به گزارش صبحانه،طی سالهای اخیر و پس از بالا گرفتن موج اعتراض های سپرده گذاران به عملکرد و تخلفات برخی موسسات مالی و اعتباری، دولت، قوه قضائیه و سایر نهادهای ذی ربط، برنامه ریزی و همفکری گسترده ای برای مهار این مشکلات و رفع نگرانی سپرده گذاران انجام دادند.
ماحصل این همفکری قوای مختلف آن بود که با فرا رسیدن روزهای پایانی سال، موج اعتراضات و تجمعات پایان یافته و بخش زیادی از سپرده گذاران موفق شده اند مبالغ خود را از موسسات غیرمجاز پس بگیرند.
یکی از اقدامات مهم بانک مرکزی برای کنترل عملکرد موسسات غیرمجاز، تمرکز بر سپرده ها و اموال این مجموعه ها، در سایر بانک و موسسات مالی و اعتباری بود تا مشخص شود این موسسات، سهامداران و مدیران ارشد آنها در کدام بانک ها حساب و سپرده دارند و در صورت نیاز، این اموال در دسترس باشد. به همین خاطر، تاکیدات متعددی برای نحوه افتتاح یا گردش حساب این موسسات، در سایر بانک ها و موسسات ابلاغ شده است.
اما به نظر می رسد برخی موسسات مجاز، از تاکیدات صورت گرفته پیروی نکرده اند چراکه بر اساس اعلام بازرس قانونی موسسه اعتباری کوثر که مربوط به عملکرد سال 1395 این موسسه است و در اواخر بهمن امسال به تایید آنها رسیده، مفاد ماده 122 اساسنامه مبنی بر رعایت قانون مبارزه با پولشویی و دستورالعمل های مرتبط با آن رعایت نشده است.

در تشریح این موضوع توسط حسابرس مستقل این موسسه اعلام شده است که ممنوعیت افتتاح حساب و ارائه هرگونه خدمات بانکی به موسسات و نهادهای اعتباری غیرمجاز در خصوص بانک مهر اقتصاد، صندوق اعتباری هنر و موسسه قرض الحسنه پرستاری سخاوت رعایت نشده است.
در عین حال، بخش دیگری از گزارش مذکور نیز متذکر شده است که مفاد ماده 86 اساسنامه مبنی بر کسب مجوز از هیات مدیره در معاملات با شرکت هایی که اعضای هیات عامل موسسه اعتباری در آن شرکت ها عضو هیات مدیره هستند، در خصوص تسهیلات اعطایی به شرکت سرمایه گذاری دنیای سرمایه ایرانیان و ریل پرداز سیستم رعایت نشده است.