوان شده است. این عملیات پس از آن آغاز شد که اسرائیل در ۱۸ مارس، حملات هوایی و زمینی خود را علیه حماس از سر گرفت.دویچه وله

اینرا هم بخوانید

عراقچی: پاسخ به نامه آمریکا در دست تهیه است. پیشنهاد تاسیسات غنی‌سازی کنسرسیوم و…

عراقچی به رسانه های حکومتی گفته است:پاسخ به نامه آمریکا که از طریق عمان برای …