به دنبال افزایش تنشها بر سر برنامه تسلیحاتی هستهای کره شمالی، ایالات متحده در نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل متحد از آن نهاد بین المللی خواهد خواست فشارهای اقتصادی علیه پیونگ یانگ را افزایش دهد و چین نیز نقش فعالتری برای تحت فشار گذاشتن همپیمان خود در شبه جزیره کره ایفا کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده نیز قرار است پیش از آغاز نشست امروز شورا – که آمریکا ریاست آن را بر عهده خواهد داشت – با همتایان خود از ژاپن و کره جنوبی، دو متحد واشنگتن در شرق آسیا، دیدار کند. آمریکا خواستار یک راه حل بین المللی برای منزوی کردن پیونگ یانگ است.
با این حال رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک برای متوقف کردن برنامه هستهای کره شمالی و در نهایت خلع سلاح اتمی آن کشور، به مدت دو دهه است که راه به جایی نبرده و بر عکس تهدید هستهای کره شمالی در این مدت افزایش هم یافته است و این احتمال وجود دارد که بتواند متحدان آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در گفتوگو با خبرگزاری رویترز که بخشهایی از آن پنجشنبه شب منتشر شد، ضمن تاکید بر یک راه حل دیپلماتیک برای حل بحران کره شمالی و این که رسیدن به چنین راه حلی «دشوار» خواهد بود، هشدار داد که احتمال دارد «کارمان با کره شمالی به مناقشهای جدی بیانجامد.»
آمریکا جهت بازداشتن کره شمالی از انجام آزمایشهای جدید هستهای و موشکی، ناوگروهی را به منطقه اعزام کرده است. از سوی دیگر روز سه شنبه و در مراسم هشتاد و پنجمین سالگرد تاسیس ارتش کره شمالی، تنها یک «تمرین توپخانهای» برگزار شد و شواهدی از انجام یک آزمایش هستهای یا موشکی جدید مشاهده نشد.
هر چند ایالات متحده خواهان تلاش جهانی برای مهار کره شمالی است، اما توقع بیشتری از چین در این راستا دارد؛ پکن بطور سنتی شریک عمده تجاری کره شمالی محسوب میشود و همچنین خواهان توقف برنامه هستهای آن کشور است، اما واشنگتن معتقد است تاکنون تلاش چندانی برای این منظور به خرج نداده است.رادیو آمریکا