نماز اجباری در کارخانه”چسب هل”: تهدید به اخراج و جریمه کارگران

کارفرمای کارخانه ” چسب هل” در اطراف تبریز کارگران را مجبور به نماز خواندن اجباری کرده است.کارگران اگر نماز نخوانند 120هزار تومان جریمه و اخراج دارد. در واکنش به این موضوع در فضای مجازی اعتراضاتی  صورت گرفته است. گزارش بی بی سی در این مورد ضمیمه است.

ایلنا خبرگزاری خانه کارگر رژیم به نقل از دار و دسته های خانه کارگر بدون اشاره به سیاست کثیف تحمیل نماز اجباری به کارگران در این کارخانه، اعلام کرده که شرایط کار کارگران در این کارخانه”استاندارد قانون کار ” را ندارد.گزارش ایلنا هم در این مورد ضمیمه می باشد. روزنه

————–

بی بی سی:انتشار عکسی از نمازخانه یک کارخانه چسب در ایران به جنجالی در شبکه‌های اجتماعی منجر شده است.بر دیوار نمازخانه بنرهای دستورالعمل چگونگی رفتار در کارخانه نصب شده است.

روی یکی از بنرها نوشته شده است: “خواندن نماز از مورخه ۱۳۹۳/۰۵/۲۵ برای تمامی آقایان اجباری شد. در غیراینصورت مشمول عکس العمل خواهد شد که حداقل آن جریمه ۱۲۰ هزار تومانی است یا اخراج میشوند.”

در پاسخ به انتقادها از جریمه ۱۲۰ هزار تومانی برای نماز نخواندن، کارخانه چسب هل در حساب توییتر خود نوشت با توجه به این که شرکت خصوصی است و “به زور کسی را در کارخانه نگه نداشته”، اجبار برای نماز صحیح است.

کارفرمای این کارخانه گفت: “اصلا برای اقامه نماز این کارخانه را زده‌ام و ادامه می‌دهم والا به پول نیازی ندارم.”

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی مجموعه دستورالعمل‌ها برای رفتار کارکنان، تحت عنوان “قوانین صنایع شیمیایی چسب هل” را پیدا کردند و به انتقاد از بخش‌هایی از آن پرداختند.

نه تنها نماز در کارخانه چسب هل نماز خواندن اجباری است، که “در حین گرفتن وضو صحبت کردن با یکدیگر ممنوع میباشد.”

اما محدودیت‌ها و قواعد تنها درباره آداب مذهبی نیست.

به عنوان مثال در بخشی از “قوانین” شرکت چسب هل آمده است: “با توجه به این که ورود و خروج به سرویس بهداشتی توسط دوربین کنترل میشود، اگر بیش از ۱۰ دقیقه به طول انجامد، شامل عکس العمل خواهد شد.”

“اگر در کارخانه به هر دلیلی چیزی سرقت و یا مفقود شود، در صورت پیدا نشدن فرد خاطی، کلیه کارکنان جریمه شده و حداقل عذر یک نفر نیز خواسته میشود.”

شاید یکی از جالبترین موارد این باشد که در کارخانه چسب هل “استفاده از کلمه این دفعه ‘ ممنوع میباشد.”

با توجه به چنین مقرراتی، چندین نفر صاحب کارخانه چسب هل را به طعنه به رهبر کره شمالی تشبیه کردند.برخی در اعتراض به چنین مقرراتی و اراده کارفرما به کنترل شدید کارکنان، دیگران به تحریم چسب هل دعوت کردند.

—————-

 

گزارش ایلنا:خواستار بازرسی از شرایط کارگران چسب هل هستیم/ اداره کار ورود کند

به دنبال انتشار اخباری درخصوص وضعیت متفاوت اشتغال کارگران کارخانه چسب هل در استان آذربایجان شرقی، مسئول یکی از نهادهای صنفی کارگری این استان خواستار رسیدگی بازرسان اداره کار به وضعیت کارگران کارخانه چسب هل شد.

، مسئول یکی از نهادهای صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی خواستار رسیدگی بازرسان اداره کار به وضعیت کارگران کارخانه چسب هل شد.

ناصر چمنی (مسئول کانون انجمن‌های صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی) در واکنش اخباری که در روزهای گذشته در مورد شرایط کاری کارگران کارخانه چسب هل منتشر شده است، به خبرنگار ایلنا گفت: از بازرسی اداره کار می‌خواهیم با ورود به این واحد صنعتی به وضعیت کارگران شاغل در آن رسیدگی کند.

وی ادامه داد: برابر اخبار منتشر شده، شرایط کاری کارگران این واحد تولیدی با حداقل استانداردهای قانون کار مغایرت دارد و از این بابت جا دارد اداره کار استان آذربایجان شرقی؛ بازرسان خود را روانه این واحد صنعتی کند.

این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه باید مشخص شود که در این کارخانه چه تعداد کارگر و با چه شرایطی مشغول کارند، گفت: اگر وضعیت شغلی این کارگران با استانداردهای قانونی مغایر باشد؛ باید برابر مقررات به آن رسیدگی شود.

در روزهای گذشته؛ انتشار اخبار و عکس‌هایی از شرایط کار متفاوت و به ظاهر مغایر کارگر کارخانه چسب هل که در محدوده شهر تبریز قرار دارد، واکنش بسیاری از کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت.

 

اینرا هم بخوانید

دویچه وله:بیانیه تشکل‌های دانشجویی به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری

تعدادی از تشکل‌های دانشجویی ایران به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری پس از کشته شدن …