مکرون می‌گوید فرانسه از کاریکاتور دست نخواهد کشید

مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، قول داد که کشورش “هیچ‌گاه از حمایت کاریکاتور و طراحان آن دست نخواهد کشید” و راه ساموئل پتی، معلم کشته شده برای گسترش آزادی بیان، “ادامه خواهد یافت.”

مردم فرانسه امروز به ساموئل پتی، معلمی که به خاطر نشان دادن کاریکاتور پیامبر اسلام به دانش‌آموزانش کشته شده بود، ادای احترام کردند.

تابوت آقای پتی، معلم ۴۷ ساله مدرسه‌ای در چند کیلومتری پاریس، بر روی شانه سربازان گارد ویژه حمل شد در حالی که ترانه “یک” از گروه راک یوتو پخش می‌شد؛ ترانه‌ای که آقای پتی آن را دوست می‌داشت.

آقای مکرون در جمع استادان دانشگاه سوربن پاریس، آقای پتی را چهره جمهوری فرانسه لقب داد و گفت او تجسم اراده کشور برای شکست دادن “تروریست‌ها” و تضعیف اسلامگرایان است تا انسان‌ها آزاد زندگی کنند.

رئیس جمهوری فرانسه با خانواده معلم و حدود ۴۰۰ مهمان در مراسم یادبود در دانشگاه سوربن پاریس شرکت کرد.

۳۰۰ دلار برای شناساندن معلم

در همین حال رسیدگی قضایی به پرونده این قتل ادامه دارد. ژان فرانسیس ریکار، دادستان ضد تروریسم فرانسه گفته است قاتلی که هفته گذشته سر یک معلم را برید، نمی‌توانسته بدون کمک دانش‌آموزان، او را شناسایی کند.

آقای ریکار تایید کرد که دو دانش‌آموز ۱۴ و ۱۵ ساله در بین هفت نفری هستند که قرار است در برابر قاضی حاضر شوند.

گفته می‌شود این دو نفر، بیش از سیصد دلار از قاتل گرفته‌اند که معلم، ساموئل پتی، را نشانش دهند.

ساموئل پتی ۴۷ ساله اندکی پس از آنکه کاریکاتورهای پیامبر اسلام را به شاگردان خود نشان داد، مورد حمله قرار گرفت.

عبدالله آنزوروف، مهاجم ۱۸ ساله سپس به ضرب گلوله پلیس کشته شد.

پدر یک دانش‌‌‌آموز که گفته می‌شود با قاتل پیامک رد و بدل کرده‌ نیز از جمله کسانی است که امروز (چهارشنبه) در دادگاه حاضر شد.

آقای پتی پس از اینکه اوایل ماه جاری میلادی در دو درس در مورد آزادی بیان، کاریکاتورها را نشان داد، تحت یک کارزار نفرت اینترنتی قرار گرفت.

گفته می شود این کمپین توسط پدر یکی از دانش‌آموزان او آغاز شده بود. این پدر ۴۸ ساله، که در رسانه‌های فرانسه فقط به عنوان ابراهیم سی نامگذاری شده، به صدور “فتوا” علیه این معلم متهم است.

همچنین گزارش شده است که او قبل از حمله، که روز جمعه در نزدیکی مدرسه معلم در کنفلان سنتاونورین اتفاق افتاد، چندین پیامک با قاتل آقای پتی رد و بدل کرده است.

پیش از این در نتیجه تحقیقات شانزده نفر دستگیر شدند، اما ۹ نفر از آنها آزاد شدند.

پیش از این آقای مکرون در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه خواستار همکاری در مبارزه با تروریسم شد. آقای پوتین این حمله را “قتل وحشیانه” توصیف کرد.

قاتل آقای پتی، آنزوروف، در مسکو متولد شده و خانواده او اهل منطقه چچن، با اکثریت مسلمان روسیه در قفقاز شمالی هستند. او از سال ۲۰۰۸ در فرانسه زندگی می‌کرد.

رئیس جمهوری فرانسه گفته که خواستار “تقویت همکاری فرانسه و روسیه در مبارزه با تروریسم و مهاجرت غیرقانونی” است.

روسیه هرگونه ارتباط با مهاجم را کمرنگ نشان داده و سخنگوی سفارت روسیه در پاریس روز شنبه به خبرگزاری تاس گفت: “این جنایت هیچ ارتباطی با روسیه ندارد زیرا این فرد از ۱۲ سال گذشته در فرانسه زندگی می کرد.”

بسته شدن یک مسجد

پس از این حمله ، پلیس به ۴۰ خانه حمله کرد و دولت همچنین دستور داد که یک مسجد به مدت شش ماه بسته شود.

مسجد پانتین ، درست در شمال پاریس ، پس از آنکه مشخص شد ویدیوهایی را در فیس بوک به اشتراک گذاشته و در آنها خواستار اقدام علیه آقای پتی شده بود، بسته شد.

در یک کلیپ ، درست چند روز قبل از حمله ، آدرس مدرسه معلم نیز به اشتراک گذاشته شده بود.

این مسجد بعدا درباره انتشار این ویدیوها که بعدا حذف شد، ابراز تاسف کرد و قتل معلم را محکوم کرد.

آقای مکرون روز سه شنبه گفت که مجموعه شیخ‌یاسین – گروه اسلامگرایی که به نام بنیانگذار گروه فلسطینی حماس – نامگذاری شده به دلیل “نقش مستقیم در قتل” غیرقانونی اعلام خواهد شد.

او گفت این ممنوعیت راهی برای کمک به جامعه مسلمان فرانسه است.

چرا ساموئل پتی هدف قرار گرفت؟

روز دوشنبه ، ژان فرانسوا ریکارد ، دادستان ضد تروریسم گفت که آقای پتی از زمان نشان دادن کاریکاتورهای محمد پیامبر اسلام در کلاس در ۶ اکتبر ، هدف تهدید قرار گرفته بود.

این معلم تاریخ و جغرافیا به دانشجویان مسلمان توصیه کرد اگر فکر می کنند از دیدن این تصاویر آزرده می‌شوند، اتاق را ترک کنند.

آقای ریکارد گفت که قاتل بعد از ظهر جمعه به مدرسه رفته بود و از دانش آموزان خواسته بود که معلم را به او نشان دهند. او سپس آقای پتی را در حالی که از محل کار به خانه بر می‌گشت دنبال کرد و با چاقو به او حمله کرد.

به تصویر کشیدن محمد پیامبر اسلام می‌تواند موجب آزردگی جدی مسلمانان شود زیرا سنت اسلامی صریحاً به تصویر کشیدن محمد و خدا را منع می کند.

این مسئله به ویژه در فرانسه به دلیل تصمیم مجله طنز “شارلی ابدو” برای چاپ کاریکاتورهای محمد پیامبر اسلام حساسیت بیشتری دارد.

در حال حاضر دادگاهی پیرامون کشته شدن ۱۲ نفر توسط افراط گرایان اسلامگرا ، در دفاتر مجله در سال ۲۰۱۵ که پس از انتشار این کاریکاتورها صورت گرفت، در جریان است.

جامعه مسلمان فرانسه ، که بزرگترین جامعه مسلمانان در اروپا هستند، حدود ۱۰ درصد از جمعیت را تشکیل می دهد.

برخی از مسلمانان فرانسوی می‌گویند که آنها به دلیل مذهبشان هدفهای مکرر نژادپرستی و تبعیض هستند، مسئله‌ای که مدتهاست باعث ایجاد تنش در کشور شده است.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

حماس: آماده مذاکره فوری در باره طرح جدید واشنگتن برای آتش‌بس در غزه هستیم

حماس می‌گوید حاضر است در مورد تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس جدید در غزه و آزادی گروگان‌ها …