نامه سرگشاده به دبیر کل سازمان جهانی بهداشت: بحران کرونا و جمهوری اسلامی ایران

۱۷ ژوئن ۲۰۲۰

آقای تدروس ادهانوم گرامی،

از جانب فعالین مدنی و اجتماعی و نهاد”ستاد مردمی مبارزه با کرونا” ، یک گروه داوطلبانه مردم نهاد و غیر انتفاعی، که سعی می کند سازمانهای مراقبت از سلامت و کارکنان بیمارستانها از پزشکان تا پرستاران و همه کسانی که در ایران از بیماری کرونا متاثر شده اند را نمایندگی کند می خواهیم توجه شما را به این نکات جلب کنیم:

بر اساس تجربه چهل ساله ما از جمهوری اسلامی پس از بروز هر فاجعه و یا شرایط غیر مترقبه ما یاد گرفته ایم که هیچگونه اعتمادی به جمهوری اسلامی نداشته باشیم . از این رو ما فعالیتهای خود را با اتکا به شبکه های مردمی و کادر درمانی کشور پیش میبریم و کمک های مالی خود را نیز در اختیار آنها قرار می دهیم.

می می خواهیم بر اساس منابع مطلع و موثق پزشکی و درمانی به اطلاع شما برسانیم که اوضاع کرونا در ایران بحرانی شده و به مرز فاجعه آمیزی رسیده است.

روز سه شنبه ۹ ژوئن ۲۰۲۰ آقای احسان مصطفوی،‌ عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-19 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در یک نشست خبری اعلام داشت که از ابتدای پاندمی تا کنون احتمالا ۱۵ میلیون نفر در ایران به کووید-19 آلوده شده اند. او افزود که بنا بر یک مطالعه سرواپیدمیولوژی در تهران، با جمعیتی بالغ بر ۹ میلیون نفر، احتمالا حدود ۱۰ در صد اهالی به این بیماری آلوده شده اند.

خود مقامات حکومتی اذعان دارند که حداقل در۱۳ استان کشور بیماری کرونا سیر صعودی و نگران کننده دارد. تا کنون بیش از ۱۰۰ نفر کادر درمانی ایران جان خود را از دست داده اند و بسیاری از آنها با شرایط بحرانی دشواری روبرو هستند.

ایران با کمبود حداقل۲۹۰ هزار پرستار مواجه است و در حال حاضر به ازای هر هزار بیمار، تنها سه پرستار مشغول به کارند. در چنین شرایطی، حکومت پرستارانی را که در پیک اول کرونا بطور موقت و قراردادی استخدام کرده بود اخراج کرده است و همچنین دستمزد بسیاری از پرستاران را یا نمی دهد و یا با تاخیر چند ماهه پرداخت می کند.آنها در تماس با ما از کمبود تجهیزات درمانی و بهداشتی و پرسنلی هشدار داده‌اند و گفته اند که پوشش و وسائل حفاظتی برای پانزده هزار نفر که سازمان جهانی بهداشت به ایران فرستاد به دستشان نرسیده است.

علیرغم اوجگیری دوباره کرونا در ایران حکومت اسلامی درنهایت بی مسئولیتی کار و تولید و دیگر فعالیتهای اجتماعی را به روال عادی بازگردانده است. مقامات حکومتی می گویند که نمی توانند کشور را تعطیل کنند حتی اگر “دو تا دو و نیم میلیون نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست بدهند”! آنها می گویند که در صورت تعطیلی مراکز کار و تولید ممکن است که با اعتراضات خیابانی ۳۰ میلیون گرسنه روبرو شوند. در همین حال جمهوری اسلامی با بی توجهی به جان و سلامتی مردم اقدام به بازگشایی مراکز و اماکن مذهبی کرده است وحتی برگزاری مراسم نماز جمعه را از سرگرفته است. بدین ترتیب روشن است که برای جمهوری اسلامی راه اندازی مناسک ونهادهای مذهبی اهمیت بسیار بیشتری دارد تا محافظت از جان و سلامتی مردم و یا رسیدگی به مشکلات کادر درمانی کشور. همچنین حکومت در اواسط ماه مه تلاش به بازگشایی مدارس کرد اما خانواده ها به دلیل نگرانی از کرونا و برای حفظ جان و سلامتی فرزندانشان، آنها را به کلاسهای درس نفرستادند.

ما با توجه به آنچه که ذکر شد و گزارشهای متعددی که روزانه از ایران دریافت میکنیم اوضاع کرونا را بحرانی و جدی می بینیم و هشدار می دهیم که فاجعه ای دیگر در راه است، فاجعه ای که عواقب تلخ و ناگوارش نه فقط به مردم ایران صدمه خواهد زد بلکه برای کشورهای همسایه و جامعه جهانی نیز همچون دور قبلی می تواند خطرناک باشد. از همین رو از شما درخواست می کنیم که اقدام به عمل آورید و با اعزام یک هئیت بازرسی به ایران اوضاع را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. به علاوه، بسیار مهم است که با کادر درمانی نیز حتما گفتگو داشته باشید تا از زبان آنها به ابعاد حقیقی بحران کرونا در ایران پی ببرید.

با تشکر
از طرف ستاد مردمی مبارزه با کرونا در ایران
مینا احدی، فعال سیاسی و فعال مدافع حقوق انسان – آلمان
افشین افشین جم، کنشگر حقوق بشر و زیست بوم – کانادا
رضا مریدی، وزیر اسبق کالج و دانشگاههای آنتاریو، نماینده اسبق پارلمان – کانادا
شعله پاکروان، مادر دادخواه ریحانه جباری – آلمان
میترا بابک، پژوهشگر و کنشگر حقوق بشر – انگلیس
حسن صالحی، سخنگوی کمیته بین المللی علیه اعدام – سوئد

اینرا هم بخوانید

جنایت رژیم در همدان به صحنه اعتراض قدرتمند مردم تبدیل شد

مراسم خاکسپاری محمدمهدی عبایی و علیرضا کرباسی، دو جوان آفرودسوار که به ضرب گلوله اوباش  …