نشست شورای امنیت در باره بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱. اروپا تحریم موشکی تمدید شود

قدرت‌های اروپایی خواستار تمدید تحریم‌های سازمان ملل علیه برنامه موشکی ایران شدند.

سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای ایران روز پنج‌شنبه با انتشار بیانیه مشترکی تهران را به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد متهم کردند و خواستار تمدید تحریم‌های موشکی آن شدند که ماه اکتبر به پایان می‌رسد.

این بیانیه به دنبال نشستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد منتشر شده است که به بررسی چگونگی اجرای برجام و برنامه موشکی جمهوری اسلامی اختصاص داشت و تاکید می‌کند فعالیت هسته‌ای ایران به «سطح خطرناکی» رسیده و موضوع نگرانی بسیاری در رابطه با صلح و امنیت بین‌المللی است.

بریتانیا، فرانسه و آلمان در ادامه بیانیه خود فهرستی از نقض تعهدات هسته‌ای ایران منتشر کرده‌اند از جمله آن‌که میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده تهران ۲۱ به برابر میزانی رسیده است که در برجام پیش‌بینی شده بود.

بیانیه یادشده می‌گوید میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصدی و ۶۰ درصدی ایران برای کشوری که برنامه تولید سلاح هسته‌ای ندارد، بی‌سابقه است؛ ضمن آن‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه مارس گزارش داد که ذرات اورانیوم غنی‌شده ۸۳.۷ درصدی در سایت فردو پیدا شده که غنی‌سازی اورانیوم در این سطح مسئله‌ای بسیار جدی است.

رادیو فردا

*بی بی سی:انتقاد تند کشورهای غربی از ایران در شورای امنیت.آمریکا، بریتانیا و فرانسه به تندی از برنامه موشکی جمهوری اسلامی و همکاری تسلیحاتی آن با روسیه، از جمله کاربرد پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین انتقاد کرده‌اند.

در جلسه پنجشنبه شورای امنیت که برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شده بود، این سه قدرت غربی، فعالیت‌های مطرح شده را مغایر این قطعنامه دانستند و خواستار بررسی آن به وسیله دبیرکل سازمان ملل شدند.

همزمان، سه کشور اروپایی امضاکننده برجام خواستار ادامه تحریم‌های موشکی ایران پس از تاریخ انقضای آن به رغم نقض برجام از سوی جمهوری اسلامی شده‌اند.

قطعنامه ۲۲۳۱ در سال ۲۰۱۵ در تایید برجام به تصویب رسید و محدودیت‌هایی را برای برنامه‌های تسلیحاتی ایران در نظر گرفته است.

از جمله این محدودیت‌ها که اکتبر امسال به پایان می‌رسد، مربوط به برنامه موشکی بالستیک ایران است.رابرت وود، نماینده آمریکا در این نشست ایران را متهم کرد که با فروش تسلیحات پهپادی به روسیه قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده است.

آقای وود گفت:‌«خریداری صدها پهپاد ایرانی به وسیله روسیه و تولید این پهپادها در خاک خود روسیه نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ است. نباید از محکوم کردن این رفتار بی‌ثبات کننده و خطرناک خودداری کنیم.»

آقای وود از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواست در این باره تحقیق کند.

آقای وود همچنین با اشاره به آزمایش یک موشک میان‌برد جدید به وسیله جمهوری اسلامی تاکید کرد: «دولت بایدن مانع از دستیابی ایران به فناوری حساس موشکی و صدور آن خواهد شد.»

سفرای فرانسه و بریتانیا هم در سخنان خود ایران را به نقض برجام متهم کرد.باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا گفت:‌«میزان اورانیوم غنی شده در ایران ۲۱ برابر بیشتر از میزان مجاز در برجام است.»

خانم وودوارد ادامه داد:‌ «توانایی غنی‌سازی ایران به ۲۵۰۰ سانترفیوژ پیشرفته گسترش یافته که دارای قابلیت تولید تسلیحات هسته‌ای است.»

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در این نشست با انتقاد تند از همتایان خود و رد اتهام همکاری پهپادی کشورش با ایران،‌ کشورهای غربی را به تلاش برای باجگیری از جمهوری اسلامی با تهدید به تحریم‌های بیشتر متهم کرد.

ادامه تحریم‌های موشکی

هم‌زمان با برگزاری نشست شورای امنیت، سه کشور اروپایی عضو گروه ۱+۵ با انتشار بیانیه‌ای خواستار عدم انقضای تحریم‌های موشکی بالستیک ایران در تاریخ مقرر در قطعنامه ۲۲۳۱ شدند.

بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه خود گفتند: « ایران بیش از چهار سال است که تعهدات هسته‌ای خود را در چارچوب برجام نقض کرده و برنامه هسته‌ای‌اش به سطوح خطرناکی رسیده است. این موضوع برای صلح و امنیت بین المللی بسیار مهم است.»

این سه کشور در بیانیه خود برنامه هسته‌ای ایران را فاقد توجیه غیرنظامی عنوان کردند.

خبرگزاری رویترز، همکاری پهپادی ایران با روسیه، نگرانی از احتمال صادرات موشک‌های بالستیک برای کاربرد در جنگ اوکراین و محروم کردن جمهوری اسلامی از مزایای برجام به رغم نقض توافق هسته‌ای از سوی تهران را علت این تصمیم کشورهای اروپایی عنوان کرده است.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

یک گروه از بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران را ترک کردند

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید گروهی از بازرسانش امروز ایران را ترک کرده‌اند و به …